https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

AP Murska Sobota po pritožbi dobil koncesijo

20.09.2022 ob 11:20  

Ministrstvo za infrastrukturo je po reviziji postopka za izbor koncesionarjev za linijske avtobusne prevoznike spremenilo odločitev in namesto Arrive za pomurski sklop le izbralo Avtobusni promet Murska Sobota, saj Arriva ni dokazala, da lahko izpolni naročilo po pogodbeni ceni. Odločitev še ni pravnomočna.

Pri Avtobusnem prometu so povedali, da so odločitve veseli, več o načrtih in razvoju podjetja pa bodo povedali po pravnomočnosti. V skupini Arriva iz Kranja pa so pojasnili, da trenutno odločitev ministrstva preučujejo, zato je ne moremo podrobneje komentirati. "Po natančni preučitvi odločitve bomo lahko podali celovit komentar in tudi povedali, kakšni bodo nadaljnji koraki Arrive v tej zadevi," še dodajajo.

Minister za infrastrukturo Bojan Kumer jo je podpisal 8. septembra z obrazložitvijo, da je izbran Avtobusni promet s ponudbeno ceno 1,94 evra brez DDV-ja, kot nedopustna pa se zavrne ponudba Arrive s ponudbeno ceno 1,80 evra.

V sklepnih ugotovitvah revizijskega postopka lahko razberemo, da naročnik sicer ne trdi, da ponudnik Arriva ni zmožen izpolniti naročila po ponujeni ceni, temveč, da ni dokazal, da lahko izpolni naročilo po pogodbeni ceni, saj iz podanih pojasnil ne izhajajo elementi, na podlagi katerih bi bilo mogoče pojasniti ceno po elementih.

"Iz pojasnil in ponudbe Arrive ni mogoče pregledno in brez pridobivanja dodatnih podatkov za stroškovno ceno goriva, amortizacije avtobusov in dela voznikov ugotoviti, po kakšni metodi in s katerimi podatki ter predpostavkami je ponudnik določil ponudbeno ceno," še piše.

Na ministrstvu dodajajo, da je naročnik pregledal tudi ponudbo izbranega ponudnika ter ugotovil, da izpolnjuje pogoje javnega naročila, zato jo je izbral kot najugodnejšo.

Glavni argument za zahtevo revizije je bila cena Arrive, ki je bila po prepričanju Avtobusnega prometa dumpinška in predatorska le za območje Pomurja, saj so stroški delovne sile, goriva, amortizacije in drugi stroški po vsej Sloveniji skoraj enaki in nikakor ne velja teza, da je v Pomurju vse cenejše. Pri tem so se sklicevali tudi na strokovno analizo trga koncesijskih linijskih prevozov v notranjem prometu v luči izbire koncesionarjev. Povsod drugod po Sloveniji je bila ponujena cena enotna, 1,95 evra za kilometer, izjema je le obalno-kraško območje s ceno 1,94 evra, piše STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2022 ob 11:37 Magyar Bacsi gost

      BRAVO tako se dela.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2022 ob 13:04 gost

        No Janševa vlada, ki je hotela odvzeti Pomurju AP še to malo zaslužka kaj te je NSI in Horvatov Jožek kaj sram kdo je bil infrastrukturni minister iz NSI Vrtovec in Janšisti zdaj se bahajte ni vam uspelo

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.09.2022 ob 12:18 gost

      Seveda to da so porinili notri arivo je zakuhala prejšnja vlada ker so spet nekomu šli na roko nezakonito kot vse dve leti vladanja.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.09.2022 ob 12:59 gost

      Heh, kje pa te v komunizmu obstaja demokracija, pričakovano.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.09.2022 ob 13:00 gost

      Heh, pravice v komunizmu pa tak nega.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2022 ob 13:07 gost

        Nej v komunizmu zdaj kda je plansko planiranje ekonomije kak za čase informbiroja pa zapiranje v hiše prepoved prestopa občinskih meja to je po novom demokratičen kapitalizem določitev cene , ogrevanje in hlajenje itd,......

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.09.2022 ob 13:01 gost

      Magyar Bacsi , kikam se ti u usta , budalo srbska južnjačka.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2022 ob 14:25 Magyar Bacsi gost

        jAZ PA SE TI POSERJEM NA GLAVO IN V USTA, DOMOBRANSKO TELE. tI PA KAR KIKAJ....HAHAHAHAHAHAH.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.09.2022 ob 14:15 Constancerown gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐜𝐚𝐬𝐡𝟗𝟐.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.09.2022 ob 14:35 gost

      Ni čudno, da te ne izpustijo z zaprtega odelka. Nejči, Nejči za vedno boš ostal v Hrastovcu.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.09.2022 ob 17:36 gost

      Za desne pedre se pa pripravlja oddelek v Moste Polje.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.09.2022 ob 21:23 Magyar Bacsi gost

      Še vedno drislam

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.09.2022 ob 13:56 gost

      Res je, odločitev še ni pravnomočna,torej pomeni da bosta v Sloveniji ostala dva prevoznika in sicer Avtobusni prevoznik NOMAGO in ARIVA , vsak po šest regij.Ja,prav je tako ,dobri šoferji AP MS pa si naj zamenjajo delovne obleke in še denarnice bodo debelejše.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.