https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Slovenija pred polnimi Stožicami popolnoma nadigrala Hrvaško

30.6.2022  

V razprodanih Stožicah se je košarkarska reprezentanca v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pomerila s Hrvaško. Še zadnjič je pred domačimi gledalci slovenski dres oblekel Goran Dragić. Pod taktirko Luke Dončića in Gorana Dragića je Slovenija premagala Hrvaško s 97:69 (33:8, 54:35, 76:51).

Za Slovenija je bila to predzadnja tekma v prvem delu kvalifikacij. V nedeljo jo čaka še gostovanje v Stockholmu, v drugem delu pa novih šest tekem z nasprotniki iz skupine D - Nemčija, Izrael, Poljska, Estonija. Na SP, ki bo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, se bodo uvrstile po tri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela.

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so v petih nastopih dvakrat premagali Hrvaško, enkrat Švedsko in dvakrat izgubili s Finsko. V skupini C zasedajo drugo mesto za Finsko, ki ima štiri zmage, glede na to, da se v drugi del prenašajo vsi izidi iz prvega dela, pa bo pomembna tudi nedeljska tekma ob 17. uri proti Švedski.

Za Gorana Dragića je bil to zadnji nastop v državnem dresu pred domačo publiko. Kapetan zlate reprezentance iz Istanbula 2017 je v slabih 22 minutah na parketu dosegel 19 točk (met 8:16), ob predstavitvi pred tekmo pa je bil s strani gledalcev nagrajen s stoječimi ovacijami.

Luka Dončić je za las zgrešil trojnega dvojčka - 21 točk, 10 podaj, 8 skokov, Mike Tobey se je izkazal s 16 točkami in 13 skoki, med strelce pa se je vpisalo še osem drugih slovenskih košarkarjev, poroča STA.

Foto: Twitter KZS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2022 ob 23:19 gost

      To je model,ki bi ga morali imeti nogometaši. Imaš top klaso,ki dvigne druge in rezultat je tukaj. Samo škoda,da ni Goran igral na olimpijskih igrah,potem bi v finalu igrali z ZDA. Manjkala sta se Prepelic in Cancar,ki sta tudi zelo pomembna igralca.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2022 ob 0:16 Cigan iz Vanča vasi gost

        Jeeee pa ti si dilinka!!! Model nogometašI???? Nikada dečko dragi, to nej 5. razredni šport - balinanje ali tou ti ga je Lucas air.....

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2022 ob 0:22 Dillinka gost

      Jeee soske dilinka ka ga ne boš šou spat????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2022 ob 9:35 kilonja gost

      Debeli tvoje ustaše so po slovenskem cunamiju že našle pol v lijepo vašu domovinu? Lahko jih ti vodiš če so že prišli k sebi in ostaneš z njimi tam kamor sodiš,na jug .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2022 ob 9:44 gost

      Ta mrhovinar DEBELI ne bo šel v jugo , ker mu je tukaj preveč lep !!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.