https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

To je nov seznam tveganih držav

03.07.2023 ob 6:05  

Urad Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja je objavil nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma.


Na seznam Projektne skupine za finančno ukrepanje (angleško Financial Action Task Force - FATF) so dodani:

Hrvaška,
Kamerun in
Vietnam.

Na seznam Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD) so dodani:

Monserat,
Sejšeli in
Saint Vincent and the Grenadines.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.07.2023 ob 8:42 Karel K. gost

      Slovenijo so pozabili omeniti kot politično tvegana država in akutna v zvezi z visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja korupcije iz državne blagajne. Politična in finančna mafija ima Slovenijo.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.07.2023 ob 9:04 sobočanec gost

        Saj ne bo držalo, končno smo dobili svobodo medijev, samo čakamo da bo pričel izhajati KOMUNIST, vrnila se je vladavina prava za nekatere, kaj bi še radi ?!

        4 14 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.07.2023 ob 9:13 gost

        Točno Karel, samo svojega ljubčka Jančija is pozabil omeniti, največjega lopova v novi Sloveniji.

        5 14 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.07.2023 ob 9:42 X gost

      Očiten je primer ljubljanskega župana Jankoviča , ki se javno hvali s tem , da on ,, itak ,, ne bo obsojen , ker je vsa leta nasprotnik Janeza Janše ,, Jankoviča močno ščiti tudi pravosodna ministrica iz vrst SD Dominika Švarc Pipan . Slednje pomeni , da so vezi med družinama in župana precej globje . Najmanj štiri postpoke zoper Jankoviča na tem sodišču je vodila oziroma še vodi sodnica Mojca Kocjančič nekdanja žena Aleša Zalarja .Postopki kot so( Farmacevtka , Merkator . Elektra Inženering, arkirišče Stožice itd ) Razlog , zakaj v Sloveniji ne bo nikoli obtožen je jasen . Noro kakšna mafijska država smo . Zoran Janković se smeji vsej Sloveniji , sodni postopki padajo kot za stavo , vse to mu omogočjo Milan Kučan in sodišča .

      50 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.07.2023 ob 20:49 kilonja gost

        Še slepa kura bi videla da je nekaj narobe v tej državi če človeka za katerega navadni ljudje vemo da je kriminalec ( Janković ) in to vem po pogovoru z o0škodovancem ki je zaradi Jankovića ostal brez gradbenega podjetja, nikakor ne morejo obsoditi. Janković je politika, je sodstvo in je gospodarstvo te države, državne tožilce ki vodijo postopke zoper Jankovića bi pa morali ovaditi evropskemu sodišču, zaradi podkupljivosti, korupcije .

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.07.2023 ob 11:12 X gost

      Ravzpiti Miloš Njegoslav Milivić svetovalec Roberta Goloba in zaupnik ljubljanskega župana Zorana Jankovića je pravnomočno obsojen na zaporno kazen . Miloša Milovića je zaradi goljufije s fiktivnim (navideznim oz. lažnim ) poslom na leto in pol zaporne kazni že višje sodišče . Očitajo mu nezakonito črepanje denarja iz državnih železnic., , ker so državne železnice za dela , ki jih ni bilo , plačale 330 tisoč evrov . Milović pa je na začetku leta 2021 navajal , da je prišlo pri izplačilu za delo , ki je sicer ni bilo , za tihi dogovor , da bodo na ta način poplačane usluge odvetniku Aleksandru Čeferinu . Miloš ni kdorkoli . V javnosti je znana fotografija z jadranja s Tanjo Fajon .Izkazalo se je tudi , da Milovič prek svojega podjetja VPS svetovanje ,, svetoval ,, nekaterim podjetjem iz Golobovega kroga in od tam predvsem prejemal denar . Med drugim mu je denar nakazovalo podjetje Gen-i . Velik znesek je na račun Milovićevega podjetja glede varnosti prišel tudi iz naslova državnega podjetja Elektro Ljubljana , ki ga je dlje časa vodil Andrej Ribič . Je vpleten Aleksander Čeferin ? Milović je nekaj čas zaposlen v odvetniški pisarni Čeferin . O sodelovanju z Milovićem je Golob že lani v državnem zboru vse zanikal in dodal , da Milović ni zaposlen na kakšni funkciji , da pa za njegovo varovanje skrbi služba , ki je za to pooblaščena na generalnem sekratariatu vlade . Kasneje se je vse skupaj izkazalo za laž in potrdilo , da Milović skrbi za Golobovo ,, varnost ,, . Vprašanje pa je kako bo zdaj , ko bo moral v zapor . Nekateri menijo ,da bo Milović oproščen obtožb , obsojen pa naj bi bil predvsem zato , da so lahko oprali ime Aleksandra Čeferina .

      38 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.07.2023 ob 11:33 gost

      (X 9:42 in 11:12 ) hvala za odlična komentarja in obveščanje še tistih , ki tega ne vedo ali pa prekrivajo ! !

      25 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.07.2023 ob 12:34 BRAVO X gost

      Bravo X napisana čista resnica, za kar obstajajo trdni dokazi. Ne razumem pa 95 % slovenskih tajkunskuh medijev, ki o tem NE SMEJO PISATI, in jebem večino teh slovenskih novinarjev, ki so se prodali, ne vem kaj je to za ljudi, da jih vest nič ne peče, da lahko mirno spijo, čeravno mnoge preganjajo nočne more in psihične težave, ker ne pišejo resnice, SRAM NAJ JIH BO KO NA TAK KRVAV NAČIN PRODAJAJO SVOJO DUŠO. AMPAK TUDI NJIM BO PRIŠEL ENKRAT KONEC NA TEJ ZEMELJSKI OBLI, zgodovina pa bo jih obravnavala KOT IZDAJALCE SVOJEGA NARODA.

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.07.2023 ob 12:44 X gost

        Hvala vama kometatorja 11:33 in12:34. Z zadnjim zapisanim se pa popolnoma strinjam SRAM ..........kot izdajalci svojega naroda. Lp

        11 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.07.2023 ob 12:54 j.v gost

      Nič drugega kot samo to , da so slovenci zelo prilagodljiv narod in hitro pozabljiv ...le kaj se v njihovih glavah dogaja tega ne razumem . Zato pa smo tam kjer smo, v veliki meri je krivica v njih samih ! Politiki pa to njihovo naivnost pridno izkoriščajo iz enih volitev v druge ....Žalostostno !

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.07.2023 ob 13:31 V. gost

      Volitve dobivajo novi obrazi , ki jih različna ozadja postavijo s pomočjo medijev , nevladnih organizacij in prirejenih anket . To ni prava demokracija . Namesto ,da biskupaj napredovali v razvoju , ki pomeni boljše šivljenje za vse , se vrtimo v začaranem krogu . Imamo pravico , da se oglasim , če se dogajajo krivice , opozorimo na napake in skušamo uveljaviti svoje predloge , če menimo , dabodo ti prinesli nekaj dobrega . Prav je da tudi pohvalimo , ko za to obstajajo razlogi . Ne moremo pa biti tiho in nemo spremljati , kako naša Slovenija drsi nazaj v čase , ki smo jih presegli . Tudi Slovenci smo . Nekaj skrajnežev , ki ne čutijo tega ponosa , nas ne sme zapeljati s poti , ki smo jo začrtali .

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.07.2023 ob 13:46 Nezakoniti dokumenti gost

      youtube.com/shorts/0re6VSN_gzY 24ur.com/novice/slovenija/dskriminacija-na-ue-ljubljana-usluzbenki-marocanu-nista-izdali-dovoljenja

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.07.2023 ob 14:04 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.