https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kam se odpraviti ta konec tedna? Tukaj je nekaj predlogov

11.08.2022 ob 17:00  

Tudi ta vikend bo v Pomurju zelo pestro, saj se bodo zvrstili številni dogodki in prireditve. Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

Petek, 12. avgust

Sočna vilica

Od 11. ure dalje bo na Slovenski ulici v Murski Soboti potekal festival ulične kulinarike "Sočna vilica." Razvajali bodo: Langoš Vinarium, Foodstock, Trta gril, Vafl., Locoroll. Ponujali bodo tudi pivo iz pivovarne Skubeer Brewing ter bogato ponudbo vin od Vina Kramberger. Za glasbeno poslastico pa bodo poskrbeli Ninnay, Vita Renko, David Kreslin in skupina 2.0 Band. 

Soboško poletje: KLAPA CAPRIS

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota vas vabi, da prisluhnete na Trgu kulture od od 20. ure dalje koncertu Klape Capris. Klapa Capris je nastala leta 2016 v Kopru. Kljub temu da delujejo šele šest let, imajo za seboj že zavidljivo število koncertov in raznih dogodkov. Klapa Capris prepeva tradicionalne dalmatinske, istrske in slovenske pesmi. Za seboj ima že zavidljivo število koncertov po Sloveniji, Hrvaški in v zamejstvu, gostovala je na Televiziji in na Radiu Slovenija ter v eni najbolj gledanih oddaj Hrvaške televizije, Ljepom našom. Ponosni so na številna uspešna sodelovanja s priznanimi glasbeniki. Kjerkoli se pojavijo, poskrbijo za odličen koncert. Klapo sestavljajo: Vinko Badžim (1. tenor - vodja klape), Edvin Panger (2. tenor), Marino Bembič (bariton- harmonika), Peter Benčič (bariton- kitara), Bojan Šturm (bas) in Marino Vižintin (bas-mentor klape).

Radgonsko poletje: Batista Cadillac + Za crknit smešni impro mladincev

Od 20. ure naprej bo pred Mladinskim centrom Gornja Radgona potekal koncert skupine Batista Cadillac, ki je finalist letošnjega izbora EMA, in je s svojim spevnim križanjem soula, funka, bluesa, rocka in še česa stalnica domačih radijskih valov. Čvrsto gruvajoče jedro danes šestčlanske zasedbe Batista Cadillac že od malih nog predstavljata vokalist Urban Lutman in kitarist Matija Koritnik, ki sta se med drugim kalila tudi v šovu Slovenija ima talent. Njun preplet soula, funka, rocka in bluesa je poleg vedno večjega števila poslušalcev pritegnil tudi druge domače izvajalce – sprva Thomasa Marcha za skladbo “Neviden (Ali veš, da me ljubiš?)”, nato pa še funk jazzerje Pijammies oz. P’Jays, ki so se pridružili zasedbi. Skladbe, kot so “Pust me do besede”, “Magnolije” in “Generacija neba” so bile vse popevke tedna na Valu 202; prvi dve sta bili tudi med petericama najbolj predvajanih skladb na Valu na letni ravni v 2019 in 2020. Po sporazumnem razhodu s P’Jays sta se ustanovna člana Batista Cadillac okrepila z novo zasedbo ter se z njo podala na natečaj EMA, kjer so se s skladbo Mim pravil brez težav prebili do finala in tam zasedli visoko drugo mesto. Zasedba: Urban Lutman (glas), Matija Koritnik (kitara, glas), Primož Hudoklin (kitara), Jakob Zlatinšek (klaviature), Sebastjan Podlesnik (basovska kitara) in Enos Kugler (bobni). Pred koncertom vas bodo ogreli dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer s svojim Za crknit smešnim improm mladincev.

JAM SESSION

MIKK Murska Sobota vas od 20. ure dalje vabi, da se jim pridružite na grajskem dvorišču V Murski Soboti na poletni JAM SESSION! Lahko prinesete svoj instrument in zaigrate skupaj z različnimi glasbeniki (ozvočenje bo postavljeno) ali pa pridete poslušat različne improvizacije, ki se bodo spontano ustvarjale.

