https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predsednik vlade se je srečal z župani in županjami pomurskih občin

Kulturni dom, 17.08.2022 ob 6:00  

Predsednik vlade Robert Golob se je včeraj, v spremstvu ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irene Šinko ter ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik, mudil v Pomurju. Svoj delovni obisk je končal v Kulturnem domu Dobrovnik, kjer se je sestal z župani in županjami pomurskih občin.

Zadnji del obiska v Pomurju je bil namenjen področju lokalne samouprave. Premier Golob in ministrici sta se v Dobrovniku sestali z župani in županjami pomurskih občin, največ pozornosti pa so namenili ključnim regijskim projektom in regionalnemu razvoju.

Marjan Kardinar, župan Občine Dobrovnik, je vse slavnostno sprejel in jim zaželel dobrodošlico.

 

Predsednik vlade je poudaril, da je Pomurje regija priložnosti in je, tako kot vsaka slovenska regija, edinstveno. Največji potenciali so kmetijstvo, predelovalna ind., sončna energija in geotermija. Najti pa moramo načine, kako izboljšati konkurenčnost regije in življenjski standard prebivalcev v njej.

 

Srečanje s predstavniki kmetijskih institucij

Premier in ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko sta se na srečanju s predstavniki kmetijskih institucij seznanila tudi z drugimi z aktualnimi izzivi kmetijstva v regiji. Med drugim je tekel pogovor tudi o gradnji namakalnih sistemov. Po besedah predsednika vlade so podnebne spremembe tukaj in se ne borimo več proti njim, temveč se moramo začeti boriti za blaženje njihovih posledic, pri tem pa so sistemi namakanja in vodnih zadrževalnikov ter povezovanja vodnih omrežij ključni. Ministrica Šinko je v nadaljevanju izpostavila projekt namakalnega sistema v bližini rek Mure in Ledave. »Potrebno bi bilo zgraditi zadrževalnike oziroma kanale, kjer bi se voda zadrževala, potem pa bi si na podlagi javnih naročil programa razvoja podeželja kmetje lahko zgradili sekundarne sisteme. Bistvo je, da država zgradi primarni sistem, potem pa si lahko kmetje na podlagi javnih razpisov zgradijo sekundarne sisteme.« Na sestanku so govorili tudi o zemljiški politiki, kjer bi bilo potrebno iskati rešitve v smeri, da se mladim omogoča, da ostanejo na kmetiji in tudi lažje preživijo.

 Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.