https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znani so murskosoboški občinski nagrajenci

Mestna občina Murska Sobota , 22.06.2022 ob 6:00  

V torek, 21. junija, je potekala 27. redna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, na kateri so mestni svetniki med drugim potrdili prejemnike priznanj ob občinskem prazniku.

Prejemnik naziva častni občan bo letos, na predlog dr. Aleksandra Jevška, Yukio Mori. V obrazložitvi je med drugim navedeno, da si Yukio Mori zasluži naziv častni občan Mestne občine Murska Sobota za njegov neprecenljivi prispevek pri vzpostavitvi, krepitvi in negovanju diplomatskih in prijateljskih odnosov, promocijo naše države in Murske Sobote ter dragoceno pomoč pri odpiranju poslovnih vrat. Yukio Mori je kot nekdanji častni konzul Republike Slovenije na Japonskem bistveno prispeval h krepitvi vezi med obema državama, hkrati pa je gospodarstvenikom iz naše regije in Slovenije utiral pot na oddaljeni japonski trg. 

Plaketo Mestne občine Murska Sobota v letu 2022 prejme Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota. Za svoje neprecenljivo delo in pomoč pri varovanju življenj in premoženja je dr. Aleksander Jevšek predlagal, da se ob 140-letnici plemenitega delovanja v dobrobit občank in občanov občine Prostovoljnemu gasilskemu društvu Murska Sobota podeli plaketa Mestne občine Murska Sobota za leto 2022. Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota je osrednje od dvanajstih gasilskih društev v Mestni občini Murska Sobota, ki v občini na leto opravi več kot 85 odstotkov vseh intervencij. Bogata zgodovina gasilstva v Murski Soboti se je začela pisati leta 1882, ko je bilo ustanovljeno tretje požarno društvo v Prekmurju. Vse do danes predstavlja steber posredovanja ob večjih nesrečah v severovzhodni Sloveniji.

Zahvalne listine Mestne občine Murska Sobota v letu 2022 pa prejmejo še: Kajak kanu klub »Mura« Krog, Žalik, strojno ključavničarstvo d.o.o. in Skupina PANVITA.

Obrazložitve:

Kajak kanu klub »Mura« Krog je član Kajakaške zveze Slovenije ter Športne zveze Murska Sobota. Od 23. novembra 2020 ima klub status nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa. Svet Krajevne skupnosti Krog je predlagal, da se klubu podeli priznanje za njegove večletne vrhunske športne dosežke, za njegov prispevek k promociji in prepoznavnosti njihovega kraja ter Mestne občine Murska Sobota, za njegovo dolgoletno zgledno sodelovanje z Mestno občino Murska Sobota ter ob letošnji 50-letnici obstoja kluba, kot spodbuda klubu za nadaljnje delo.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota je predlagala za dobitnika zahvalne listine podjetje ŽALIK, strojno ključavničarstvo d.o.o. iz Murske Sobote, saj podjetje s svojim letošnjim štiridesetim jubilejem dokazuje, da je treba v obrti in podjetništvu vztrajati ter da je s trdim delom in znanjem, za uspeh in obstoj treba tudi premagati vse ovire, kot so bile v preteklih letih in so se danes. Trgi in razmere se spreminjajo, zato v podjetju stalno sledijo trendom na področju strojnega ključavničarstva. S strani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije so bili celo leta 2017 nagrajeni z bronastim ključem OZS.

Pomurska gospodarska zbornica in dr. Aleksander Jevšek sta predlagala Skupino Panvita za prejemnico Zahvalne listine Mestne občine Murska Sobota. Danes krovna blagovna znamka Skupina Panvita povezuje tri med seboj prepletene dejavnosti: kmetijstvo, meso in mesne izdelke ter ekologijo in energetiko. Skupino sestavlja 9 povezanih družb, ki zaposlujejo čez 600 oseb. Skupina Panvita je močno vpeta tudi v lokalno okolje. So soustanovitelj Fundacije Marof, katere poslanstvo je zagotavljati denarno in svetovalno podporo za otroško, mladinsko, invalidsko in socialno varstvo, športno in kulturno vzgojo, financiranje športnih in kulturnih dejavnosti ter izobraževanje otrok in mladine. V okviru fundacije vsako leto podelijo štipendije nadarjenim pomurskim študentom ter omogočijo letovanje otrokom svojih zaposlenih in nadarjenim otrokom iz Pomurja. Podpirajo številne športne in kulturne prireditve v svoji širši okolici. So dolgoročni sponzor Atletskega kluba Murska Sobota, ki nosi njihovo ime, in Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad, sponzorirajo pa tudi nekatera vrhunska športna tekmovanja v Sloveniji. So DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE, ki temelji na družbeno odgovornem principu upravljanja, s poudarkom na usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.06.2022 ob 9:40 bőmbrlek gost

