https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Veliki Polani se bo odvil »Dobrodelni koncert za Davida«

Dom krajanov, 01.12.2022 ob 10:50  

Občina Velika Polana in Pevsko društvo oktet Belmura vas vabita na Dobrodelni koncert za Davida, ki bo v soboto, 3. decembra 2022, ob 16.30 v dvorani Doma krajanov v Veliki Polani.


David je 7-letni fant iz Velike Polane. Rodil se je 3 mesece prezgodaj. Najprej je bil kot nedonošenček 3 mesece v bolnišnici Maribor in takoj po odpustu odšel v bolnišnico v Ljubljano, kjer je imel operacijo srca. Kasneje so mu diagnosticirali cerebralno paralizo četrte stopnje. S svojimi prvimi terapijami se je srečal že pri starosti komaj 6 mesecev. David je v vseh teh letih s terapijami napredoval odlično, te so mu omogočile do plazenja po štirih do vstajanja ob opori. Vsak napredek je pomenil veliko veselje zanj in za vse domače. Lani je imel operacijo SDR, ki omogoča blaženje spastičnosti nog. David obiskuje razvojno ambulanto, ki fizioterapije dopušča 1x do 2x na teden in 3x na teden izvaja fizioterapijo v zasebni ambulanti.

V bližnji prihodnosti želijo investirati v hišno dvigalo, zato bodo zbrana sredstva na dobrodelnem koncertu namenjena Davidu, da mu omogočijo samostojno gibanje po hiši.

Na dobrodelnem koncertu bodo nastopili: učenci Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana; pevski zbor Društva upokojencev Velika Polana; učenci Glasbene šole Lendava; Eva, Iva in Špela ter Oktet Belmura. Vljudno vabljeni.

Naslovna fotografija: Pixabay.

    Fotogalerija