https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bešič Loredan je zavrnil kritike o neuspešnosti interventnega zakona

14.06.2023 ob 15:15  

Predstavniki ministrstva za zdravje so na današnji novinarski konferenci pojasnjevali učinke julija lani sprejetega zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema, po katerem so izvajalci zdravstvenih storitev v javni mreži dobili plačane vse opravljene zdravstvene storitve, tudi tiste nad rednim programom.

Minister Danijel Bešič Loredan je zavrnil kritike o neuspešnosti interventnega zakona, ki je omogočil plačilo vseh zdravstvenih storitev. Kot je dejal, je bil zakon "na svoj način zgodba o uspehu". Zvišanje števila čakajočih nad dopustno dobo pa je po analizi ministrstva neposredno povezano z drugačno strukturo stopnje nujnosti izdanih napotnic.

V minulih dneh so se v medijih namreč pojavile kritike, da omenjeni ukrep, označen tudi kot "zdravstveni eksperiment", ni bil uspešen. Minister za zdravje Bešič Loredan je danes poudaril, da zakona na ministrstvu niso nikoli opredeljevali na ta način. Z njim so, kot so dali vedeti ob nastopu vlade, želeli "stabilizirati sistem".

Skupno število čakajočih nad dopustno čakalno dobo se je sicer povečalo, kar na ministrstvu razlagajo s spremenjeno strukturo stopnje nujnosti izdanih napotnic. V primerjavi z obdobjem pred epidemijo covida-19 v zadnjih dveh letih namreč izdajo več napotnic s stopnjami nujnosti zelo hitro in hitro, kjer bi pacient do storitve skladno z zakonom moral priti najkasneje v sedmih oz. 21 dneh.

Po opravljenih analizah na ministrstvu ocenjujejo, "da je interventni zakon na svoj način zgodba o uspehu". "Zato ker smo denar vložili v storitve, v dostopnost, v življenje pacientov in nikoli ni bilo rečeno s strani ministrstva, da bomo na ta račun drastično skrajšali čakalne dobe," je dejal Bešič Loredan. V pogovoru za STA je lani, tik preden so predlog zakona vložili v parlamentarni postopek, sicer izrazil pričakovanje, da se bodo na podlagi zakona čakalne vrste v letu dni skrajšale za polovico.

Kot je dejal minister, bi zdravstveni sistem po oceni ministrstva in vlade, če zakona ne bi sprejeli "v celoti podivjal, čakalne dobe bi se močno podaljšale in dostopnost do zdravstvenih storitev bi bila še bistveno manjša, kot je bila pred covidom", piše STA.

Foto: posnetek zaslona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2023 ob 16:33 gost gost

      Bešič Loredan je zavrnil kritike o neuspešnosti interventnega zakona, se strinjam, zdravljenje uspelo, pacient umrl !

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.06.2023 ob 19:13 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.06.2023 ob 17:07 Gost1111 gost

      Če je to zgodba o uspehu potem ...bog nam pomagaj.....

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.06.2023 ob 17:15 gost

      Lorko vzami motorko ,,,, pa za zimo pripravit kurjavo .

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.06.2023 ob 17:29 gost

        V Sloveniji je kot v pravljici o Pepelki . Mačeha je za naše radodarna , za drugorazredne pa vsaki dan bolj nerazumna in izkoriščevalska po najbolj ranljivih . Da bi se le končalo kot pri Pepelki in , da ne bodo samo plesali .

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.06.2023 ob 17:40 gost

        Porast čakalnih vrst naj bi prikazoval ,, interventni zakon,, po Loredanu ?! Padec industrije proizvodnje pa prikazuje,, uspeh,, te vlade v uničevanje Slovenije ?!

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.06.2023 ob 18:23 Karel K. gost

      Če propadamo, propadajmo kot gospodje, je sistem dela te Golobove vlade z Loredanom na čelu. Povzročanje kaosa je njihov največji dosežek in to je titoisitčni sistem vladanja, kateri lahko le vladajo v kaosu, v umazanem okolju, kjer se ne ve kdo kaj dela in kje se kaj nahaja. Pred letom dni so govorili, da bodo v kratkem s finančno intervencijo zmanjšali čakalne dobe za do 70 odstotkov, danes pa pravijo, da oni tega nikoli niso rekli. Ni nam pomoči! Se spomnite, ko sem pred leti vkomentarjih pozival, da je potrebno Slovenijo dati pod Tutorja-Oskrbnika vsaj za deset let. Tutorji morajo priti iz Zahodnih demokraitčnih držav, da bodo vzgajali novi rod politikov, uradnikov, funjkcionarjev in slovenski narod, tako kot so to Američani, Angleži šolali Nemški narod več kot desetletje po koncu druge svetovne vojne, da so se vsaj v tričetrtine primerih znebili Nacistične Hitlerjanske miselnosti. Slovenki narod pa se mora rešiti, hlapčevske, titoisitčne miselnosti.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.06.2023 ob 18:59 gost

      Slovence zanima kaj je za zdravstvo naredil Janez Janša v 30 letih. En velik drek edino kar je naredil si je priskrbel celi arsenal zdravil za psiho kajti vedno ko so volitve vedno izgubi volitve. Se pa vedno z podkupuvanjem drugih strank zavihti na vrh politike. So pa stranke kere so ga podprle vse na političnem pokopališču. Ljudska stranka, DeSUS, SMC, SNS, krščanski demokrati,.

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.06.2023 ob 19:07 gost

      Te volitve so bile zrežirane .... jasno kot beli dan ! 18:59

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.06.2023 ob 19:31 gost

      Levaki same nesposobneže ste izvolili ! Katastrofa !!!!!!!!!!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.06.2023 ob 19:50 gost

      19.07,,,,zrežirana je tvoja tikev kera je bolj luknjasta kot švicarski sir.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.06.2023 ob 20:24 gost

      19:50 komunajzer srbski opanke si že menjal za superge , ali nimaš fičingov ,ker ti jih tvoj pernati gr, gr, sproti jemlje iz luknaste in pošvedrane srbskega tošlna !!!???

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.06.2023 ob 20:25 gost

      ha,ha,ha,ha ta pa je dober bravooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!! 20:24

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.06.2023 ob 21:05 pacijenti gost

      imajo napotnice doma, Loredan je pa riv za zastoje, da te kap !!!!!!!!!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.06.2023 ob 22:13 eva gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.