https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Gostilni Rajh ponovno prestižna nagrada Bib Gourmand

08.09.2022 ob 14:00  

Michelinovi inšpektorji so v tretjo izdajo Michelinovega vodnika za Slovenijo uvrstili 58 restavracij. Michelinove zvezdice označujejo restavracije, ki glede na ocene Michelinovih inšpektorjev nudijo vrhunska gastronomska doživetja. Gostilna Rajh iz Bakovec se je ponovno uvrstila v Michelinov vodnik, v kategoriji Bib Gourmand.

Dve Michelinovi zvezdici za odlično kulinariko, vredno ovinka na poti,  je že tretjič zapovrstjo ohranila Hiša Franko kuharske mojstrice Ane Roš.  

Po eno Michelinovo zvezdico je za visoko kakovost kulinarike, za katero se je vredno ustaviti na poti, prejelo devet  restavracij:  Atelje, chef Jorg Zupan, Dam restavracija, chef  Uroš Fakuč, Gostilna pri Lojzetu, chef Tomaž Kavčič, Gostišče Grič, chef Luka Košir in Hiša Denk, chef Gregor Vračko.

Novo zvezdico so pridobili: COB, chef Filip Matjaž, Hiša Linhart, chef Uroš Štefelin, Milka, chef David Žefran in Restavracija Strelec, chef Igor Jagodic.

Michelin Green Star se uporablja za označevanje restavracij, ki so posebej zavezane bolj trajnostni gastronomiji. Slovenske restavracije so bile pred tremi leti med prvimi dobitnicami Michelinovega priznanja za trajnost. Kot izpostavljajo pri Michelinu to »izraža pohvalo in spodbudo ekološko odgovornim pobudam, ki jih izvajajo v zglednih restavracijah. Slovenija, ki jo pogosto imenujejo zelena pljuča Evrope, potrjuje svoj status pionirja na področju ekološko odgovorne gastronomije z dvema novima restavracijama, ki sta prejeli MICHELINOVO zeleno zvezdico«.

Michelinovo zeleno zvezdico so od lani ohranile štiri restavracije: Gostilna Krištof, chef Uroš Gorjanc, Gostilna Mahorčič, chef Ksenija Krajšek Mahorčič, Gostišče Grič, chef Luka Košir in Hiša Franko, chef Ana Roš.

Novo zeleno zvezdico so pridobili: Gostilna Repovž, chef Meta Repovž in Hiša Linhart, chef Uroš Štefelin.

Foto: FB Gostilna Rajh

Bib Gourmand označuje restavracije, ki ponujajo izkušnjo z dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo. To priznanje je od lani ohranilo sedem restavracij: Gostilna na Gradu, Gostilna Repovž, Jožef, Mahorčič, Gostilna Rajh, Ruj in TaBar.

Na seznamu restavracij, ki jih za obisk priporoča vodnik MICHELIN GUIDE SLOVENIA 2022, je 41 slovenskih restavracij: 
AS, B-Restaurant, Calypso, Cubo, Dvor Jezeršek, Etna,  Galerija Okusov, Gostilna Danilo, Gostilna Francl, Gostilna Krištof, Gostilna Vovko, Gredič, Harfa, Hiša Krasna, Hiša Torkla, JB, Kendov Dvorec, Julijana, Landerik, MAK, Monstera Bistro, Ošterija Debeluh,  Otočec Castle, Pavus, Pikol, Restavracija Hotela Marina, Rizibizi, Sedem, Separé, Shambala, Sophia, Stara Gostilna, Sushimama, Valvasor in Vila Planinka.

Na novo je v to kategorijo uvrščenih 6 restavracij: Altrokè, City Terasa, Restavracija 1906, Restavracija Mama Marija, Špacapanova hiša in Vila Podvin, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije.

* Naslovna fotografija je simbolična (Pixabay)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2022 ob 16:08 Elizabethmith gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.09.2022 ob 16:26 gost

      Več plačaš več jih dobiš. Kajti prestiž ni zastonj.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.09.2022 ob 16:38 gost gost

      Juha z govejove kocke se dobi zvezdica. Sra**ta

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.09.2022 ob 16:39 CherylClements gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.09.2022 ob 16:45 Prlekus gost

      Čestitke Rajhovi! 👍🏻👏🏻

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.09.2022 ob 17:10 ZVEZDA ZATONA gost

      To ni za jesti, še manj za najesti, ampak za gledati, ne vem kaj in za kaj se to tako hvali, na koncu pa še plačaš tako drago. Za Rajha je bilo zlato obdobje za časa MURE tovarna ne nogomet, ko je le ta imela stalno odprto naročilnico pri Rajhu, mnogi z Kučanom na čelu so se mnogokrat tam zastonj najedli in napili, videl na lastne oči. Zaradi takih in podobnih rabot je Muro moral vrag zeti, ampak zanimivo nikoli nihče za to ni odgovarjal, komu bi odgovarjal, če so vsi tam zastonj jedli in to je Slovenija. Spremljajte hrvaško TV, vsak teden jih kar nekaj politikov, sodnikov, tožilcev odvetnikov zbudijo policaji ob 6 uri zjutraj in takoj za 30 dni v preiskovalni zapor. Naštejte mi vsaj 1 tak podoben primer v Sloveniji ki se je zgodil NE BOSTE NAŠLI NOBENEGA.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.09.2022 ob 17:10 gost

      TO JE TISTA ANA ROŠ, KI JE SLOVENIJO SRALA PO TUJINI, DOKLER NI DOBILA NEPOVRATNEGA DENARJA ZA NAGRADO SEVEDA IN ZDAJ ŠE ZVEZDICO - BRAVO BUTALCI.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.09.2022 ob 17:11 gost

      Ti ki pri Raji hodijo po priznanja in se slikajo, pojma nimajo od kuhinje, pa dajte enkrat da to priznanje dvignejo in se slikajo res tisti ki kuhinjo gor držijo, malo skromnosti ne bi škodilo.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.09.2022 ob 18:55 Helenpleby gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.09.2022 ob 19:25 gost

      Te zvezdice so primerne za pijance prejšnje vlade keri niso drugega delali kot za davkoplačevalski denar hodili lokat in žeret po takih gostilnah. Zdaj ko niso v vladi pa podpirajo vogale kake vaške gostilne ker ne morejo trošiti denar davkoplačevalcev.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.09.2022 ob 19:31 gost

      Ja zdaj ko nimajo več prste na državni blagajni bi radi izvajali neke teste za trpežnost in upurabe drog. In prav Janševa vlada je imela največ pijancev za ministre. Po Bruslju za časa največjega zaprtja vseh držav jih je pa policija preganjala da so se šli pederska orgije z kokainom začinjene. In to sami SDS poslanci vsi kao krščanski družinski pobožneži.in tudi v Sloveniji v kazinoju za časa korone spet SDS vplivneži. Ti bodo nekoga testirali . Sami pijanci in drogeraši.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.09.2022 ob 19:46 MadgeSawyer gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.09.2022 ob 21:51 Gajdar gost

      Štejejo le Michelinove zvezdice . Gostilna Rajh ponavlja razred. Zanimivo je da je vzhodno od Trojan le ena Michelinova zvezdica.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.