https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podpis pogodbe, ureditev Gregorčičeve ulice se bo nadaljevala

Murska Sobota, 12.07.2022 ob 18:00  

Podžupan v opravljanju funkcije Mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj in član uprave podjetja Pomgrad Boris Sapač sta podpisala pogodbo o izvajanju nadaljevanja gradbenih del urejanja Gregorčičeve ulice.

Zoran Hoblaj in član uprave podjetja Pomgrad d.d. Boris Sapač sta v torek, 12. julija, podpisala pogodbo o izvajanju nadaljevanja gradbenih del urejanja Gregorčičeve ulice, ki se izvaja v okviru CTN projekta »Urejanje kolesarskih povezav - 1. faza« ki ga bosta sofinancirala Republika Slovenija in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Foto: FB MOMS

 Na Gregorčičevi ulici sicer že potekajo gradbena dela za izgradnjo kanalizacijskega kolektorja in rekonstrukcije vodovodnega omrežja.

Gradbena dela v pogodbi zajemajo

V sklopu gradbenih del, ki jih zajema podpisana pogodba, bo Gregorčičeva ulica urejena na odseku od krožišča z ulico Staneta Rozmana do Slomškove ulice. Na križišču z Ulico arhitekta Novaka (pri t.i. Žuti kuči) bo zgrajeno novo krožišče in urejena meteorna odvodnja z lokalno ponikalnico pri vrtcu Ringaraja. Zgrajen bo nov, širši pločnik za pešce s kolesarskim pasom, ki bo od vozišča ločen z ozelenitvijo, z novo javno razsvetljavo pa bo še posebej poskrbljeno za varnost udeležencev v prometu.

Vrednost investicije znaša 921.081,97 evra. Dela bodo predvidoma dokončana do marca 2023.

Namen investicije je prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti v Murski Soboti z ureditvijo kolesarskih povezav in pločnikov na navedenih odsekih ter izboljšanje pogojev za boljšo povezanost urbanega območja z zaledjem, povečanje prometne varnosti za najšibkejše udeležence v prometu in izboljšanje kakovosti življenjskega prostora, vključno z izboljšanjem kakovosti zraka.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2022 ob 9:29 julia gost

      Hey Guys, I know you read many news comments and posts to earn money online jobs. You trust me. Just click and check jobs .,,… https://www.site.slate74.com

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2022 ob 21:51 gost

      Skoraj milijon za 200 metrov ceste???

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.07.2022 ob 21:11 arhan gost

      ceste, najlezejše pranje denarja

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.