https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Razkrižju obeležili občinski praznik ter obletnico samostojnosti

26.06.2023 ob 12:05  

V petek, 23. junija 2023, je v Domu kulture Razkrižje potekala slovesnost ob 25. občinskem prazniku Občine Razkrižje in 32. obletnici samostojne Slovenije.

Slovesnost se je začela s prihodom praporščakov, nato je sledil govor župana Občine Razkrižje Stanka Ivanušiča, ki je orisal, kaj pomembnega se je v občini dogajalo od prejšnjega občinskega praznika do danes. Najprej je predstavil projekt Lokalno Eko Zdrave Tržnice, ki je bil izveden v sklopu LAS Prlekija, vrednost naložbe pa je znašala 170 tisoč evrov, od tega je bilo 50 tisoč evropskih sredstev in 120 tisoč evrov sredstev iz občinskega proračuna. Zgrajene so bile lesene hišice, sanitarni prostori, za potrebe občine in delovanje tržnice je bil nabavljen še sodoben traktor s priključki. Dodal je še, da sta bila v preteklih šestih mesecih zgrajena dva odseka cest, eden na Šafarskem, drugi na območju Šprinca. Kmalu bodo končali tudi most čez reko Ščavnico med Razkrižjem in Ljutomerom. V projektu nadvišanja protipoplavnih nasipov ob reki Muri trenutno v teku pridobivanja zemljišč. Omenjen projekt pa vreden kar 3 milijone evrov. V izdelavi pa je še projektna dokumentacija za nadvišanje zdravstvene postaje Razkrižje.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil dr. Aleksander Jevšek, minister za kohezijo in regionalni razvoj Vlade Republike Slovenije. Minister je najprej občanom Razkrižja čestital ob prazniku, pred dnevom državnosti pa poudaril, da so priprave na osamosvojitveno vojno v celotni Sloveniji in Pomurju potrdile enotnost in zaupanje, ki je med ljudmi vladalo že od začetka 80. let.  Poudaril je, da je sam osebno imel možnost, da je skupaj s tovariši, veterankami, veterani brani Slovenijo in da je res ponosen, da je veteran vojne za Slovenijo. Ob koncu pa je še dodal, da želi kot minister pospešiti razvoj manj razvitih območij, kamor spadajo tudi obmejna območja, med katerimi je tudi Občina Razkrižje. 

Ob 25. občinskem prazniku so podelili pet županovi priznanji in eno občinsko priznanje. 

Županova priznanja so prejeli: Brigita Kermek iz Veščice za osvojeno zlato priznanje na 16. mednarodnem tekmovanju harmonikarjev za nagrado Avsenik 2023. Matic Stolnik iz Šprinca za osvojeno zlato plaketo na 52. tekmovanju mladih glasbenikov Temsig v Cerknici in prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju v Beogradu. Žana Ostrc s Šafarskega za opravljeni sprejemni izpit na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Zoja Zadravec Vidovič s Koga za doseženo 3. mesto in osvojeno bronasto medaljo na državnem prvenstvu v badmintonu za osnovne šole ter Alina Modlic iz Razkrižja za 1. mesto in zlato medaljo na tem istem državnem prvenstvu. 

Občinsko priznanje pa je prejela prim. mag. Branislava Belović, dr. med., specialistka pediatrije in specialistka socialne medicine za večletno spodbujanje vključevanja občanov k zdravemu načinu življenja. 

Predsednica Rdečega križa Razkrižje Darinka Modlic pa je nato z županom Občine Razkrižje Stanko Ivanušičem podelila priznanja občanom, ki so darovali svojo kri več kot 10, 20, 30, 40, 50 in več kot 60 krat.   

V kulturnem programu so nastopili: člani Kulturnega društva Pihalni orkester Ljutomer, Tamburaška skupina Bisernica DU Ljutomer in učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje.

