https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Muraši se po premoru vračajo na zelenico

13.6.2023  

Po dobrih treh tednih premora so nogometaši Mure pričeli s pripravami na prihajajočo sezono 2023/2024. Po današnjem prvem treningu sta o načrtih in pripravah spregovorila trener Dejan Grabič in kapetan Žiga Kous.

Kapetan Kous je uvodoma dejal, da sta bila prva dva tedna počitka zelo dobrodošla, nato pa ga je že mikalo, da se s soigralci vrne na igrišče. Kot je dejal, sam več ne šteje, katere priprave so to zanj, se pa počuti dobro, je mlad in veliko dela zase. Kous je izpostavil, da so priprave začeli pod novim strokovnim vodstvom. Trenerskemu štabu Dejana Grabića sta se namreč pridružila pomočnik trenerja Rok Hanžič in kondicijski trener Jan Košir. Kot pove kapetan Kous ima z obema zelo dobre izkušnje še iz Domžal: »Oba sta zelo študiozna, zelo delovna in upam, da bosta to znanje prenesla tudi do nas.«

Po razočaranju ob koncu pretekle sezone izpostavi, da je pomembno, kako se bodo vrnili, saj preteklosti ne morejo spremeniti, bodo pa ciljali na Evropo. »Ko padeš, je zelo pomembno kako vstaneš in kakšni so prvi koraki, da delamo skromno, ampak zelo delovno naprej. Vemo, kaj vse smo že tukaj dosegli in če bomo res trdo delali, če bo red in disciplina, mislim, da lahko spet to dosežemo.«

Tudi trener Dejan Grabič je vesel in optimističen, da sta se klubu pridružila Hanžič in Košir. »Začenjamo graditi novo zgodbo, zelo sem vesel in optimističen, da nam je uspelo pripeljati Roka in Jana, ker vem, da sta tisto, kar Mura potrebuje. Imata reference in karakter, ki spada v to okolje. Največja referenca Jana je, da so bile Domžale v obdobju, ko je bil on tam, ekipa, ki je bila ena bolj agresivnih, bolj intenzivnih. Skozi celotno sezono so imeli malo ali nič mišičnih poškodb, se pravi so lahko držali tempo skozi celotno sezono,« pove Grabič o novem kondicijskem trenerju.

Po mnenju trenerja je novi pomočnik Rok Hanžič eden najboljših pomočnikov v 1. SNL, ker ima igralske izkušnje in kar je po njegovem mnenju najpomembnejši kriterij, tako za igralce kot strokovno vodstvo, ima karakter. »Je oseba, ki je delovna, zvesta in ki je pripadna klubu. To sta oba in to me zelo veseli,« pove Grabič.

V novi sezoni bo poudarek sprva na dobri nogometni kondicijski pripravi igralcev, saj je to osnova, ki mora držati skozi celo sezono, kasneje v pripravljalnem obdobju pa bo večji poudarek na agresivnosti in intenzivnosti igre.

Trener je spregovoril tudi o kadrovskih premikih. Prestopni rok se še ni začel in ekipa se bo sestavljala skozi celotno prestopno obdobje, in sicer glede na finančne zmožnosti in ponudbo na trgu. Muro sta zaenkrat okrepila Gaber Dobrovoljc in Almin Kurtović. Kot še pove Grabič, bodo Dakuja skušali nadomestiti s podobnim profilom oziroma v seštevku ekipno dosegati njegovo statistiko: »Taki profili igralcev, kot je on, so finančno nedosegljivi večini klubov v Sloveniji, tudi nam, je pa prestopni rok dolg in razmere na trgu se v tem času spreminjajo.« Kot bistveno pa Grabič izpostavi da mora biti jedro ekipe zdravo in da so že blizu temu.

