https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Cvenu potekal koncert v sklopu cikla Prleška suita

Zadružni dom na Cvenu, 10.11.2022 ob 6:05  

V soboto, 5. novembra 2022, je v Zadružnem domu na Cvenu potekal koncert Prleška pesen iz koncertnega cikla Prleška suita, ki ga izvaja Kulturno društvo Orfej iz Ljutomera. 


Na koncertu so nastopili: mešani pevski zbor Cven-Pristava (zborovodja Vito Žerdin), prleška pesnica Olga Majcen, gledališka skupina KD Cven, komorni zbor Orfej (dirigent Andraž Hauptman) in folklorna skupina KD Cven.

Člani Orfeja v sklopu projekta javnosti na koncertih predstavljajo prleške priredbe, ki so bile izbrane med trinajstimi prispelimi na natečaj za skladatelje. Strokovna komisija v sestavi Tadeja Vulc, Ivan Vrbančič in Andraž Hauptman je izbrala za koncert »Prleška pesen« naslednje skladbe: Na nebu zvezde sevajo (skladatelj Krištof Strnad), K svojemu bogu (Matej Kastelic), Dober večer vam bog daj (Matic Romih), Po Polju mi hodi en jagerček mlad (Petra Ivančič), Mrzli veter, O, duša, idi k svojemu bogu (obe Tilen Slakan) in Plesala sen, plesala (Pavel Dolenc).

Projekt Prleška suita, za katerega je KD Orfej Ljutomer pri LAS Prlekija pridobilo sofinanciranje iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, Prlekiji nudi dogodke s področja glasbene folklore.

S partnerji bodo izvedli več koncertov ljudske glasbe, pripravili bodo gradivo za učitelje glasbe v osnovnih šolah in poskrbeli za avdiovizualno dokumentiranje ter izdajo zbirke partitur, pridobljenih z natečajem, ki so ga izvedli leta 2020, so sporočili iz občine Ljutomer.

FOTO: Občina Ljutomer. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2022 ob 12:41 KUD Melinci gost

      Lepo, za pozdravit in čestitat na prikazanem ! Ljudje danes (nekateri) izredno malo dajo za kulturo zato mislim da nimajo prave prihodnosti , ki je temelj našega življenja ! Kultura je osnovna celica življenja in preživetja našega vsakdana !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.