https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi ta konec tedna pestro dogajanje v Pomurju

25.05.2023 ob 17:19  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo zbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

Petek, 26. maj

Okusi Prlekije, Samo Budna

Vabljeni na etno-kulinarični večer okusi Prlekije, ki bo v petek na Glavnem trgu v Ljutomeru. Predstavili se bodo ponudniki domače kulinarike in vina iz osmih občin Prlekije. Ob 16. uri delavnica peke prleške gibanice in otvoritev ulice okusov Prlekije, ob 17. uri nastop folklorne skupine, ob 18. uri nastop tamburaške skupine, ob 19. uri nastop skupine Bosi, ob 20. uri nastop glasbenika Sama Budna.

Predstavitev Gormerkanske knige

Pomurski muzej Murska Sobota vabi na predstavitev Gormerkanske knige 1842-1882, pisane v dajnčici in gajici, soavtoric Jelke Pšajd in Nine Zver, ki bo v petek ob 18. uri.

Predavanje in meditacija: Čarobni kristali

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota vabi na predavanje o kristalih, povezavi z njimi ter zakaj in kako lahko kristale informiramo, kako lahko delujejo na naše telo, na naše življenje in na naš dom. Po predavanju sledi meditacija z naslovom: "Kristalna votlina nadangela Rafaela". Dogodek, ki bo potekal v petek ob 19. uri vodi Erika Žagar, dr.med., bioresonančna terapevtka, kristaloterapevtka, voditeljica meditacije.

Stand up večer

MIKK Murska Sobota vabi v soboto ob 20. uri na največji stand up dogodek letošnjega leta, kjer vas bodo na grajskem dvorišču nasmejali: Aljaž Poredoš, Andrej Bajič Bakreni, David Gorinšek, Rok Škrlep kot glavni pa bo večer zaključil Marko Žerjal.

Sobota, 27. maj

15. kolesarski maraton BTCiklin

BTC City Murska Sobota v sodelovanju z Občinsko športno zvezo Moravske Toplice vabi, da se jim pridružite na BTCiklinu, rekreativnem kolesarskem maratonu za vse starosti in stopnje pripravljenosti. Start bo ob 10. uri na parkirišču BTC Cityja Murska Sobota.

17. pohod Pomlad v prleških goricah – brez meja

Vabljeni na 17. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah - brez meja, v soboto ob 8.30 uri z zbirnim mestom v Centru Zavirje Razkrižje (pri Ivanovem izviru). Letošnja novost, brez meje, do razglednega stolpa Madžerkin breg (Hrvaška).

Dan odprtih vrat Vojašnice Murska Sobota

Ogledali si boste lahko statične in dinamične predstavitve enot 72. brigade. Poleg enot slovenske vojske se bo predstavila tudi slovenska policija, Civilna zaščita, Gasilci, častniške in veteranske organizacije in mnogi drugi. Za otroke bo na voljo otroški kotiček, poskrbljeno pa bo tudi za hrano. Vabljeni v soboto med 9. in 17 uro v Vojašnico Murska Sobota.

Prevzem gasilskega vozila in zabava s skupino Skok

Gasilke in gasilci PGD Nemčavci vabijo na svečani prevzem novega gasilskega vozila GVV-1, ki bo v soboto ob 15. uri v vaško-gasilskem domu Nemčavci. Za glasbo in zabavo bo poskrbela skupina Skok.

Zabava ob 60. letnici NK Veržej z Misteri

NK Veržej v soboto ob 20. uri vabi v šotor pred občinsko stavbo v Veržeju na veliko zabavo ob praznovanju 60. letnice delovanja nogometnega kluba. Dogodek bo priložnost za srečanje s sedanjimi in nekdanjimi nogometaši NK Veržej. Za glasbo bo poskrbela skupina Misteri.

Piknik v parku, Leopold I.

Kultprotur vabi v soboto med 11. in 18. uro, da preživite nepozaben dan v sproščenem vzdušju in dobri družbi v gornjeradgonskem mestnem parku. Vrstile se bodo namreč: ustvarjalne delavnice, likovni in bralni kotiček, družinske igre, predstavitev turistične ponudbe, igranje šaha, predstavitev kickboxinga, športni poligon za otroke, otroška joga in joga za odrasle, cirkuški kotiček, predstavitve, folklora ipd. Gost prireditve bo radgonski raper Leopold I.

Fünkoštna rosa - rona košja

Folklorno društvo Sv. Jurij ob Ščavnici vabi na prireditev plesa, petja in smeha z naslovom Fünkoštna rosa - rona košja. Prireditev bo potekala v soboto ob 19. uri in v nedeljo ob 15. uri na Golnarjevi domačiji v Sovjaku.

Nedelja, 28. maj

Bogoslužje z dobrodelnim binkoštnim piknikom

Evangeličanska cerkev Murska Sobota vabi k bogoslužju s tradicionalnim binkoštnim dobrodelnim piknikom. Prireditev bo spremljal bogat glasbeni in umetniški program. Vabljeni v nedeljo ob 10. uri v evangeličansko cerkev Martina Luthra v Murski Soboti.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.05.2023 ob 6:51 Okus Prlekije gost

      Prleki pa drugo ne znajo kak kopirati, sej vidi ka ma Las vse v rokaj, s toga nika nede, ki je LAS, je vse za las heheh

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.05.2023 ob 7:27 gost

      Planet portal je že za komentatorje blokiran ! Bili so dokaj kolturni zapisi , le kritike so letele na delo Golobove vlade ! Upam , da pomurec com ne bo podlegel enaki taktiki . V nasprotnem primeru lahko rečem , da živimo v diktatorski državi . Lp

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.