https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Utrinki z vaškega dne v Gaberju

Gaberje, 19.07.2022 ob 15:00  

KS Gaberje, TD Gaberje, KD Zarja Gaberje, NK Panonija Gaberje in PGD Gaberje so minuli konec tedna organizirali "Vaški dan v Gaberju" v sklopu katerega je potekal 4. festival langaša in vaške igre.

4. Festival langaša

Pri vaškem domu v Gaberju je potekal že četrti festival langaša, tekmovanje za najboljši langaš. Strokovna komisija je pod vodstvom Zdenke Tompa (predsednica) in članic Magde Rudaš in Elizabete Kasaš ocenila, da je najboljši langaš pripravila ekipa Bejcgyertyános, drugi najboljši langaš je naredilo Društvo za razvoj turizma Pince in tretje mesto je pripadlo KD Fran Saleški Finžgar Žižki.

Najinovativnejši langaš je pripravilo Društvo kmetic Turnišče, najlepše urejeno tekmovališče pa je imela ekipa TD Dolina.

Prisotni so bili vaščani iz pobratene vasi Söjtör in Bejcgyertyános (Madžarska) ter iz Gaberje MČ Celje in Gabrje pri Dobrovi.

Občinske vaške igre

Na vaških igrah je sodelovalo 11 ekip, med njimi: KTD Lipa Vadarci, KŠD Pečarovci, Turistično in okoljevarstveno društvo Petišovci, KD Trimlini, TD Gornji Lakoš, Gaberski Mantraši, Bejcgyertyános, Društvo za razvoj turizma Pince, KD Fran Saleški Finžgar Žižki, Društvo kmetic Turnišče in TD Dolina. 

Za zabavo je poskrbela glasbena skupina Duo Savana, kot glasbena gosta pa sta nastopila Franc Gorza in Ivan Mezga.

Poskrbljena je bila tudi animacija za otroke, saj so se otroci lahko pozabavali na igralih in se udeležili lončarske delavnice.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: KS Gaberje

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2022 ob 15:11 gost

      Bravo Gaberje res ste face.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.07.2022 ob 15:43 jebo gost

      vas langaš, pa olij, pačesnek s sirom. Kakša za vražju mater je dobrota iz testa v oliji ocvrta, da gasilci iz izdelka odstranjujejo olje - masnočo. Vsi ki so ljubitelji langaša tehtajo čez 320 kg, torej nula od langaša.

      7 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.07.2022 ob 17:39 Magyar Bacsi gost

      Bravo vaščani Gaberja!!!!

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.07.2022 ob 22:45 Ha ha gost

      Ka pa Trezika kùšni bogeca še izda tak malo. ..............

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.