https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

29.06.2023 ob 17:00  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo zbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

Petek, 30. junij

Radgonsko poletje 

Za vse ljubitelje dobre glasbe, so letos za Radgonsko poletje izbrali prav poseben program v katerem se najde za vsakega nekaj. Na prvem koncertu Radgonskega poletja bodo v petek nastopili duo Robert Petan z gostjo Majo Weiss ter skupina Ethnortip.

RePanonia festival

Vabljeni na že 7. kreativni festival RePanonia v Križevce pri Ljutomeru, ki se je razvil pod okriljem Društva 29a. Otvoritev festivala bo že v četrtek, 29. junija, trajal pa bo do nedelje, 2. junija. Tudi letos se bodo na razstavah, filmskih predstavah, projekcijah in na odru predstavili številni domači in tuji umetniki in ustvarjalci.

Vaško jedro

  • 17.00 Pričetek Sk8 Session-a z DJ RecycleMan in DJ MCD7000
  • 18.00 Otvoritev BKBF skulpture "Ujeta ptica"
  • 21.30 - 22.30 Koncert Potato Mushroom
  • 22.30 - 00.00 Koncert Pigs Parlament

Park Doživetij

  • 17.00 - 22.00 Večerna tržnica ustvarjalnosti, kulinarike in narave
  • 19.00 - 20.30 Literarni večer z gostjo Saša Pavček, moderator Dejan Karba
  • 20.30 Koncert Katalena
  • 21.10 Cirkuško-plesna predstava na spirali s Tjašo Dobravec

Klapa Solaris na Vinski fontani Kapela

Na Vinsko fontano Kapela se vrača Klapa Solaris, ki je že lansko leto navdušila obiskovalce fontane. Njihove pesmi bodo tudi tokrat pričarale čudovit dalmatinski večer.

Pomurski športni festival: Luka Basi in Blue Planet

Na prvem koncertnem dnevu Pomurskega športnega festivala bo nastopil Luka Basi. Za glasbeno ogrevanje bo pred njim poskrbela skupina Blue Planet. Koncert, s pričetkom ob 20. uri, bo pod velikim šotorom v športnem parku Melinci.

Sobota, 1. julij

Gasilska veselica s Polkaholiki in Štrki

PGD Gornja Radgona vabi na gasilsko veselico s Polkaholiki in Štrki, ki bo v soboto, s pričetkom ob 20. uri, v hali C Pomurskega sejma. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

RePanonia festival

Tudi sobotno dogajanje na festivalu bo v Križevcih pri Ljutomeru raznoliko in pestro.

Vaško jedro

  • 16.00 DJ RecycleMan in DJ MCD7000
  • 17.00 Nastop akrobatske skupine Dunking Devils (1. del)
  • 18.30 Nastop Artistic Pole Dance plesnega studia Bamboo
  • 19.00 Nastop akrobatske skupine Dunking Devils (2. del)
  • 20.30 Koncert "Krajnčan Brothers"
  • 22.00 Nastop "Ognjeni šov"

Park Doživetij

  • 17.00 - 22.00 Večerna tržnica ustvarjalnosti, kulinarike in narave
  • 17.30 Nastop za otroke - Romana Krajnčan
  • 18.00 Modna revija - Irena Skotnik: EkoWerkštat

33. Krumplova noč

Nogometni klub Lipa pripravlja že 33. Krumplovo noč. Program se bo pričel ob 16. uri ko bo za zabavo poskrbel duo Klas, za najmlajše bodo na voljo napihljiva igrala. Obljubljajo pestro ponudbo krompirjevih jedi in meso izpod peke. Za zabavo bodo od 21. ure poskrbeli Vražji muzikanti. Vabljeni v športni center Lipa.

12. pohod po Prlekiji

Turistično društvo Cven vabi na 12. pohod po Prlekiji, ki se bo v soboto pričel ob 9. uri. Trasa vodenega pohoda je dolga 12 kilometrov in poteka večji del skozi vasi in zaselke, naravo in turistične znamenitosti Prlekije.

Nedelja, 2. julij

Pomurski športni festival: skupina Donačka in skupina Skok

Letošnji Pomurski športni festival se bo zaključil z odlično narodno-zabavno glasbo. Zanjo bo od 12. ure poskrbela glasbena skupina Donačka in skupina Skok.

RePanonia festival

Kreativni festival RePanonia se bo v nedeljo tradicionalno zaključil z jazz koncertom v Stajnkovem mlinu v Gajševcih. Ob 20. uri pripravljajo branje poezije in proze (Cvetka Bevc, Denis Škofič, Robert Titan Felix), ob 21. uri sledi Jazz Koncert - Jože Zadravec predstavlja: PineTree project. Za pogostitev bo poskrbela gostilna Zorko.

Nedeljski popoldnevi v RIS Dvorcu Rakičan

Preživite nedeljske popoldneve v RIS Dvorcu Rakičan, kjer so pripravili pester program za vsakogar. Med 16. in 19. uro preživite popoldan v družbi grajskih konj. Za vas so pripravili vožnjo z malo in veliko kočijo ter jahanje ponijev in večjih konj. Med 16. in 17.30 bodo v okviru Družinskega centra Pomurje na voljo brezplačne ustvarjalne delavnice za družine. Hkrati pa boste lahko uživali na sončni terasi dvorca in se razvajali z domačimi langaši in ocvrtimi miškami.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2023 ob 17:11 gost

      V lipi imajo krunplovu noč brez krumpluv. Če pa imajo krumple pa sami mačkaš. Vse napol surovo ali vse zmučkano. Potem ta pa še pri vstopu na prireditev počakajo z skrinjico za prostovoljni prispevek ,,,,,, prostovoljni,,, keri je obvezen in to ne 1 ali 2 evra najmanj 10 evrov. Čisto izsiljevanje.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.