https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboška bolnišnica z 2,4 milijona evrov izgube, svet zavoda potrdil letno poročilo

28.02.2023 ob 12:50  

Svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota je na včerajšnji 12. redni seji sprejel Letno poročilo za leto 2022.

Predsednica in člani Sveta zavoda so pohvalili vsebino Letnega poročila, ki je po njihovem mnenju pripravljeno izjemno kvalitetno in transparentno. Menijo, da je bilo v samo pripravo poročila vloženega veliko strokovnega dela in sodelovanja. Bolnišnica je dosegla presežek odhodkov nad prihodki, v višini 2,4 milijona evrov.

Rezultat je negativen, poudariti pa je potrebno okoliščine, ki so zaznamovale leto 2022, predvsem v prvih treh mesecih leta, ko zaradi opravljanja zdravstvenih storitev covidnih bolnikov ni bilo mogoče opravljali rednega programa. Zaostanek prvih treh mesecev je bil nadoknaden v drugi polovici leta, vendar ne v celoti. »Če gledamo širše in upoštevamo vse zunanje okoliščine, je rezultat odraz zelo težkih razmer in je zadovoljiv«, je na seji povedala predsednica Sveta zavoda, Mojca Kert.

Svet zavoda je pohvalil zaposlene in vodstvo bolnišnice za uspešno opravljeno delo. 2,4 milijona evrov izgube ne predstavlja za bolnišnico bremena, ki se ga ne bi dalo nadoknaditi že v letu 2023 in predstavlja le 3,29 odstotka celotnih prihodkov.

Obstajajo področja za izboljšave poslovanja, kar v prihodnosti čaka novo vodstvo in tudi člane Sveta zavoda. Poročilo o poslovanju za preteklo poslovno leto, Finančni načrt in Strategija, s katero so se člani Sveta zavoda seznanili, so usmeritve za prihodnji razvoj bolnišnice in z uspešnim sodelovanjem vseh deležnikov je načrtovano uresničiti stabilno poslovanje ene izmed najpomembnejših ustanov v lokalnem okolju v letu 2023, sporočajo s soboške bolnišnice.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2023 ob 13:25 Uy gost

      Čakalne dobe in neprimerno obnašanje zaposlenih na urgenci do pacientov

      24 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2023 ob 14:02 tip top gost

        Uy.......... Celo ovi ,ki je bil v Ljubljani na shodi in je samo nekaj jeclal brezi veze .Tisti se ima kak ,da bi urgenca bijla njegova

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2023 ob 17:30 123 gost

      Vrag po izgubi, naj raje objavijo koliko pacientov morajo dati v druge bolnice zaradi napačnega zdravljenja keri so meli srečo preživeti

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.02.2023 ob 18:08 gost

      Kaj je Grabar sabo odnesel 2 in pol miljončka. Verjetno je mislil da je to njegovo.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.02.2023 ob 18:31 Roman Laci gost

      Bomo videli ekipo Ratkaija. Glavno, da v bolnici delajo tako lepe medicinske sestre. Jaz vsak mesec zaradi njih prespim v bolnici 3 dni. Tak je fajn.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.02.2023 ob 19:40 gost

      Pa kak že spet zguba pa kako le,kam gre denar v zdravstvu?.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2023 ob 21:34 Štef gost

        Polovica je šla za plače, razen medicinskih sester se ravno ne pretegnejo, zdravniki pa imajo slab odnos do pacientov, no nekaj jih je za pohvaliti

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.03.2023 ob 16:44 sobocaneck gost

      Kakßna izguba.. to vodstvo..nesposobno. čas za zamenjavo...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.