https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Celec: »Preiskava, ki poteka, je konstrukt, sestavljen iz osebnih in političnih vzvodov«

09.06.2023 ob 11:10  

Včeraj so na sedežu Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan in na domu direktorja dr. Roberta Celca potekale hišne preiskave.

 

Vnovčenje turističnih bonov v dvorcu Rakičan

Na dogajanje se je odzval dr. Robert Celec, direktor RIS Dvorec Rakičan. "Zaradi Covid-19 smo v javnem zavodu RIS Dvorec Rakičan imeli velik izpad prihodkov in edina rešitev, ki smo jo imeli za zagotovitev stabilnega poslovanja, je bila možnost koriščenja turističnih bonov v dvorcu Rakičan. Vsi, ki delujemo na področju turizma smo si prizadevali za pridobitev čim več gostov. Tako so potekale različne akcije po celi Sloveniji, med drugim tudi pri nas v dvorcu Rakičan. Če je gost nastanitev pri nas plačal s turističnim bonom, je bil deležen naše akcije »bon za bon«. Ista akcija je veljala tudi za gotovinsko plačilo. Čisto vsi so možnost za storitev, ki so jo plačali lahko tudi koristili. Kot direktor javnega zavoda, v katerega nadaljnji razvoj in delovanje sem vložil zadnjih 10 let svojega življenja, sem se trudil za dobro javnega zavoda, da bomo v tako težkih in negotovih časih, ki nam jih je prinesla Covid-19 kriza, imeli čim bolj stabilne prihodke, od katerih so odvisna tudi delovna mesta naših zaposlenih. Sam se na račun turističnih bonov nisem okoristil in to se mi v preiskavi niti ne očita. Delal sem v dobro javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan, zato sem v aktualni preiskavi, ki poteka po odredbi Okrožnega sodišča v Murski Soboti, sodeloval in bom tudi v prihodnje sodeloval v najvišji možni meri.

Preiskava, ki poteka, je konstrukt, sestavljen iz osebnih in političnih vzvodov, usmerjen proti meni osebno. Prijava je bila namreč podana s strani Silva Jakoba, vidnejšega člana stranke SDS v Pomurju, ki vodi proti meni osebno vojno pri čemer ne izbira sredstev. Sam ne mislim sodelovati v tovrstnem obračunavanju iz osebnih in političnih razlogov, ki bi lahko na kakršen koli način oviralo aktualno preiskavo.

V lanskem letu se mi je očitalo preveč izplačan Covid dodatek, kar se je pravnomočno izkazalo za neresnično, verjamem, da bom tudi v tem primeru dokazal pravilnost poslovanja," pojasnjuje Celec.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.