Občinska slovesnost se je začela s sveto mašo za domovino, ki jo je daroval razkriški župnik msgr. Franc Režonja. Slovesnost bi se morala nadaljevati pri Lokalni Eko Zdravi Tržnici, ki bi jo ob tej priložnosti tudi morali odpreti, a jo je zagodlo vreme. 

Osrednjo občinsko slovesnost so organizirali: Občina Razkižje, Lokalna Eko Zdrava Tržnica Občine Razkižje, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer in Policijsko Veteransko društvo "Sever" za Pomurje.    

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2023 ob 18:57 gost

      Kje pa je edini osamosvojitelj Slovenije Januš grozni. Keri se je mimogrede skrival v potzemlju Cankarjevega doma.

      11 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.06.2023 ob 19:57 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.06.2023 ob 21:11 Ali smo Turki gost

        novice.svet24.si/clanek/zanimivosti/vojaki-v-casu-vojne-najraje-posegajo-po-kebabu

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.06.2023 ob 10:49 gost

        Medtem, ko pišeš bedarije poglej, kje ti je žena. Verjetno jo spet obdeluje januš grozni, zato ne moreš niti en dan brez njega..ni ti lahko..ubožec.

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2023 ob 20:25 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.06.2023 ob 21:53 Robek gost

      Ki pa je bija mali Kontrec?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.06.2023 ob 22:25 gost

      Zaradi takšnih kot je Ivanušič, je NUJNO sprejeti zakon, ki omejuje županovanje na največ dva zaporedna mandata. Model si je sprivatiziral občino. Fuuuj👎🏻

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.06.2023 ob 22:55 Jojojoj… gost

      Dodelil je priznanje dekletu, ki je opravilo sprejemni izpit za srednjo šolo? A se mu je čisto ftrgalo?

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2023 ob 20:51 Ta ki je dobila priznanje za opravljen sprejemni izpit😄 gost

        Lepo pozdravljeni Zanima me kaj ste vi po poklicu. Verjetno pa niste vadili po 5 ur na dan se učili pozno v noč, da ste bili sprejeti na sanjsko šolo. Lepo vas naprošam, da nehate objavljati te neprimerne komentarje, ki se ne tičejo vašega življenja. Lp

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.06.2023 ob 2:39 Nesprejemljivi upokojenci gost

      finance.si/V-grafih-Slovenski-dolg-je-nominalno-zrasel-zvisala-se-je-tudi-njegova-cena 24ur/novice/slovenija/vlada-je-sprejela-predlog-zakona-o-dolgotrajni-oskrbi

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.06.2023 ob 12:26 gost

      Milan Zver in Romana Tomc danes sprejela v Bruslju slovenske upokojence . Mila Novak , sramote si za slovenskega upokojenca ti ki si bila tako glasna kako ti je za upokojenca . Kaj pa sedaj , sedaj pa si pokazala iz kakšnega testa si , oziroma svoj pravi obraz HINAVKA ..........

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.06.2023 ob 12:51 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ti,slovenski upokojenci,vsak je plačal za izlet Ruparbavbarju,dvesto evrov.En avtobič,mali je bil.Rupar se pa reži na vse pretege,isto kot naš župan lendavski makaronar,goubec do ušes,med njima pa poslovodja dolgovaški.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.06.2023 ob 13:30 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.06.2023 ob 14:53 gost

      (12:51) Odnos do starejših definira mentalno zdravje družbe in stopnjo moralne integritete posameznikov . Toliko tistim , ki svoji umski revščini ne razumejo , da se vsak človek brez izjeme postara . Ljudje torej pred parlamentom in v Bruslju protestirajo za prav vsakega od nas in vas . Tudi za trole na portalu .

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.06.2023 ob 18:08 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.06.2023 ob 8:41 omega 3 gost

      Sem dobro prebrala, da je učenka dobila županovo priznanje, ker je sprejeta v srednjo šolo?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.