https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S slovesnostjo obeležili 100. obletnico PGD Črenšovci

19.06.2023 ob 12:00  

Minuli konec tedna so s slovesnostjo obeležili 100. obletnico PGD Črenšovci. Gasilkam in gasilcem se je na praznovanju visokega jubileja pridružil tudi minister za obrambo Marjan Šarec.


Minister Marjan Šarec se je v soboto udeležil slovesnosti ob 100-letnici PGD Črenšovci in v svojem nagovoru čestital gasilkam in gasilcem ob obletnici.

"100 let PGD Črenšovci je velik jubilej, ki ga je treba ponosno praznovati. Slovenska prostovoljna gasilska društva so bila vedno gonilo razvoja, domoljubja, kulturnega udejstvovanja in nacionalne zavednosti. Brez prostovoljnih gasilskih društev bi bila zgodovina Slovenije popolnoma drugačna. Društva so v vseh letih naredila velik napredek in razvoj."

Minister Šarec je spomnil tudi na naravne nesreče in nepredvidljivost narave. Tudi zato krepimo gašenje iz zraka. "Ob požarih brez obrambe iz zraka ne bomo uspešni na dolgi rok. Končno v Slovenijo prihajajo tudi letala za gašenje iz zraka, da bomo imeli lastno floto."

Ob vlaganjih v sistem zaščite in reševanja pa je minister Šarec izpostavil predvsem srčnost gasilk in gasilcev in pomen gasilskega podmladka. "Vsa tehnika nič ne pomaga, če ni duše in srca. Vaše društvo in vsa društva, ki ste tukaj na tej slovesnosti, imate dušo in srce ter veliko mladine. Mladina pa je prihodnost."

S praznovanjem so pričeli že v četrtek, ko je potekala slavnostna akademija, na kateri so podelili odlikovanja in zahvalne plakete ter predstavili kroniko društva in bilten. 

Osrednja slovesnost, ki je potekala v soboto v Športnem parku pri OŠ Črenšovci, se je začelaz budnico. Pred proslavo je potekala gasilska parada v spremstvu društva Godbenikov Odranci. Gasilci so ob jubileju prevzeli tudi novo gasilsko vozilo za prevoz moštva GVM-1. Večer je z veselico popestrila glasbena skupina Zaka pa ne.

Foto: FB Ministrstvo za obrambo

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2023 ob 12:20 gost

      Gasilec Šarko vidi , vidi !!!!!

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.06.2023 ob 19:01 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.06.2023 ob 12:45 Kdo zavaja o nakupu gasilnih letal ? Šarčevo ministerstvo ali hrvaški mediji ? gost

      To je komedija in tragedija . Zacvikana žička pojma nima kaj se dogaja v tem resorju , zato ga vodijo levo, desno ,gor dol in res je izgubljen v vesolju oz. ministerstvu . Verjemite , ni lahko voditi tega resorja , delo je zahtevno in ni dovolj volja mampka . Za vodenje potrebuješ predvsem vrhunsko znanje z vsaj enega od področjih , ki jih pokriva ta resor , žal pa Marjan nima tega znanja , še manj pa resnih političnih izkušenj , zato bo kupoval , kar mu bodo naročili botri , ker se zaradi manjka znanja in izkušenj ne more boriti z starim mačkom . No , ja tako je če državo vodi otroški vrtec .

      22 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.06.2023 ob 15:32 HRVATOM ZASTONJ, SLOVENIJA PLAČA gost

        POZABIL SI ZAPISATI BISTVO: da bodo Hrvati prejeli brezplačna gasilna letala, medtem ko mi zanje drago plačujemo. Slovenija bo za štiri gasilna letala (igrače)dosti slabših zmogljivosti odštela 23 milijonov evrov, medtem ko bodo imeli Hrvati na voljo zastonj dva zmogljivejša Canadaira. Slovenija za projekt, ki ga vodi celo slovenski komisar Janez Lenarčič, očitno ni izrazila interesa. TOREJ SLOVENSKA MAFIJA Z VAŠIM DENARJEM - PLEŠITE

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.06.2023 ob 12:47 cmok gost

      Ena žička je bila precvikana smo zadevo rešili .

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.06.2023 ob 12:57 Pista gost

      Noro,spomnite se malo nazaj ,kako je bil Šarec večni nasprotnik ,da se za vojsko da kašen denar ,naj se da za ljudi ,upokojence in druge ,ki teško živijo,danes pa je minister za obrambo in raspolaga in podpira vse živo,nevem ,če danes ni več siromašnih in revnih NORO se mi zdi ,da se človek v tako kratkem času lahko tako spremeni

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.06.2023 ob 13:03 gost

      Podnevi si poštenjakar , ponoči pa največji lopov , tako je to gost ob 12:57

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.06.2023 ob 1:39 Pepa Pujsa gost

      Bravo Šareni tako se dela???? Kaj a to niso gasilke iz Černelavcev na sliki????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.06.2023 ob 8:08 gost

      Pepa Pujsa srbske narodnosti ......!hi,hi,hi,hihih

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.06.2023 ob 15:06 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.