      Ka ima sploh šerif koga predlagati ? On nima več kaj iskati na MOMS .Zanima me kdaj bodo spet uvedli stran Pomoč Občanu ,ki jo je šerif ukino in ne vem z kakšno pravico

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.06.2022 ob 10:13 Magyar Bacsi gost

      Kdo me išče, jaz sem Joe Dillinger!!!! Po domače Đouži Auspuch!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.06.2022 ob 10:20 Cigan iz Vanča vasi gost

      Ka se delaš??? Ode mi na karate!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.06.2022 ob 10:23 Dillinka gost

      Ge san malo sajave farbe iščen frajera!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.06.2022 ob 10:28 Nemanja Milovič gost

      Iščem Jocoja kateri liže boco. A mi prism lahko kdo pomaga???

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.06.2022 ob 10:37 Čergoli gost

      Sami psihopati.......

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.06.2022 ob 12:26 gost

      Čergoli kje imaš Čergolčka sineka se je skril v krtovo luknjo in se sramuje trapastega očeta ! Verjetno bo to ! 10:55

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.06.2022 ob 13:15 gost

      Na predstavitvi knjige o Prekmurju sta bila povabljena Horvat jocu pa Slavinec keriva niti nevesta kako se podpisati. Zdaj pa glavniva za promocijo Prekmurja. Horvat je že par mandatuov poslanec pa en,,,,, drek,,, za Prekmurje napravu.,,,,gnoj samo za svojo debelo rit skrbi,,,. On je,,, posranec,,, ne pa,,, poslanec.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.06.2022 ob 13:40 gost

        Če poslanca Horvata ne bi bilo, ne bi se zdaj delala cesta od Sobote do meje z Avstrijo. On je podal predlog, da se ta cesta zdaj obnavlja. Za časa Alenka Bratušek pa je ta cesta letela ven. Ti pametnjakovič pa mi povej, kaj so levi poslanci iz Prekmurja naredili zato Prekmurje?

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.06.2022 ob 18:39 gost

        Od horvatove hoblance so tebe hajvana napravili !! mamo pijtaj kak je bilo !!!!! škoda da si kreten ostal in takšen boš tudi propal---kreten !!!!!!!!!!!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.06.2022 ob 18:25 Magyar Bacsi gost

      Največji Prekmurci domoljubi smo mi: Magyar Bacsi, Čergoli, Nemanja Milovič in še kdo bi se našel aha pa še Risto Kubura!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.06.2022 ob 18:42 gost

      Vi vsi spadate med največje norce na svetu 18:25 do 18:35 hi,hi,hihi

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.06.2022 ob 18:48 Borejski Indijanec gost

      Vsi mi ga lejko idete na karate. Gnes se mo spopadno z Nemanjo Milovičem. Šteri zmaga je prva pesnica Prekmurja. Spopad de gnes ob sončnom zahode pri Vinariumu. Po dvoboje de velka fešta v Lovaszi Kantin. Fsi ste vabljeni, kri de šprickala na fse strani.......

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.06.2022 ob 20:40 gost

      Ti si bosanski indijanec .z lulo

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.06.2022 ob 5:10 Nemanja Milovič gost

        Po zmagi nad Borejskim Indijancem sem postal Prva pesnica Prekmurja!!!! Bil je krvavi spopad, kri je špricala na vse strani ampak zmagal sem, ker sem bil boljši.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.06.2022 ob 20:51 gost

      Kje si bumbar srbski.? Si drislavi da te ni ?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.