https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nekaj predlogov, kam se lahko odpravite na kresovanje

28.04.2023 ob 16:20  

Prvi maj, praznik dela, je pred vrati in po vsej Sloveniji bodo, kot veleva tradicija, zagoreli številni kresovi na predvečer praznika, številne slovesne prireditve pa se bodo zvrstile tudi 1. maja. Vreme bo ravno pravšnje, zato smo za vas pripravili seznam kresovanj v Pomurju.

Nedelja, 30. april

Kresovanje pod bregom v Černelavcih

Pod bregom v Černelavcih v velikem šotoru organizirajo tradicionalno kresovanje s skupino Blue Planet in Vladom Kalemberjem. Začeli bodo že ob 12. uri z volom na žaru. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno. 

Tradicionalno kresovanje z baklado

Tudi letos bo na predvečer praznika dela na TŠC Trate v Gornji Radgoni kresovanje. Ob 20. uri vabijo vse nosilce bakel, s katerimi bodo prižgali kres, da se zberejo na ploščadi v mestnem parku. Pol ure kasneje bodo nosilci bakel v spremstvu Pihalnega orkestra Gornja Radgona in PGD Gornja Radgona odkorakali na TŠC Trate. Za dobro vzdušje bodo poskrbeli Vili Resnik s svojo skupino in kulinarični ponudniki. 

Kresovanje s festivalom okusov v Moravskih Toplicah

Letošnje kresovanje in postavitev mlaja s Pihalnim orkestrom Murska Sobota ter glasbeno skupino Stop bo v središču Moravskih Toplic potekalo med 18. in 23. uro. Dogajanje bodo popestrili s festivalom okusov, kjer bodo obiskovalci lahko okusili prave prekmurske dobrote. Za spretne pa bo na voljo tudi delavnica izdelovanja okraskov iz naravnih materialov.

Kresovanje ob Ledavskem jezeru s kresom na vodi

V Kraščih kres sedaj že tradicionalno zakurijo na vodi. Ob 18. uri bodo na nabrežju Ledavskega jezera postavili mlaj ter plesali in se zabavali ob živi glasbi z mlado in perspektivno glasbeno skupino Vrhovi. Vabljeni od 15. ure naprej. Za hrano in pijačo bodo poskrbeli člani PGD Krašči.

Tradicionalno kresovanje s prenovljeno skupino Tropiki v Odrancih

Nogometni klub Odranci skupaj z rekruti letnik 2005 organizira tradicionalno prvomajsko kresovanje in postavljanje mlaja. Dogajanje se bo v nedeljo začelo ob 18. uri v ŠRC Odranci. Za dobro zabavo bo skrbela prenovljena zasedba Tropiki. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno. 

Kresovanje na Kobilju

Društvo mladih Kobilje prireja tradicionalno postavljanje mlaja in kresovanje. Program se bo začel ob 19. uri s postavljanjem mlaja pri Kobuli in nadaljeval ob 21. uri s prižigom kresa na prireditvenem prostoru za nogometnim igriščem. Ob 22. uri pa se bo zabava ob živi glasbi nadaljevala do zgodnjih jutranjih ur. Zabavala vas bosta DUO Dominik in Peter.

104. postavljanje majoša

Kot vsako leto bo tudi letos v Gančanih organizirano že 104. postavljanje tradicionalnega majoša (mlaja), ki ga bodo tokrat postavili mladi, rojeni leta 2005. Poleg postavljanja tradicionalnega gančkoga majoša, pa so se odločili, da obiskovalcem zagotovijo več kot odlično preživet dan, zato bo po postavljanju potekala velika veselica s skupino Plamen v velikem šotoru pri malem igrišču, od 18. ure naprej.

Osrednja občinska proslava in kresovanje v Pečarovcih

Osrednja občinska proslava in kresovanje pri vaško-gasilskem domu v Pečarovcih se bo začela ob 20. uri.

Postavitev majniškega drevesa v Veržeju

S pričetkom ob 18. uri bo potekalo tradicionalno postavljanje majniškega drevesa v Veržeju. Dogodek bo spremljal tudi bogat kulturni program. Organizator dogodka je Turistično društvo Veržej.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2023 ob 18:58 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.04.2023 ob 18:58 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.04.2023 ob 20:11 gost

      Dalec najboljse in zanimivo Gornja Radgona.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.04.2023 ob 20:17 gost

      Uro in mesto napiši kje se dobima ? Čakam! 20:11

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.04.2023 ob 20:24 karci gost

      Šliktuber de v Petrovcaj postavo tri majuše naj se vidi razkoš.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.04.2023 ob 9:49 tihi gost

      Nuskova, Spev in Aktual ... novinarčki

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.