https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tudi v Pomurju podelili priznanja Civilne zaščite

Dom kulture, 03.03.2023 ob 11:00  

V Domu kulture Ljutomer se je, 2. marca 2023, ob dnevu Civilne zaščite, ki ga obeležujemo 1. marca, odvila osrednja regijska slovesnost s podelitvijo priznanj najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite in drugim, ki sodelujejo pri izvajanju zaščite in reševanja ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.


Županja občine Ljutomer, letošnje gostiteljice, Olga Karba se je zahvalila vsem pripadnikom civilne zaščite za vso dosedanjo nesebično pomoč in podporo: »Vi ste tisti, ki zagotavljate varnost in to, da mi lahko računamo vedno na vas … Ni samo po sebi umevno, da nekdo skrbi za nas, ni samo po sebi umevno, da živimo v miru in tudi ni samo po sebi umevno, da živimo v res izjemnih krajih, ampak je potrebno biti za to neizmerno hvaležen,« je še dejala županja. 

Slavnostni govornik na letošnji podelitvi je bil Leon Behin, v. d. generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje in član Štaba Civilne zaščite RS, ki je poudaril, da pomurska regija bistveno izstopa v primerjavi z ostalimi regijami v RS po številu pripadnikov v prostovoljnih gasilskih in drugih organizacijah ter številu pripadnikov zaščite in reševanja. Zahvalil se je in pohvalil vse pripadnike v pomurski regiji, ki so pomagali v kritičnih časih tako v Sloveniji kot tudi širše. 

Priznanja in nagrade civilne zaščite se podeljujejo pripadnikom CZ ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge, in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

Poveljnik Civilne zaščite RS je za območje Pomurja podelil skupaj 31 priznanj, od tega 7 bronastih znakov posameznikom, 14 srebrnih znakov (3 posameznikom in 11 organizacijam), 2 zlata znaka organizacijam in 8 plaket Civilne zaščite (1 posamezniku in 7 organizacijam). Priznanj Civilne zaščite sta letišnjim prejemnikom, na regijski podelitvi za Pomurje, vročila Leon Behin in mag. Martin Smodiš, poveljnik Civilne zaščit za Pomurje.

Bronasti znak Civilne zaščite so prejeli Brigita Čufar iz Rogašovec, Klemen Flisar iz Motovilec, Marjan Jurša iz Branoslavec, Boštjan Krancelbinder iz Žepovec, Danilo Polanič iz Stročje vasi, Drago Serec iz Murske Sobote in Attila Toplak iz Lendave.

Srebrni znak Civilne zaščite so prejeli Stanislav Bratuša iz Črnec, Maša Germšek Senčar iz Ljutomera in Geza Grabar iz Tešanovec.

Plaketo Civilne zaščite, ki se podeljuje kot priznanje za posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah, je prejela Marjeta Erdela s Plitvičkega Vrha.

Podelili so tudi priznanja Civilne zaščite prostovoljnim gasilskim društvom, ki letos obeležujejo 100 ali več let aktivnega delovanja. Srebrni znak Civilne zaščite je bil podeljen PGD, ki leto obeležujejo 100 oz. 110 let aktivnega delovanja.
Srebrni znak Civilne zaščite za 100 let delovanja so prejeli PGD Bodonci, PGD Črenšovci, PGD Gornja Bistrica, PGD Ivanci, PGD Ižakovci, PGD Lipovci, PGD Odranci, PGD Sodišinci, PGD Turnišče in PGD Velika Polana. Srebrni znak za 110 let delovanja je prejelo PGD Rožički Vrh – Stanetinci.

Zlati znak Civilne zaščite je bil podeljen PGD, ki letos obeležujejo 120 let delovanja. Prejela sta ga PGD Dragotinci in Okoslavci.

Plakete Civilne zaščite so podeljene PGD, ki letos obeležujejo 130 oz. 150 let aktivnega delovanja. Za 130 let delovanja so jo prejeli PGD Iljaševci, PGD Kokoriči, PGD Mota, PGD Pristava, PGD Rankovci, PGD Stročja vas. Plaketo za 150 let delovanja je prejelo PGD Lendava.

Za kulturni program je poskrbela glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2023 ob 17:43 prostovoljni gost

      Ka böltinskoga dobrotnika nega med njimi? Od da se gasilci bijejo je odišo s prejgnjij funkcij. Draš je opasen

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.03.2023 ob 20:58 jennaortega gost

        I make over 13,000 a month working part-time. I listened to different humans telling me how a good deal of cash they may make online, so I was determined to locate out. Well, it turned into all actual and it absolutely modified my life. Everybody must try this job now by just using this site---------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2023 ob 18:22 gost

      Čestitke in pohvale za civilno zaščito. Ti ljudje delajo trikrat več kot plačani gasilci so pa bolj kolturni bolj "človeški. Kajti oni to res opravljajo z srcem poklicni gasilci pa samo na plačilno listo gledajo. Se pa imajo nad vsemi v državi ker kao oni pomagajo pa drek Nej pomagajo plačani so zato kar delajo. Pomagajo ljudem prostovoljni gasilci in civilna zaščita zastonj in za hvala.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.