https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO IN VIDEO: Slavnostno odprtje obnovljenega grajskega obzidja in razgledne ploščadi

Galerija - Muzej Lendava, 18.06.2023 ob 11:50  

V soboto, 17. junija, so na lendavskem gradu v sklopu Poletne muzejske noči slavnostno odprli obnovljeno grajsko obzidje, na novo urejeno razgledno ploščad in razstavni prostor v jugovzhodnem obrambnem stolpu.


Na lendavskem gradu so prenovili grajsko obzidje, uredili razgledno ploščad ter dodatni razstavni prostor v jugovzhodnem obrambnem stolpu. Po besedah direktorja Galerije – Muzeja Lendava Dubravka Baumgartnerja gre za eno največjih naložb v ustanovo v zadnjih letih. Ta je pomembna iz vidika zaščite, varnosti obiskovalcev in ohranjanja kulturne dediščine.

»Čeprav je z dosedanjo obnovo bil storjen eden največjih razvojnih prebojev v zadnjem času, bi si želel, da se razvojni cikel v takem tempu strokovnosti in zagnanosti vseh, ki so prispevali k temu, nadaljuje,« je dejal direktor. Ob tem se je zahvalil Občini Lendava in ostalim ustanovam in izvajalcem, ki so prispevali k prenovi.

V sklopu projekta obnove gradu Lendava, ki se je izvajal v letih 2022 in 2023, je bilo obnovljeno pročelje in urejeno južno predgradje z obnovo ostankov obzidja in stolpov. Kot je dejal župan občine Lendava Janez Magyar, so s prenovo pridobili atraktivno lokacijo s čudovitim razgledom na staro mestno jedro. »S tem smo simbol našega mesta, torej gradu Lendava, turistično, kulturno in prostorsko nadgradili ter hkrati občanom in obiskovalcem ponudili kvalitetne javne površine,« tako župan.

Skupna vrednost obnove gradu je znašala nekaj manj kot 685 tisoč evrov. Del sredstev je Občina pridobila na razpisu Ministrstva za kulturo, projekt pa je končala z lastnimi sredstvi v vrednosti 490 tisoč evrov.

Podobo gradu so oplemenitili z novimi skulpturami izjemnih umetnikov Marjana Mirta in Boštjana Kavčiča. Uvodoma so s pesmijo odprtje z nastopom popestrili otroci vrtca Lendava, zvečer pa je sledil koncert glasbene skupine Kontrabant. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2023 ob 0:10 eva gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.06.2023 ob 15:30 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.