https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Maja spet zmanjšanje prodaje v trgovini na drobno

30.06.2023 ob 6:00  

Realni prihodek od prodaje v trgovini na drobno se je maja spet znižal tako na mesečni kot na letni ravni. Kot so izračunali na Statističnem uradu RS, je bila vrednost prodaje za 5,3 odstotka nižja kot aprila in za 13,4 odstotka nižja kot pred letom dni. Zmanjšala se je predvsem prodaja motornih goriv.


Realni prihodek od prodaje v trgovini z motornimi gorivi je bil maja za 7,7 odstotka nižji kot aprila. Znižal se je tudi v trgovini z neživili, namreč za 1,4 odstotka, le v trgovini z živili se je zvišal za 1,7 odstotka.

Tudi medletno se je realni prihodek od prodaje najbolj znižal v trgovini z motornimi gorivi (za 23,6 odstotka). V trgovini z neživili se je znižal za 9,1 odstotka, v trgovini z živili pa za 3,6 odstotka.

Realni prihodek od prodaje v trgovini na drobno se je tako maja v medletni primerjavi znižal že četrti mesec zapored.

V prvih petih mesecih letos je bil prihodek v trgovini na drobno za 4,7 odstotka nižji kot v enakem obdobju lani. Tako v trgovini z živili kot trgovini z neživili se je znižal za 5,1 odstotka, v trgovini z motornimi gorivi pa za 4,3 odstotka.

Realni prihodek od prodaje in popravil motornih vozil je bil maja za 2,2 odstotka nižji kot aprila. Od lanskega maja se je medtem povečal za 11,8 odstotka, višji kot v enakem obdobju lani pa je bil tudi v prvih petih mesecih skupaj, in sicer za 14,4 odstotka, navaja STA.

* Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2023 ob 6:44 gost

      Seveda je zmanjšana prodaja vsega. Saj pa navadi smrtniki imajo komaj kaj denarja za osnovne potrebe ali pa niti tega nimajo. Oligarhov pa je premalo da bi pokrivali vso prodajo ker oni zlagajo denar na kup v tujini. Zato se denar ne obrača v Sloveniji ampak v tujini kamor bogati Slovenci hodijo na dopuste na oddih na lov v Afriko na potepanje po Skandinaviji na križarjenja na drage turnirje vse vrstne na drage koncerte itd.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.06.2023 ob 16:21 prekmurec gost

        Maja spet zmanjšanje prodaje v trgovini na drobno zaradi nujnega hujšanja pred poletnim dopustom na morju, saj preveč zavaljeni bi izstopali !

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.06.2023 ob 7:55 kilonja gost

      Pod vlado Goloba rekordna draginja in pomanjkanje ljudi . Edino pomembno je da ni Janša na oblasti. Kaj je antijanšisti, draga je cena antijanšizma, pa tudi plesni korak je postal precej počasen . Če bi bil Janša na oblasti bi že gorelo na ulicah , tako pa bi vi zdaj tudi šli na ulice, samo bi protestirali sami proto sebi, malo vas je sram .

      20 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.06.2023 ob 8:01 v gost

        Ja sram , ker so plunili v svojo skledo , zdaj pa naj to tudi pojedo ! Laži so prišle na plano , razultat pa viden .

        19 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.06.2023 ob 8:18 gost

      Naj živi vesela družba , veselica ni vsak dan ,,,, naj kar čakajo skrbi in služba ,,, praznik pravi svoj imate zdaj ,,,,,,,

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.06.2023 ob 8:21 gost

      Janša ni bil in nikoli nebo sposoben voditi državo brez pretresov in izgredov brez korupcije brez tajkunom lobistov oligarhov njegovih zaveznikov keri so vedno ko je on na oblasti prisesani na državno blagajno. Pa če bi še 100 let bil v politiki bo vedno Janez Janša luzer nesposobni Kretn.

      11 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.06.2023 ob 8:25 gost

      Praznik je vsak dan od takrat ko je volitve izgubil večni poraženec Januš grozni. Štekaš tele hlapčevsko SDS.

      7 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.06.2023 ob 8:45 gost

        Ti majmun zakrkjeni v glavi ,,,,, hlapec si ti z tvojim masnolasim lopovskim gr,grrrrrrrr , ki je posrano že na tvoji glavi na zdravstvu in tako naprej,,,,,,,,Dej , dej spoki šalabajzar !!!!!!!!! hi,hi,hi,hi,hiiiiiiiii 8:25

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.06.2023 ob 9:04 gost

      8.45,,,,,debil kaj pa taka nervoza so ti zmanjkala pomirjevala. Prosi svojega vsemogočnega debila on ima celi arzenal pomirjeval. Kajti njegova žena ima dostop do teh drog.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.06.2023 ob 9:10 gost

      Kaj pa ti morem , če si se v hosti rodil . Majka ti je kriva ! Obsojaj njo ! Ka te češ tako je to srbin ! 9:4

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.07.2023 ob 10:45 Janči gost

      Je pa promet v trgovinah v teh dneh izrazito narasel v Franciji.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.