https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ta konec tedna se obeta pestro dogajanje v Pomurju

15.06.2023 ob 15:50  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo zbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

 

Petek, 16. junij 2023

Mokri petek: Učiteljice in Ivan Zak

ŠRC Kobilje vabi na najbolj mokro zabavo tega leta, obljubljajo nor in nepozabni spektakel. Dogajanje se bo začelo ob 15.30 z mokrimi igrami. Za nepozabno zabavo do jutranjih ur bodo poskrbeli skupina Učiteljice in Ivan Zak. Prireditev bo potekala ob vsakem vremenu, saj je organizator poskrbel za velik prireditveni šotor.

Otvoritev galerije: Miro Persolja Art gallery

Vabljeni na odprtje galerije mednarodno uveljavljenega umetnika Miroslava Persolje. Otvoritev Miro Persolja Art gallery bo v Ljutomeru na Prešernovi ulici 4, v petek ob 19. uri. Na prvi razstavi sodeluje 30 umetnikov iz Slovenije, Italije, Avstrije, Rusije, Hrvaške in Kitajske. Galerijo bosta otvorila umetnostna zgodovinarka dr. Nelida Nemec in poslanec Državnega zbora RS Jani Prednik. Za glasbeni del bo poskrbela priznana violinistka Eudora Nasato.

Knjižnica pod zvezdami, Gušti

Na grajskem dvorišču v Beltincih bo v petek od 20. ure potekala knjižnica pod zvezdami. V literarnem delu bo Sanela Banović spregovorila o komunikaciji in zaupanju ter predstavila knjigo Spodbude. Za glasbo bo poskrbel Miha Guštin – Gušti, ki bo v akustični verziji pričaral prelep niz svojih avtorskih uspešnic. Njegova gostja bo pevka Leyre Legarda Ventura. V primeru slabega vremena bo dogodek v Kulturnem domu Beltinci.

Sobota, 17. junij 2023

Dan LUŠTnega paradižnika

Luštna domačija Renkovci vabi na Dan LUŠTnega paradižnika, ki bo potekal v soboto med 8. in 17. uro. Ob 10. in 12. uri pripravljajo kuharski delavnici z Brunom Šulmanom, potekale bodo predstavitve načina pridelave paradižnika, animacije za otroke, pokušine paradižnika in LUŠTna tržnica z lokalnimi ponudniki.

Željko Bebek in skupina Plamen

PGD Korovci vabi na tradicionalno gasilsko noč v Korovcih, ki se bo začela ob 17. uri z občinskim gasilskim tekmovanjem občine Cankova. Za nepozabno zabavo bodo poskrbeli Željko Bebek in skupina Plamen. Za pijačo, jedačo in veliko mero zabave bo poskrbljeno.

Poletna muzejska noč v muzeju Špital

Gornjeradgonski Špital v sklopu 21. Poletne muzejske noči ob 18. uri vabi na odprtje razstave Zbiralci, med 18. in 23. uro brezplačen ogled muzejskih vsebin in ob 20.15 vodeni sprehod od Špitala do Muzeja v stari orožarni v avstrijski Radgoni, ki se letos pridružuje akciji ter vabi obiskovalce k brezplačnemu ogledu njihovih vsebin med 17. in 22. uro.

Lendavski grad - Poletna muzejska noč

Galerija-Muzej Lendava vabi na poletno muzejsko noč na lendavski grad. Ob 18. uri pripravljajo likovno delavnico za otroke: Grafika v znamenju Andyja Warhola, ob 19. uri slavnostno odprtje obnovljenega grajskega obzidja in razgledne ploščadi. Ob tej priložnosti bo predana razstava z naslovom Lendavski grad skozi čas v jugovzhodnem obrambnem stolpu. Ob 20.30 sledi koncert glasbene skupine Kontrabant, ob 22. uri pa strokovno vodstvo po razstavi Andy Warhol…

Noč ob Bukovniškem jezeru in Vidovo proščenje

Občina Dobrovnik vabi na dneve turizma. V soboto od 20. uro vas bo ob Bukovniškem jezeru zabavala skupina Polkaholiki in ansambel Prestiž. V nedeljo vabijo na Vidovo proščenje in od 11. uro na zabavo s skupino Blue Planet. Za hrano, pijačo ter ponudbo za otroke bo poskrbljeno.

