https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Radencih kmalu otvoritev nove čistilne naprave

08.06.2023 ob 13:30  

Občina Radenci ima novo čistilno napravo, ki bo zadostovala potrebam za naslednjih 70 let, kar pomeni, da se lahko število prebivalcev v naslednjih letih poveča na 10 tisoč in več pa bo še vedno učinkovita. Stala je dobre 4 milijone evrov, financirala pa jo je tako država kot občina sama. Svečana otvoritev čistilne naprave bo 22. junija v okviru občinskega praznika.  

Otvoritev nove čistilne naprave v Občini Radenci bo 22. junija 2023. "Zelo sem vesel, da se bo to zgodilo. Ko sem postal župan konec leta 2019, me je na občini čakal že končan in odobren projekt za izgradnjo čistilne naprave s 7.600 populacijskimi enotami v višini dobrih 8 milijonov evrov, s hidravličnimi izboljšavami, ki bi stale dodatnih 500 tisoč evrov, kar bi naneslo skupaj 8,5 milijona evrov. Lahko bi naredil razpis in zadolžil občino za ta denar, ampak se nisem odločil za to, saj sem verjel, da ga je možno narediti za manj. Odprli smo mednarodni projekt, naredili razpis za 4 milijone evrov, in uspeli," je danes na novinarski konferenci povedal župan Občine Radenci Roman Leljak.

Čistilna naprava v Občini Radenci, ki jo je zgradilo podjetje iz Hamburga, z 12.600 populacijskih enot bo stala sedaj dobre 4 milijone evrov. V Sloveniji je cena čistilnih naprav, po besedah Leljaka, nekje 1 milijon evrov za tisoč populacijskih enot. V Radencih je ta cena pol manj, torej pol milijona evrov.

"Torej, da se naredi z enim drugačnim pristopom. To je zagotovo ena izmed največjih stvari v mojem prejšnjem mandatu, ki smo jo izvedli. Naprava je že končana, potekajo le še manjša zaključna dela. V ponedeljek oziroma torek bodo čistilno napravo priključili na omrežje in bo zadeva za naslednjih 70 let za Občino Radenci končana. Mi danes potrebujemo čistilno napravo približno do 4.500 populacijskih enot, imamo pa jih 8.600, to pomeni, da se lahko število prebivalcev dvigne tudi na dobrih 15 tisoč, pa bo še ta naprava učinkovita," še pojasni Leljak.

"Občina Radenci se je več kot 15 let zavzemala za to novo čistilno napravo, tako da otvoritev, ki bo 22. junija, bo res svečana. Možen pa bo tudi ogled čistilne naprave," zaključi župan. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2023 ob 22:40 eva gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2023 ob 14:49 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.06.2023 ob 11:59 prdec gost

      Komaj zdaj bodo zastrupitve, ko bo začela delovati!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.06.2023 ob 20:31 gost

      Koliko bomo zdaj plačevali občani manj ali več??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.