https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Osumljeni sobotnega uboja v Peskovcih je v priporu

12.09.2022 ob 18:30  

Za 46-letnega moškega, osumljenega uboja 35-letne zunajzakonske partnerice v soboto v Peskovcih, je popoldne preiskovalni sodnik v Murski Soboti odredil pripor.

Danes popoldan je bil osumljeni sobotnega uboja izvenzakonske partnerice, priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti. Le ta je zoper njega odredil pripor. Kriminalisti in policisti bodo, v tej zvezi, zbirali še dodatna obvestila in informacije, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Kot smo že poročali, je vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous povedal, da je v soboto, 10. septembra 2022, nekaj čez 18. uro je na OKC Policijske uprave Murska Sobota poklical 46-letni občan z območja Policijske postaje Gornji Petrovci in povedal, naj policisti pridejo na njegov naslov, ker je umoril svojo 35-letno zunajzakonsko partnerko.

Na kraj je bila takoj napotena patrulja PP Gornji Petrovci in reševalci. Policista sta ob prihodu na kraj našla mrtvo žensko v stanovanjski hiši in zavarovala kraj dejanja. Osumljenemu sta odvzela prostost na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje. Na kraj je bila napotena še ogledna skupina kriminalistov.

O zadevi sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna okrožna državna tožilka, ki sta tudi prišla na kraj. Preiskovalni sodnik je opravil ogled kraja kaznivega dejanja in odredil sodno obdukcijo, zoper osumljenega pa strokovni pregled v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Za zaščito dveh otrok žrtve in osumljenega so obvestili CSD Murska Sobota, ki se je vključil in poskrbel za njuno varstvo.

Po do sedaj zbranih podatkih naj bi moški vzel življenje svoji zunajzakonski partnerki. Kriminalisti v tej zvezi intenzivno zbirajo obvestila in dokaze o izvršenem kaznivem dejanju ter tudi o poteku in okoliščinah verbalnega spora med osumljenim in žrtvijo, ki mu je sledilo osumljenčevo fizično nasilje in posledično uboj žrtve.

Po do sedaj opravljenem preverjanju policija osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja. 

 FOTO: Arhiv Pomurec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.