Mačje mesto

V Radencih bo v petek in soboto potekal IX. Družinski turistični festival Mačje mesto. V soboto se dogajanje prične ob 9.30. V celodnevnem pestrem dogajanju bodo med drugim potekale zabavne in ustvarjalne delavnice, mačja tržnica, športne igre, tekmovanje v kuhanju štajerske kisle žüpe od 11. ure, otroke bo ob 11. uri zabaval Ribič Pepe, ob 14:15 bo nastopil čarodej Sam Sebastian, dogajanje pa se bo sklenilo z nastopom Čukov ob 15:30.

Nedelja, 18. junij 2023

Dan odprtih kleti

Radgonske gorice ponovno na široko odpirajo vrata v najstarejšo peničarsko klet v Sloveniji. V nedeljo od 10. ure vabijo na edinstveno, sedaj že tradicionalno, doživetje Dan odprtih kleti, s pestrim celodnevnim dogajanjem: ob 10. uri tek po stopnicah na radgonski grad, ob 12. uri dvig penin iz reke Mure. Za glasbo bodo od 14. ure poskrbeli Crash band, ob 18. pa bo zbrane zabavala skupina Atomik Harmonik.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.06.2023 ob 16:50 kvinta gost

      Sem mislil, da v Kobilju živijo Slovenci, v Dobrovniku pa Madžari, izgleda da sem napačno informiran, glede tega, če pogledamo nastopajoče na njihovih prireditvah.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2023 ob 20:15 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.06.2023 ob 1:09 Cuden folk gost

        To tvoj problem kaj ti mislis.. drugace pa cist brezvezen komemtar kateri nima smisla? Kupi si zivljenje

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.06.2023 ob 9:24 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        V vednost,moj Dobronak se prikazuje kot madžarski,pa ni,je večinoma slovenski.Živimo Slovenci,Madžari ,ki to so,in pomadžarjenci od nas Slovencev,odpad .

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.06.2023 ob 9:30 KK gost

        Kvinta, v Dobrovniku živimo Slovenci. Če te moti ka znamo madžarski, je to tvoj problem. Zdaj vsi glasni z Madžari pa Vogri, 30 let nazaj pa ste se gužvali po Lenti tržnici. Smešni posamezniki. Živi in pusti živeti.

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.06.2023 ob 23:10 eva gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.06.2023 ob 7:53 Kontra Kvinti gost

      Zgleda da boš moral nazaj v osnovno šolo, ker vidim da tvoje geografsko znanje ni prav pestro

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.06.2023 ob 9:17 Kontra prazni buči gost

        Si nepismen, napisal je glede nastopajočih, to pomeni, da sklepa po tem, koga najamejo za zabavno prireditev, razumljivo ja, da Madžari obožujejo hrvaško glasbo, sicer pa zgornji post precej sarkastično izražen, kar pa tvoja prazna buča ne dojame.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.06.2023 ob 9:46 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Pa res,sem mislil,da ste sami Madžari vred s Strehovci,pa vidim,da ste MADŽARONI usrani.To je.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.06.2023 ob 8:10 Prlek gost

      Persolja OMB, daj dedek idi od kod si prisa, pojma nimas o umetnosti. Persolja si misli, da je mednarodno uveljavljen umetnik... bogami nista i niko. Če bi bil, bi galerijo odprl v Mariboru in Ljubljani, ne pa v Lotmerku , pa kaj se heca????

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.06.2023 ob 10:23 Gost gost

      Še vedno,se šopirijo,z ukradeno kletjo,goricami itd.Mislim,na Radgonske gorice.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.06.2023 ob 14:41 gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.06.2023 ob 14:41 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.06.2023 ob 9:12 gost

      Cuden folk, kupi si ti hrvaško državljanstvo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.06.2023 ob 9:58 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      KK,Slovenec je Slovenec,tudi v Dobrovniku,Madžar naj govori slovensko,to je to ,moj občan ti ,rit slovenska .

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.06.2023 ob 12:21 KK gost

      Lendavski nadvojvoda original ali kaj pač si. V en stavek si spravil toliko vsega, samo nič razumljivega. Včasih je boljše dati piko in zaključiti stavek, vejica ne pomeni, ka lejko pišeš dale pa dale pa dale. Pri vseh debatah je lepo imeti osnovo izražanja, oziroma tukaj, da si pismen. Glede na to, da nisi, je debata s tabo brezpredmetna. Viszlát.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.