https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pomurska osnovna šola med najboljšimi šolami projekta Hrana ni za tjavendan

10.06.2023 ob 8:00  

Zaključila se je deveta sezona projekta Hrana ni za tjavendan, ki ga izvajata program Ekošola in družba Lidl Slovenija. Med šole z najboljšimi rezultati in projekti je OŠ I Murska Sobota zasedla 1. mesto.

Z raznolikimi aktivnostmi, merjenjem količin zavržene hrane in ozaveščanjem so v projektu sodelujoče izobraževalne ustanove v povprečju zmanjšale količino zavržene hrane za 30 %, nekatere pa so uspele zavržke zmanjšati skoraj v celoti. Projektu, ki že vrsto leto združuje slovenske šolarje in otroke v prizadevanjih za manj zavržene hrane, se je v šolskem letu 2022/2023 pridružilo rekordno število – kar 215 – vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter fakultet, skupno pa je sodelovalo več kot 14.500 otrok in mladostnikov ter 933 mentorjev. Med šole z najboljšimi rezultati in projekti je v kategoriji druge in tretje triade osnovnih šol OŠ I Murska Sobota zasedla 1. mesto.

Osnovni namen: ozaveščati in ponujati konkretne rešitve

Projekt Hrana ni za tjavendan je eden bolj priljubljenih projektov, ki si ga v okviru programa Ekošola vsako leto izberejo izobraževalne ustanove. Vključuje namreč širok nabor poučnih in ozaveščevalnih vsebin, s katerimi na omenjenih ustanovah ter tudi v domačih gospodinjstvih zmanjšujejo količine zavržene hrane. Prav to je osrednji namen projekta – ozaveščati otroke, mladostnike, učitelje in starše o zaskrbljujočih količinah hrane, ki jo vsakodnevno zavrženo, ter obenem ponuditi orodja za reševanje problematike v njihovem vsakdanu. »V devetih letih projekta se je nabrala bogata zakladnica učinkovitih prijemov in aktivnosti, kako zmanjšati količine zavržene hrane. Projekt vedno znova podira rekorde pri številu pridruženih ustanov, kar je dokaz, da se sodelujoče ustanove zavedajo problematike in so zato nujni tako konkretni ukrepi kot tudi ozaveščanje,« je izpostavil Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola. Najbolj uspešni pri zmanjševanju količin zavržene hrane so letos bili osnovnošolski učenci in vrtčevski otroci, sledijo srednje šole in fakultete, zmagovalne projekte pa so v svojih starostnih kategorijah pripravile OŠ Šmarje Sap (vrtci in prva triada OŠ), OŠ I Murska Sobota (druga in tretja triada OŠ), OŠ dr. Ljudevita Pivka (šole s prilagojenim programom) in ŠC Šentjur, Srednja poklicna in strokovna šola (srednje šole in fakultete).

* Foto: Lidl

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2023 ob 22:03 eva gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.06.2023 ob 16:03 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.