https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Z modernim podjetništvom v boljšo prihodnost

1.12.2022  

Mladinski svet Murska Sobota je med 21. in 29. novembrom 2022 v Dvorcu Rakičan gostil mladinsko izmenjavo, ki je potekala v sklopu projekta Modern entrepreneurship for a better future. Mladinske izmenjave se je udeležilo 30 mladih iz Slovenije, Romunije, Litve, Madžarske in Poljske.

 

Skozi mladinsko izmenjavo so se mladi pogovarjali o podjetniških praksah prihodnosti; zanimale so jih ideje, načrti in proaktivne rešitve za zagon v delovanje, akcijo in udejstvovanje v družbi. Poglobili so svoja znanja o tem, kaj pomeni biti podjetnik v sodobnem svetu in kakšen mora biti človek, da je lahko uspešen podjetnik. Odkrili so, v katerih lastnih kompetencah lahko zaznajo podjetniške potenciale. Cilji projekta so bili: spoznati se s pojmom podjetništva; raziskati, kakšne lastnosti in veščine imajo podjetniki in katere od teh imajo tudi sami; spoznati se s stanjem podjetništva v sodelujočih državah; spoznati zelene podjetniške prakse v neposrednem okolju Murske Sobote; spoznati se z digitalnim marketingom; spoznati razliko med trženjem trajnostnih produktov in »zelenim pranjem«; razvijati samozavest skozi teambuilding delavnice; spoznati se s poslovnim modelom in procesom odprtja podjetja; spoznati se s projekti Erasmus+ in možnostmi, ki jih nudi.

Med mladinsko izmenjavo so poskusili tudi prigrizke iz vseh sodelujočih držav, vsak večer se je vsaka država predstavila s svojimi znamenitostmi, zanimivostmi in kulturo. Mladi so se udeležili tudi XIII. mednarodne konference Prehrana, gibanje in zdravje, za kar so pripravili svoje prispevke in se z njimi predstavili. Obiskali in seznanili so se tudi s primeri dobrih praks zelenega podjetništva v Murski Soboti, prav tako pa so se v svojih aktivnostih dotaknili tudi digitalnih načinov podjetništva. Razvili so svoje podjetniške ideje, ki so jih predstavili v mladinskem centru v Murski Soboti, kjer so izglasovali tudi najboljšo podjetniško idejo skupaj z ostalimi obiskovalci.

Mladi so odšli z mladinske izmenjave polni novih idej in z optimističnim pogledom na svojo podjetniško prihodnost. Ne dvomimo, da jih bo kar nekaj med njimi v prihodnosti svoje ideje tudi uresničilo.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.