Sobota, 13. avgust

Soboško poletje: CIRKUS GANIBILO, Lutkovno gledališče Pupilla

V mesto prihaja enkraten in neponovljiv Cirkus Ganibilo. Akrobati, klovni, artisti, čarovniki in strah zbujajoče zverine. Preden Cirkus Ganibilo odpotuje v naslednje mesto, kjer že plapolajo zastave in pojejo rogovi, ne zamudite imenitne cirkuške predstave. Odgrnili bodo cirkuško zaveso, da se vam bo v soju zvezd lahko predstavil briljanten ansambel. Pisano, pustolovščin in čudnih fantazij polno cirkuško zgodbo bosta zaigrala igralka gospodična Akrobatka in cirkuški direktor ali gospod Klovn. Režija: Rita Bartal Kiss; Igrata: Petra Kavaš in Vitomir Vratarič. Predstava, ki se začne ob 10. uri na Trgu zmage, je primerna za otroke od dopolnjenega 2. leta in traja 40 minut.

Tradicionalno postavljanje klopotca ter predstavitev obnovljene vinske kleti v Filovcih-Filovskem gaju

Društvo Gaj - vinogradniško turistično društvo Filovci vas vabi ob 14. uri pri obnovljeni vinski kleti Društva Gaj v Filovcih-Filovskem gaju na tradicionalno postavitev klopotca ter predstavitev obnovljene vinske kleti. Ob 14. uri bodo postavili klopotec. Ob 14.30 pa sledi predstavitev obnovljene vinske kleti. Obenem bodo po uvodnih nagovorih in pozdravih podelili priznanja, na voljo bo ogled vinske kleti, degustacija vina, druženje ter pogostitev. Vljudno vabljeni. 

Pravljični festival buč: Dugi muzikanti

V okviru Poletja v Moravskih Toplicah je TIC Moravske Toplice pripravili pestro poletno dogajanje – Festival buč. Obenem bo festivalsko dogajanje na zelenici v središču Moravskih Toplic od 19:30 dalje popestrila glasba skupine Dugi muzikanti. Dugi muzikanti so mlad prekmurski ansambel in njegovi člani so vedno pripravljeni za zabavo in dolge glasbene noči. Na harmoniki in klaviaturi nastopa Luka Pojbič Kovačič, na trobenti in bas kitari Tadej Andrejek, Maja Cigüt na klarinetu in vokal, Niko Gjergjek na kitari, Patrik Štaus na baritonu ter bobnih in Karla Oršoš kot vokalistka. Za najmlajše pa so organizirali delavnice, lokalni ponudniki pa bodo na stojnicah ponudili odlično ponudbo hrane.

HC/Punk koncert: SAKRABOLT, GRÜND, BKD

MIKK Murska Sobota vas od 21. ure dalje vabi, da se jim pridružite na grajskem dvorišču V Murski Soboti  na koncertu HC/Punk koncert: SAKRABOLT, GRÜND, BKD SAKRABOLT (Hardcore Metal, Kranj). Koncert se bo začel ob 21:30. Sakrabolt je HC Metal ekipa iz globin Kranja. Pripravite se na žur in kaos! *Špila se nove komade! SEE YOU IN THE PIT! GRÜND (Hardcore Crust Punk, Kranj). Gründ je polom, raj vilco u štrom. BKD (Oi! Punk, HR). BKD so inspiracijo za svoje ime našli v legendarnem zbirališču pankerjev, metalcev in ostalih alternativcev v Varaždinu. Skupina je nastala konec leta 2009 kot odgovor na razne šminkerske pop punk skupine v mestu, ki govorijo le o tem kako je življenje težko. Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo. Vstopnina je 5 evrov.

Skrito dvorišče: MASCARA QUARTET

Glasba kvarteta Mascara polnokrvno, neposredno in zgoščeno pretaka hrepenenja ujeta med ulicami Montevidea, Buenos Airesa, Lizbone, med bordeli in milongami, med radostjo in bolečino, med trgovci, mornarji in afriškimi priseljenci. To je glasba, ki igra ponoči, ki prihaja z luno in umira s sonce. V njihovi glasbi lahko slišiš tiste, ki so ubežali sili težnosti salonskega parketa in zaščitili srca pred bliščem klišejev. Glasbenike povezuje križišče zgodovine, na katerem se vsako noč srečujejo tisti, ki so, in oni, ki jih na videz ni več. Mascara quartet so vidni ustvarjalci v domačem in širšem umetniškem prostoru, njihovo delo pa je prepleteno s številnimi posamezniki, komornimi skupinami, orkestri, ansambli, koncertnimi dvoranami in festivali doma in v tujini. Zasedba: Polona Udovič (glas, violina), Timi Krajnc (kitara), Vojko Vešligaj (kitara) in Mitja Režman (basovska kitara). Koncert se začne ob 20. uri na dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot.