Prihodnjo sredo bodo nogometaši Mure odigrali prvo prijateljsko tekmo z ekipo Zrinjski Mostar. V pripravah na sezono bodo odigrali skupno sedem prijateljskih tekem še z ND Beltinci, SK Sturm Graz, Kety Emmi & Impol Bistrica, GAK, Al-Tai FC in FK Vojvodina. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.06.2023 ob 16:33 gost

      Vse samo tuje, nič več domačih igralcev ne trenerjev - SAMO JUGA. Nikoli me več ne vidijo na stadionu, več nas!! Pa lepo delajte z odsluženim Dobrovoljcem , samo eden vic ki so ga pa izvedli vodilni. Grabičev prijatelj

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.06.2023 ob 21:21 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.06.2023 ob 18:24 gost

      Nobene lublicitete vec. Koga zanimajo tujci. Obrnimo jim hrbet naj se zamislijo

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.06.2023 ob 19:28 gost

      GOS RAJBAR ALI SE ZAVEDAŠ KOLIKO ŠKODE SI NAREDIL MURI Z SVOJIM KOLEGOM ČONTALOM,KATERI JE BREZ NOGOMETNOGA ZNANJA

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.06.2023 ob 19:53 gost

      Contala je doktor za grabica. Zal je domacin in to primitivci ne prenesejo

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.06.2023 ob 19:59 gost

        Samo navleko pa je puno jugovičov, sočka mladina pa ide so Sloveniji in igra v 1. ligi. Pri Muri pa nemre. Čudno.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.06.2023 ob 20:55 To so tapravi primitivci,kateri pravijo ,da je Čontala doktor za Grabiča gost

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.06.2023 ob 20:58 gost

      To niso navijači mure to so zagovorniki Čontale

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.06.2023 ob 22:15 eva gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.06.2023 ob 1:09 Pepa Pujsa gost

      Rajši naj kar nadaljujejo s premorom itak ne bo nobene koristi od njih. NOBENE

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.06.2023 ob 3:54 Pohorčan gost

        Ke te tou???? Odpočijle so si od napourov????? Tote so prave cirkusantje - komedijantje!!!! Kuj po domače povejdano BANDA.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.06.2023 ob 7:12 AJAJAJAJAJ gost

      Zdaj se vidi, da je Mura vaška ekipa. Res so šalabajzerji, katere vodita gorička klantoša. Mo, ja, so si pa sami krivi, zakaj pa niso v Soboti našli človeka, ki bi vodil klub. Aja, nihče noče voditi vaškega kluba. Jasno in simpl ko pasulj. Spet borba za 5-7 mesto. Mura res postaja " vse bolj slovenska, z mladimi igralci" kot so pred časom napovedovali tako pompozno. Zdaj ni ne mlada, ne slovenska. Bravo, samo tako naprej, pa boste lahko imeli na vseh tekmah prosti vstop, ker se vam kart tako ali tako ne bo splačalo prodajati. Le kdo bo še hodil gledat to matranje?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.06.2023 ob 10:44 anželjdd gost

      Večini naroda dol visi za muro in fuzbal...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.06.2023 ob 14:06 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.06.2023 ob 20:06 gost

      ODRANCI - ŠMARTNO 0:3 POPUSILI, NISO SMELI ZMAGAT.!? HOTIZA NI PRIVOŠČILA SVOJIM IGRALCEM KVALIFIKACIJE ZA NAGRADO ZATO MR... V 5 LIGO.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.06.2023 ob 9:37 AJAJAJAJAJ gost

      Baje bo Mura spremenila ime. Imenovala se bo "KLUB ODPISANIH IGRALCEV". Kvaliteta? Je ni, ker nobeden kvaliteten igralec noče v Muro. Kam ste goričanci pripeljali soboški klub. Pa saj jim je prav, če ne morejo najti sposobnega človeka v Murski Soboti.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.06.2023 ob 18:12 Prodaja gost

      Kuzmič in Kozic rasprodajata tudi žensko ekipo,res škoda za Anjo Eferl,prvo strelko prodali v Španijo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.06.2023 ob 15:02 AJAJAJAJAJ gost

      Kot je bilo danes videti, zgleda, da se Balažic dogovarja z Beltinci.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.