https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Ljutomerska policista pred smrtonosnimi tiri rešila starejšo žensko

09.12.2011 ob 19:02  

Ljutomerska policista sta danes popoldne v Ljutomeru, na podlagi obvestila občanke, pred prihajajočim vlakom s tirov rešila 80. letno žensko, ki je na železniških tirih padla in obležala. Zaradi padca se je ženska predvidoma lažje telesno poškodovala.

Policista sta tega okoli 14. ure v bližini prehoda ceste čez železniško progo na Kolodvorski ulici v Ljutomeru nadzirala cestni promet. V tem trenutku je mimo policijske patrulje peljala tudi voznica osebnega avtomobila, ki je zapeljala čez železniške tire. Opazila je, da na tirih z glavo navzdol negibno leži starejša ženska. Ker so se v tem trenutku na prehodu ceste čez železniško progo začele spuščati zapornice, je po mobilnem telefonu takoj poklicala policista iz patrulje, ki ga osebno pozna in ga obvestila o nevarnosti, ki je grozila ženski na tirih.

Vlak je bil oddaljen le 300 metrov

Policista sta stekla do negibne ženske in jo rešila s tirov pred prihajajočim vlakom. Vlak je bil v tem trenutku od kraja dogodka oddaljen približno 300 metrov. Na kraj dogodka je prišla tudi zdravstvena ekipa, ki je oskrbela poškodovano žensko. Direktor PU Murska Sobota bo obema policistoma izrekel javno pohvalo, prav tako pa bo generalnemu direktorju policije za prijaviteljico in oba policista predlagal priznanje policije.