Büjraški dnevi 2022

Tradicionalni Büjraški dnevi 2022 se bodo ponovno odvili na Otoku ljubezni v Ižakovcih. Poleg bogatega kulturnega in animacijskega programa bo potekalo tudi že 6. tekmovanje v pečenju rib na "indašnji" način ter zabava z ansamblom Spev. Bűjraški dnevi so nastali zaradi spomina na čase, ko ljudje niso mogli krotiti narasle Mure drugače, kot da so se ji upirali z golimi rokami in z naravnimi sredstvi iz gozda ter jo poskušali preusmeriti, da njene razbesnele vodne sile niso uničile polj in odnesle hiš. Posvečeni so predvsem spominu na življenje in delo ljudi, ki so skozi desetletja živeli s to večkrat nemirno reko. Dogajanje se bo začelo že ob 9.30, ko bo na vrsti otroška predstava „Darko Smetarko“. Za otroke sta Vrtec Beltinci in gledališče KU-KUC pripravila tudi otroške delavnice. Ob 12. uri sledi „Srečanje krvodajalcev občine Beltinci“. Ob 12. 30 sledi tekmovanje v pečenju rib, prikaz büjraštva, mlinarstva, tkalstva in Društva ljubiteljev Starodobne tehnike Pufkači. Ob 14. ure dalje bodo na voljo tudi ribe na batu. Ob 18. uri sledijo nastopi skupin: Folklornega društva Pozvačin Bistrica, Mešanega pevskega zbora Andrej Maroša DU Beltinci in Dramske skupine Veseli Vandrovci  KD Lipa. Od 20. ure naprej pa sledi zabava z Ansamblom Spev. Vljudno vabljeni.

6. Tekmovanje v kuhanju bograča 

KTD Zvon KS Pordašinci vas vabi ob 13. uri v vaški dom v Pordašince na 6. Tekmovanje v kuhanju bograča. Obiskovalci bodo lahko okušali slasten bograč, ekipe pa bodo tekmovali za prvo mesto. Sestavite lahko tudi svojo ekipo. Zaradi lažje organizacije tekmovalne ekipe naprošajo za predhodno prijavo. Višina prijavnine znaša 30 evrov z DDV. Ekipe prijavo potrdijo na telefonski številki: Bojan Šušlek (031-654-979) ali Jožica Sapač (041-225-382). Prve tri ekipe bodo prejele nagrade. 

Postavitev klopotca v »Tešanovskem trikotniku«

KTD Tešanovci Male Rijtar vas vabi na postavitev klopotca ob 17. uri pri lesenem vodnjaku v Tešanovcih. 

Varaška noč 2022 

NK turnišče vas vabi na tradicionalno Varaško noč s začetkom ob 20. uri na parkirišču tovarne Planika v Turnišču. Za dobro zabavo bodo poskrbeli Tanja Žagar in skupina Blue Planet. Vstop je prost.

Nedelja, 14. avgust 

Postavitev klopotca v Prosenjakovcih 

KTD Ady Endre Prosenjakovci vas vabi na postavitev klopotca ob 15. uri.  

11. Turnir v odbojki na mivki

Od 10. ure dalje bo na Športnem igrišču v Motvarjevcih potekal že 11. Turnir v odbojki na mivki, kje se bo igralo 3 na 3. Prijava na turnir znaša 10 evrov/na osebo. V prijavnino je vštet topel obrok. Podelili bodo pokalne nagrade za prva tri mesta. Vljudno vabljeni. Ekipa mora šteti največ 5 oseb, ob pogoju, da je v ekipi najmanj ena ženska. Obvezna je predhodna prijava: Aleš (031-258-551) ali Štefan (041-210-150).

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2022 ob 17:36 Gračar gost

      Pozabili ste, da bo pri Gradu na Goričkem v soboto zvečer v šotoru ob NK Grad veselica z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami.

      21 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.08.2022 ob 21:37 gost

        Kam se odpraviti ta konec tedna? Tukaj je nekaj predlogov. ne bo nič , finance ne dopuščajo !!

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.08.2022 ob 19:13 gost

      Nika na dopustu

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.08.2022 ob 19:17 obnovljivi vir gost

      Prijte v Ižakovce vsi , šteri ste od poplata vekši ! Prijte vsi šteri bi radi vidli , kak je inda fajn bilou , prijte imeli se bomo lepo !!!!!!!!

