https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Gibanje Svoboda v Murski Soboti z najmlajšo ekipo do razvojnega preboja

08.11.2022 ob 6:30  

Stranka Gibanja Svoboda bo letos na lokalnih volitvah nastopila s svojim kandidatom za župana, Mitjo Horvatom, in kandidatno listo za mestne svetnike. Kandidati so nova, mlada ekipa. Vsak od njih že sedaj aktivno in strokovno deluje na svojem področju, združuje pa jih nov način razmišljanja.


V stranki Gibanja Svoboda so prepričani, da smo se v Mestni občini Murska Sobota znašli na točki, kjer obstoječi vzorci razmišljanja in delovanja več niso dovolj učinkoviti, zato se na tokratne volitve podajajo z najmlajšo ekipo izmed vseh list, ki bodo nastopile na volitvah v Murski Soboti.

Verjamejo v povezovalne zgodbe, predvsem pa v svež in drugačen pogled na priložnosti za razvoj Murske Sobote. Zastavili so si ambiciozno vizijo razvoja, ki bo rezultirala skozi skrbno načrtovane in učinkovito izvedene projekte ter druge razvojne aktivnosti. Njihova vizija razvoja MOMS temelji na želji po vzpostavitvi odprtega, varnega, zdravega in kakovostnega življenjskega okolja, v katerem bo lahko sleherni posameznik doprinesel k razvoju našega mesta in občine kot celote.

˝Le s sprejemanjem raznolikosti lahko vzpostavimo odnose, združimo različne izkušnje ter ustvarjamo novo, drugačno in hkrati boljšo prihodnost. Čas je, da prepoznamo nove priložnosti in na obstoječih temeljih spreminjamo stvari na boljše,˝ je ob tem povedal Mitja Horvat, kandidat za župana.

Vodilo pri oblikovanju programa je bilo vprašanje, kako  doseči, da bodo ljudje različnih generacij želeli živeti in ustvarjati v naši občini. Odgovore so našli v treh stebrih:

  • ZA zdravo, zeleno in kakovostno življenjsko okolje.
  • ZA gospodarsko aktivno, ustvarjalno in inovativno občino.
  • ZA učinkoviti javni servis za občane in ostale deležnike.

Živeti želijo v sodobni občini, ki ponuja vrsto priložnosti, je razgibana in polna življenja ter pozitivne energije ter obenem varna in zelena. Pomembno je, da občina skrbi za potrebe vseh svojih občanov, ne le posameznikov ali interesnih skupin. Ustvarili bodo pogoje za učinkovito delovanje in preprečili beg možganov iz občine. Pridobili si bodo zaupanje mladih, in sicer tako, da bodo začutili pretok ustvarjalnosti, inovativnosti in krepili podjetniško kulturo v celotni regiji. Za slehernega občana želijo ustvariti varno, zdravo in kakovostno življenjsko okolje, v katerem bo lahko izkoristil vse svoje potenciale in tako prispeval k skupnemu razvoju našega mesta in njenih krajevnih skupnosti.

Zavedajo se, da bodo tako visoko zastavljeno vizijo MOMS-a lahko uresničili le z dejanji in ne z besedami. Iskre zagona in dodatna sredstva za nadaljnji razvoj občine vidijo predvsem v uspešnem pridobivanju projektov, tako iz različnih evropskih skladov, kakor tudi iz državnega proračuna. Z namenom uspešnega uresničevanja vizije razvoja bo pomembno tudi sodelovanje z Vlado Republike Slovenije, zato je še toliko bolj pomembna podpora predsednika vlade RS, dr. Roberta Goloba, ki v Mursko Soboto sporoča  ˝Verjamem, da bo ekipa Svobode v Murski Soboti skupaj z našim županskim kandidatom Mitjo Horvatom razvojne priložnosti, ki obstajajo v Murski Soboti, znala izkoristiti. Ker imajo prave ideje, imajo znanje in vizijo ter s tem tudi podporo naše vlade in državne politike. Vrata v Ljubljani bodo jim zmeraj odprta.˝

Kandidati Gibanja Svoboda Murska Sobota so zavzeti, visoko motivirani in prežeti z dobrimi odnosi v ekipi. Celoten tim soustvarja novo kulturo dela, zato delujejo povezovalno. Odlikuje jih sposobnost komuniciranja z vsemi deležniki, jasna vizija, znanje, sodelovanje, timska naravnanost ter čut za ljudi vseh generacij.

˝Ekipa kandidatov in kandidatinj za mestni svet je sestavljena iz petindvajsetih strokovnjakov na različnih področjih, ki so različne starosti in izobrazbene strukture. Prav zaradi svoje raznolikosti pa naša ekipa lahko zastopa v mestnem svetu slehernega občana in občanko. Zagotavljamo vam, da bomo skupaj z vami občino pripeljali v boljši jutri! Delali bomo ZA Soboto!˝ pa so ob koncu zapisali v Gibanju Svoboda.

* Oglasno sporočilo. Naročnik oglasa je Gibanje Svoboda.

    Fotogalerija