https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pohod od Pinc do Hodoša z rekordno udeležbo

11.06.2023 ob 14:50  

Turistično društvo Palinka Čentiba in Pomursko Madžarsko mladinsko društvo, sta letos ponovno skupno organizirala pohod Pince- Hodoš 2023. Sporočilo pohoda, ki je nastal na pobudo zakoncev Abraham iz Hodoša, je vsako leto enak: povezanost in vztrajnost, ki združuje prebivalce lendavske in goričke pokrajine, Slovence, Madžare in ostale narode.

Pohodniki so se zbrali pred Vaškim domom v Pincah, kamor so se pripeljali tudi tisti, ki so prišli iz Goričke ali Dobrovniške smeri. Že pri startu v Pincah so bili pohodniki deležni pogostitve tamkajšnjega Turističnega in kulturnega društva, ter Krajevne skupnosti. Tako so okrepčani pohodniki krenili na pot, ki je merila blizu 48. kilometrov. Letošnji pohod je bil že osmi po vrsti.

Pohodniki so iz Pinc krenili v smeri Dolina – Čentiba, kjer so imeli prvo postojanko z okrepčili pri KC Murania. Pot so nadaljevali v smeri nove kolesarske steze proti Dolgi vasi. Ker so dolgovaščani znani po gostoljublju od tam noben pohodnik ni šel lačen ne žejen. Od tam naprej je karavana peščev krenila proti vasem Mostje in Genterovci, kjer so pohodnike pričakali člani Turističnega društva Radmožanci. Po okrepčilu je bilo potrebno naprej, tokrat je bila naslednja postojanka s kosilom v Dobrovniku. Po toplem obroku na dvorišču Etnografske hiše Györgya Dobronokija so si pohodniki lahko oddahnili, za kar dobro uro. Tukaj so se pridružili še drugi, ki so krenili do Hodoša. Pot se je nadaljevala v smeri Čikečke vasi, toda pot do tja se je nepričakovano zavlekla, saj se je ravno med hojo v Bukovniških gozdovih vlila kar poštena ploha. K sreči so bujna vejevja zaščitila neutrudne pohodnike, ki so nato nadaljevali do vaškega doma v Čikečko vas. 

Prosenjakovci so se zdeli blizu, že se je čutila utrujenost v nogah. Domače kulturno društvo je pripravilo postojanko pri bivši trgovini. Do Središča se je vila dolga pot čez goriči gozd, ki je izgledal neskončen. Do Domanjševec ni bilo tako daleč, a kaj, ko so se kilometri vlekli, kot še nikoli. Naslednja in hkrati zadnja postojanka pred ciljem je bila čudovita Etnografska hiša v Domanjševcih. Zdaj so že vsi bili prepričani, da pridejo na cilj. Okrepčani so nadaljevali, čez Krplivnik do Hodoša, kamor so prispeli okoli 20. ure. Na terasi nogometnega društva je na junake čakal odličen bograč. Sledila je podelitev priznanj in zahvala vsem, ki so v celoti ali delno prehodili pot.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: Viktor Hranilović

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.06.2023 ob 15:55 gost

      Nekam dosti postojank so meli, mislim, da jih ni dosti do cilja prišlo, če so tolko lokali pa žrli. Je kakšni ali kakšna prišel do cilja v treznem stanju??????????????????????????????????????????

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2023 ob 21:28 eva gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.06.2023 ob 16:09 gost

      No, da ne bom samo šimfal, pohvale vsem, ki so prehodili pot v kakem koli že stanju. Je kar dolga pot. Jaz sem najdlje šel po Miškovi poti od Velike Polane do Lendavskih goric.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.06.2023 ob 16:47 čulibrk gost

      Toliko kilometrov samo za jesti in piti .Kako je Pomurski človek postal lakoten .

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2023 ob 21:43 Marija gost

        To stalno napises .tak ka redno vse spremljaš, pohvalno Mi nabirat nove km..tij pa nas fain spremljaj pa kaj lepoga napisi.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.06.2023 ob 17:31 Pincer gost

      Pince pince, van egy pince!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.06.2023 ob 18:28 pišti gost

      Čestitke vsem ki ste srečno prišli do cilja! Po slikah sodeč se vidi da je ženskost bila predcej načeta vse penava ! No zadovoljstvo tudi nekaj šteje

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.06.2023 ob 15:35 gost

      Marija ............ Ne vem na koga misliš ,da stalno nekaj piše .Končno pa je res ,da eni vsa leta hodijo in se vključujejo vse povsod samo ,da se najedo in napijejo . Jaz si take sramote ne bi delal .To je požrejšnost nič drugega in ti si tudi med njimi .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.