      12 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.08.2022 ob 19:35 gost

      V izakovce ni potrebno vabiti pa ljudje vseeno pridejo. Bolj problem je varaška noč ko je več zaposlenih kot ljudi keri bi se zabavali. Ti zaposleni pa 4ali 5 ljudi od ene hiše samo da se 2 dni je in pije zastonj.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.08.2022 ob 21:07 Jaz gost

        Ne nakladaj o varaški noči. Na žalost je res da je to edina svetla točka turniškega dogajanja. Kljub vsemu organizatorjem želim dober obisk in veliko zabave. Mimogrede Varaška noč je bila prva tako noč v Prekmurju .

        19 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.08.2022 ob 20:17 Ljubljančan gost

      Kaj boste hodili v prekmurje na tisto gibanico, pridite k nam na čevapčiče.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.08.2022 ob 21:00 BUJRAŠKI DNEVI - ŠKODA ! gost

      Od kar je Bujraške dneve prevzel Zavod za kulturo, turizem in šport Beltinci nad katerim roko drži občina, vse pomali vrag jemlje na Otoku ljubezni, zaposleni glavno ka dobivajo plačo, kaj dela nadzorni organ Svet zavoda, da to zraven gleda in ne ukrepa, glavno ka so pri koriti "naši" prihajajo volitve in bo potrebno enkrat za vselej prekiniti to neuspešnost na celoj liniji.

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.08.2022 ob 21:36 gost

      21.07,,,,edina svetla točka v posranun tornišči je izhod iz avtoceste to pa je tudi vse. Pa ne seri z neko veselico ker je vedno mrtvilo pa kaki trije bedaki na starij peciklinaj.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.08.2022 ob 21:43 gost

      I get paid more than £145 to £395 per HOUR for working online. I heard about this job 3 months ago and after joining this I have earned easily £23k from this without having online working skills . Simply give it a shot on the accompanying site… Here’s what I do---------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐮𝐳𝐳𝐉𝐨𝐢𝐧.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.08.2022 ob 9:16 picopek gost

      Bűjraške dneve vej pa miljone komarov tam što de tam sedo povrh pa gledal znojne kelnare ka švic samo tečej dol .Hvala raje sem doma

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.08.2022 ob 9:29 golobovo vladanje gost

      Pot se nam odpira ,a je učna in o njej nič ne vemo , ni programa , a povem vam ,da bo prava drama . Bo poučna ,a naporno mučna . Učna tura ni za plitve žepe segli boste prav globoko vanje , da si pridobite nujno znanje . Kdo in kaj na poti tej vas tepe !!! To je golobičjo sranje !!!

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.08.2022 ob 14:11 gost

      Nedelja 14.8.2022 veselica na Sotinskem bregu z Volom na žaru!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.08.2022 ob 16:38 ONEMU BEDAKU OB 9:29 gost

      Ka se ideš pesnika, či so obično sranje. Vedno je tak, ko nekdo nadomesti prethodnika, ki je dve leti kupoval glasove za volitve, pa se v hlače posral. Pa nisi ti volol, Goloba, PREDLAGAL GA JE JANŠA S SVOJIM SLABIM DELOM V DVEH LETIH (beri 16 miljard dodane izgube). VOLILI SMO GA PA IZOBRAŽENI LJUDJE KOT JE SAM GOLOB, ne poscane babice , dedeki v plenicah in petletko osnovne šole. To so dejstva, ki jih ti seljački pesnik NE BOŠ PAČ NIKDAR DOJEL, zdaj te pa razžira, da je Janša bil tako dober in nam predlagal pametnega kandidata.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.08.2022 ob 17:59 gost

      Eh daj tega goloba vlacite po vseh komentarih ze vse skupaj nima smisla. Vsi znamo da ni blo posteno na volitvah ze od kucana dalje. Nas narod je naj ebal ze odkar obstajamo. Vedno smo hlapci od vlade od migrantov od eu do zda do vsepovsod... Smo v resnici kak zadnji gujcek v stali ki misli da pa njega ne bojo zaklali. Vedno upamo in vedno naj.ebemo. lahko hodimo na volitve in referendume a v resnici je vse vnaprej zrihtano. Mi ki nismo v parlamentu pac ostanemo brez pravic. Zivimo v smislu : šuti i trpi. ( To verjamem da vsi razumemo ker nam vladajo tako govoreci) golob je itak samo lutka ostalo so balkanska posla.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.08.2022 ob 18:51 gost

      2 leti pa se je Janšo vleklo ,a njega pa se je lahko !!Koji k_rac pa je golob da se pa njega ne bi !!!??? 17:59

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.