https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občinski svet Občine Črenšovci na seji soglasno sprejel več predlogov

Kleklov dom, 20.09.2022 ob 9:50  

Občinski svet Občine Črenšovci se je v sredo, 14. septembra, sestal na 29. redni seji, kjer so med drugim soglasno sprejeli Polletno poročilo o izvrševanju proračuna Občine Črenšovci za leto 2022 ter imenovali nadomestnega namestnika članice Posebne občinske volilne komisije.

Polletno poročilo o izvrševanju proračuna Občine Črenšovci  za leto 2022

Občinski svet Občine Črenšovci se je seznanil in soglasno sprejel polletno poročilo o izvrševanju proračuna Občine Črenšovci  za leto 2022. Računovodkinja Milena Antolin je podala polletno poročilo o izvrševanju proračuna Občine Črenšovci za leto 2022 in predstavila planirane prihodke občine v letu 2022 in njihovo realizacijo ter predvideno vrednost odhodkov, ki so znašali za letošnje leto 4,903.313,00 evra, realizacija le teh pa je bila v  obdobju 1-6/2022  1,617.870,79 evra oziroma 33 odstotkov.

Obravnava in sprejem poročila strokovne komisije za vodenje postopka podelitve koncesije in Elaborata o oblikovanju cene zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov

Županja  Vera Markoja je predstavila poročilo strokovne komisije za vodenja postopka podelitve koncesije za opravljanje obvezne lokalne gospodarske javne službe zbiranja odpadkov na območju občin Kobilje, Dobrovnik, Turnišče, Odranci in Črenšovci.Pove, da strokovna komisija ugotavlja, da je ponudba dopustna in predlaga, da občinske uprave izvedejo upravni postopek za podelitev koncesije ponudniku Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. Drago Dervarič, direktor podjetja Saubermacher-Komunala, je nato predstavil predlog Elaborata in Občinski svet seznanil s predlogom cen zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov. Povedal je, da bo s 1. januarjem 2023 uvedena možnost nabave 120 l zabojnika za steklo, za gospodinjstva.Odvoz pa bo na 8 tednov. Občinski svet Občine Črenšovci se je seznanil s poročilom strokovne komisije in soglasno predlagal, da se nadaljuje postopek za podelitev koncesije s ponudnikom Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. ter soglasno potrdil predloženi  Elaborat o oblikovanju cene izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov v Občini Črenšovci.

Dopolnitev Letnega načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Črenšovci za leto 2022

Občinski svet je soglasno sprejel dopolnitev Letnega načrta pridobivanja in razpolaganja s stvarnim premoženjem Občine Črenšovci v letu 2022. Županja je v skladu z Zakonom o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti in Uredbo o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti predstavila dopolnitev  letnega  načrta pridobivanja in razpolaganja s stvarnim premoženjem občine. Člane Občinskega sveta je tako obvestila, da so interesi za nakup nepremičnine v obrtni coni, zato se je tudi pristopilo k cenitvi. Vrednost nepremičnine parc. štev. 1337/12 k.o. Črenšovci, ki je stavbno zemljišče v obrtni coni Ogradi, površine 5.380 m2,  je določena na podlagi Ocene tržne vrednosti nepremičnine s strani pooblaščenega ocenjevalca z dne 13. septembra 2022 in znaša 53.800,00 evra.

Imenovanje nadomestnega namestnika članice Posebne občinske volilne komisije

Občinski svet je soglasno razrešil namestnika člana Posebne občinske volilne komisije Občine Črenšovci Ludvika Levačiča, ki je iz osebnih razlogov podal odstopno izjavo. V Posebno občinsko volilno komisijo Občine Črenšovci so tako soglasno imenovali nadomestnega namestnika članice. To je postal kot predstavnik romske skupnosti, Bojan Horvat.

Na tokratni občinski seji se je Občinski svet med drugim seznanil tudi s poročilom  Nadzornega odbora o finančnem poslovanju Občine Črenšovci v obdobju 1-6/2022, soglasno v drugi obravnavi sprejel predlog Odloka o ustanovitvi podjetja Center za ravnanje z odpadki Puconci d.o.o., soglasno sprejel Pravila za izvolitev predstavnika Občine Črenšovci v volilno telo za volitve člana državnega sveta in določitev kandidata za člana državnega sveta ter soglasno sprejel Sklep o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za lokalne volitve 2022 v Občini Črenšovci.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.