https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Ta veseli dan kulture tudi v Pomurju

02.12.2022 ob 6:05  

Na dan rojstva našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna, 3. decembra, v Sloveniji že tradicionalno obeležujemo Ta veseli dan kulture, ko številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji odprejo svoja vrata. Tudi v Pomurju bomo obeležili brezplačne kulturno-umetniške dogodke.


Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota danes ob 18. uri organizira literarno druženje s pisateljem Dušanom Šarotarjem. Na prireditvi bo predstavljen avtorjev literarni opus in njegov najnovejši roman Zvezdna karta. Z Dušanom Šarotarjem se bo pogovarjal Franci Just, odlomke iz romana bo recitirala Metka Celec, glasbena gosta večera bosta Tjaša Šimonka Kavaš in Rene Zorman, člana glasbene skupine Ethnotrip.

Galerija Murska Sobota v soboto ob 10. in 17. uri vabi na javno vodstvo po razstavi "Marjan Gumilar, Razbita površina" (Irma Brodnjak Firbas), med 14. in 16. uro pa na družinsko likovno delavnico: izdelovanje prazničnih voščilnic in okraskov (Jelka Geder-Kosi, Irma Brodnjak Firbas). Galerija bo odprta med 10. in 18. uro, poleg prostega vstopa pa vam nudijo 50% popust na izbrane publikacije Galerije Murska Sobota.

Pomurski muzej Murska Sobota v soboto med 9. in 17. uro vabi na brezplačen ogled muzejskih razstav, ob 10. uri pa pripravljajo družinsko delavnico: peka Miklavževih parkljev, ki se je lahko udeležite ob predhodni prijavi. Dan prej lahko prisluhnete predavanju dr. Mirana Puconje o vlogi kmeta v pretekli in sedanji družbi.

Muzej Špital v sodelovanju z Društvom podeželskih žena vabi v soboto k Božično-novoletni delavnici, ogledu razstave ročnih del ter k zabavnemu spoznavanju stalnih muzejskih razstav ter vsebin. Radgonski mestni muzej lahko obiščete med 12. in 16. uro.


Knjižnica – Kulturni center Lendava v soboto ob 10. uri vabi na interaktivni sprehod po Gledališki in koncertni dvorani Lendava. Dogodek je primeren za otroke od 6. leta naprej. Na Lendavskem gradu so ta dan vse stalne in občasne razstave na ogled brezplačno, enako tudi razstavni prostori v Muzeju meščanstva in v Sinagogi Lendava. Javni sklad RS za kulturo Območna izpostava Lendava v sodelovanju s Kulturnim društvom Kobilje v soboto ob 18. uri vabi na 28. tradicionalno prireditev Družina poje v dvorano Centra za izvajanje kulturnih dejavnosti na Kobilju. Društvo zbirateljev Pomurja bo na ta dan v Gledališki in koncertni dvorani Lendava organiziralo že 17. mednarodno srečanje zbirateljev. Vabijo na druženje med zbiralce vrednot, ki ne poznajo inflacije, recesije in stagnacije. Mednarodno srečanje zbirateljev bo potekalo v avli od 9. do 13. ure. 

Literarno društvo Prleške Atene v petek 2. decembra 2022 vabi v Sv. Jurij ob Ščavnici, kjer lahko ob 19. uri prisluhnete pogovoru s Prešernom na prešerni dan kulture.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2022 ob 16:43 MarcKeever gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.