https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Grabić pred tekmo z Mariborom

Murska Sobota, 3.3.2023  

V 25. krogu Prve lige Telemach se bodo Muraši pomerili z Mariborom. V Fazaneriji bo srečanje odigrano v nedeljo ob 15. uri. Pred prekmursko-štajerskim derbijem je svoje misli strnil trener NŠ Mura Dejan Grabić, ki vidi velik potencial v vseh igralcih.

Nogometaši Mure so do danes opravili tri treninge pod taktirko novega trenerja. Grabič pove, da je z odzivom na treningih zadovoljen, nezadovoljen je zaradi poškodb. "To je bil pravi šok." Klemen Pucko je utrpel poškodbo ahilove tetive, ki je zahtevala kirurško zdravljenje. Z igrišč bo tako oddaljen od 6 do 9 mesecev.

Leard Sadriu ni huje poškodovan in bi lahko treniral že v torek. Za igro sta pripravljena tudi Italijan Filippo Tripi in kapetan Mure Žiga Kous.

"Pozitivno sem presenečen, kako hitro so nogometaši ponovili moje ideje oz. vse stvari. Tehnično so zelo sposobni in motorični. Zelo sem presenečen. Sicer sem to pričakoval, a sedaj sem dobil potrditev. Ni bilo časa, da bi naredili neke korenite spremembe. Delali smo samo na osnovni ideji, kaj bomo delali v napadu in obrambi. Današnji trening ni bil več intenziven, saj morajo igralci imeti dovolj energije za tekmo z Mariborom. V prihodnje bomo zagotovo delali krajše in intenzivne treninge.

Kako se postaviti po robu Mariboru?

"S tem, da ne bodo imeli veliko časa za odločitve in razmišljanje. To ne pomeni "presinga," ampak moramo v trenutkih, ko ne bomo imeli posesti, znali odreagirati na njihovo individualno kvaliteto in dobre lastnosti."

Grabić bo na nedeljski tekmi od nogometašev zahteval pametno, enostavno in pragmatično igro z veliko energije in razumevanja.

Vipotnik in Iličić

Pri Mariborčanih je v dobri formi Žan Vipotnik. Kako ga bodo zaustavili? Grabić vidi recept v tem, da ne bo dobil žoge. "Nekaj jih bo dobil, ampak dotok žoge do njega mora biti manjši. Kako bomo to preprečevali, bo zelo pomembno."

Na zelenice se vrača tudi Josip Iličić. Grabić za Iličić pravi, da mu ne bi odgovarjalo, "če bi tekma letela gor in dol. Ne vem, če smo mi tega sposobni v tem trenutku. Omejiti mu je potrebno dotok žoge, sploh v nevarnih conah, v njihovi zadnji tretjini."

Povratek Iličića v Sloveniji vidi kot zelo pozitivno. "To je plus za ligo in Maribor. Potrebujemo čim več takih igralcev."

Kako pripraviti Dakuja?

Mirlind Daku že vse od sedmega novembra ni zadel na prvenstvu. "Dlje časa, ko napadalci ne zadenejo, večje breme si nalagajo sami sebi. Z njim sem se pogovoril in mislim, da vidi veliki motiv v tem, kar je videl na prejšnjih treningih. Igra je usmerjena na položaj devet in prepričan sem, da bo imel veliko priložnosti, da jih realizira, če bomo mi dobri. Glede na to, da ga ne poznam, me je presenetil, kako zelo sposoben je, saj lahko na položaju devet igra v vseh vlogah," pove in doda, da od Dakuja pričakuje, da bo prevzel vlogo vodje in dajal vzgled celotni ekipi.

Kako je s Klepačem?

Mihael Klepač, ki nekaj časa ni igral, je v "igri," konkurira in dobro trenira. "Ima neverjetne kakovosti, ki jih je potrebno aktivirati, da bo funkcioniralo znotraj ekipe in bo koristen za ekipo v obeh fazah igre. To je stvar, za katero sem odgovoren jaz, in če nam uspe, bo to velika dodana vrednost za ekipo," pove trener Mure.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2023 ob 18:20 gost

      Tak glejte ka Maribor spadne !

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2023 ob 19:15 Deborah gost

        I make over 13,000 a month working part-time. I listened to different humans telling me how a good deal of cash they may make online,N255 so I was determined to locate out. Well, it turned into all actual and it absolutely modified my life. Everybody must try this job now by just using this site......... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2023 ob 20:05 Mijo gost

      Vzemite si vzor cener Chris spet zadel za zmago NK.fuzinar.vodstvo ne.mure je slepo.oni kopujejo gradbenike in slaščičarje to ni gradbeno podjetje.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2023 ob 20:26 Prihaja debeli Jojo gost

      Buuu sobočanci se vam že kaj tresejo kolena, ste pripravljeni na ringišpil številka 2 ? V Mb ste se delali norca iz debelega Jojota pa vas je motal kak malo deco, jutri bo nadgradil šov .

      4 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.03.2023 ob 20:28 Kume gost

      Daku naj gre sladoled prodajat na trzniciiii.rajbar bo zdaj ekonom talige vozo Kuzmič pa vcejev puco.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.03.2023 ob 21:36 Pepa Pujsa gost

      Grablaš že po poteh Csunte in je že začel filozofirati ponoči bo zagotovo imel mokre sanje, se poscal, verjetno pa se bo tudi posral. Ni pa nujno to je samo moje prašičerejsko razmišljanje torej se pustimo, da nas Grablaš preseneti in pograbla travo s travnikov.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.03.2023 ob 21:39 gost

      Grabič gda boš menjane, vupan da se takrat Kuzmič in Rajbar ne skrijeta spet v mišjo luknjo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.03.2023 ob 7:04 AJAJAJAJAJ gost

      Jojo, pokaži tem soboškim prepotentnežem in preplačancem kdo si, klasa, ki jo Mura lahko samo sanja. Prebuditi Dakuja? Pa polijte ga z mrzlo vodo, če tako trdno spi.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2023 ob 10:44 kouvran gost

        edini preplačanec tu je tvoj debelinko Jojo! Ka je pokazo razen podarjenih penalov, kotanja naklaj, pa lapanja sodnikom? aja sliko se je v europarki

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2023 ob 20:57 Gost gost

        Jojota smo dali, glede na njegove iskusnje globoko v zep! Tudi Vipotnika hahahahah pisem v slovenscini iz spostovanja da bos znal prebrat 🤣 in kot so imele viole izobesen transparent:ni vse carno bejlo, ne ni, samo Slovenija je carno bejla!!!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.03.2023 ob 9:55 gost

      Čontala pozabo si vzete s seboj iz kluba še Rajbara in Kuzmiča.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.03.2023 ob 10:54 gost

      Pre ali slej bo tudi ti in te bo konec Mure

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.03.2023 ob 13:08 gost

      Debeli jojo debeli jojo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.