https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Zaključil se je 38. Slovenski knjižni sejem

28.11.2022 ob 17:00  

Na Gospodarskem razstavišču je včeraj še zadnji dan v živo potekal 38. Slovenski knjižni sejem. Ljubitelji knjig so tako ves teden imeli možnost, da kupijo kakšno knjigo s sejemskim popustom ali se udeležijo katerega od številni dogodkov, ki so potekali na štirih odrih. Sejem se bo nadaljeval tokrat do 4. decembra na spletu, saj je letos prvič postal tudi hibriden.


Na letošnjem knjižnem sejmu se je na skoraj 1500 kvadratnih metrov površin predstavljalo 88 razstavljavcev. Država v fokusu je bila Španija, ki je bila tudi letošnja država gostja na frankfurtskem knjižnem sejmu, mesto v gosteh pa Rogaška Slatina.

Štirje odri - Glavni oder, Pisateljski oder, Pogovorna postaja in Oder mladih, ki je bil na prejšnjih sejmih poznan kot Cicifest - so skupaj ponujali več kot 200 raznovrstnih dogodkov s slovenskimi in tujimi gosti. Letos je na sejmu poseben prostor prvič dobil strip, na ogled je bila tudi razstava ilustracij.

Na sejmu so podelili tudi več nagrad. Schwentnerjevo nagrado za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva je prejel ustanovitelj založbe Wieser Lojze Wieser. Veliko nagrado SKS - naj knjiga leta 2022 pa je prejel David Zupančič za knjigo Življenje v sivi coni, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga.

Tanja Tuma, predsednica 38. slovenskega knjižnega sejma je pred zaključkom sejma, ki so ga letos iz dolgoletne lokacije v Cankarjevem domu preselili na Gospodarsko razstavišče, povedala, da so obiskovalci navdušeni, da je predvsem veliko več prostora, da se lažje gibljejo, poiščejo svojega najljubšega založnika, svoje najljubše pisatelje in knjige. Obisk je po njenih besedah zelo dober, dopoldneve je med tednom zaznamoval otroški živžav, dobro je sejem obiskan tudi popoldne, ko ljudje končajo službe. Konkretne številke bodo sicer imeli šele po zaključku sejma. Tudi založniki zadovolji in pravijo, da so pogoji dobri. Kot je še povedala, bo po zaključku sejma organizatorska ekipa sedla skupaj in seveda pregledala, kako je vse skupaj potekalo, si zabeležila pripombe in ideje, saj je vedno tudi še prostor za izboljšave, so zapisali pri STA. 

 Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.11.2022 ob 18:21 MoniqueRash gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.11.2022 ob 19:06 Eduardo Perkins gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.11.2022 ob 22:48 eva gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię Od tego zacząłem------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.