https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vložena interpelacija zoper ministra za zdravje

29.06.2023 ob 17:00  

Poslanci SDS so danes v parlamentarni postopek vložili interpelacijo o delu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana. Med očitki navajajo poslabšanje razmer v zdravstvu, med drugim podaljšanje čakalnih dob v zdravstvu ter neizpolnjene in prelomljene časovnice napovedane zdravstvene reforme.


Poslanci SDS v danes vloženi interpelaciji o delu in odgovornosti ministra za zdravje, ki so jo sicer napovedali že v začetku tedna, Bešiču Loredanu očitajo odgovornost za vedno slabše razmere v zdravstvu, serijo neizpolnjenih in prelomljenih obljub o njihovem reševanju ter neukrepanje in opuščanje dolžnega ravnanja.

Med glavnimi očitki v SDS navajajo podaljšanje čakalnih dob. Kot so spomnili, je tudi minister ob nastopu mandata junija lani med prioritetami izpostavil krajšanje čakalnih dob v zdravstvu. "Skoraj 50.000 pacientov več je na dan 31. marca 2023 na obravnavo čakalo nad dopustno čakalno dobo glede na 1. september 2022. Do junija 2023 je bilo za skrajševanje čakalnih dob na podlagi interventnega zakona porabljenih že okoli 137 milijonov evrov," v interpelaciji navajajo v SDS.

Nadalje ministru za zdravje očitajo "vrsto neuresničenih obljub" o časovnici zdravstvene reforme, ki jo je vlada predstavila v začetku leta. Ob tem so poudarili, da je Bešič Loredan do konca junija med drugim obljubil pripravo sistemske zakonodaje za rešitev problematike družinske medicine ter prenovo nadzora in vodenja javnih zavodov, do aprila pa tudi oblikovanje ločenega plačnega stebra za področje zdravstva in socialnega varstva.

"Čas se je iztekel, kdo bo torej prevzel politično odgovornost," se ob tem sprašujejo predlagatelji interpelacije.

Prepričani so, da so navedena dejanja ministra prinesla vedno slabše razmere v slovenskem zdravstvu, kratenje ustavne pravice državljanov do zdravstvenega varstva, omejen dostop do zdravstvenih storitev ter funkcijo ministra za zdravje skrhala do te mere, da je izgubljeno zaupanje javnosti. To pa so dovolj trdni argumenti, da minister Bešič Loredan ni primeren za opravljanje funkcije, ki jo zaseda, zato mora z nje oditi, menijo v SDS, poroča STA.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2023 ob 18:11 gost

      Loredan čas je ,da greš , prepusti mesto tistemu , ki se na to spozna !

      21 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.06.2023 ob 18:20 gost

      Pravilno !!!!!!! Ni ostalo nič od zdravstva in še manj od njega !!!!!!!!!!!!!! Spoki !!!!!!!!!!!!!

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.06.2023 ob 18:22 gost

      Pravilno !!!!!!!!!!! Ni ostalo nič od zdravstva in še manj od njega !!!!!!!!!! Spoki !!!!!!!!!!!!

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.06.2023 ob 19:03 123 gost

        Crkni tele Janševo, naštej kaj je bilo narejeno v času Janševe vlade za zdravstvo razen tistega kar je zrihtal svojim svinjam

        8 11 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.06.2023 ob 18:48 gost

      Največja Evropska ljudska stranka obsodila prevzem medijev in razpad pravne države v Sloveniji . Tega zagotovo ne bo na RTVin MMC.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.06.2023 ob 19:14 gost

      123 ok ,saj znamo ka si bebo,debil po domače,ho,ho,ho,.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.06.2023 ob 19:16 gost

      Hi,hi,hi, 123 ,crkni tele kumrovško.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.06.2023 ob 22:05 123 gost

        Crknila bova skupaj z Janšo samo jaz nimam kumrovško šolo sva pa res generacija, si pa bumbar če tega ne veš da pa on edini v parlamentu kumrovško izkaznico

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.06.2023 ob 22:08 Štef gost

        Če si že tako pameten si preberi Janšev življenjepis kar danes ni težko najti na spletu

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.06.2023 ob 19:35 Karel K. gost

      Mislite, da je Loredan kriv za sedanje stanje v slovenskem zdravstvu? Ne, ni kriv on, ampak Golobček in njegove hudobne pastirice. Saj on ne odloča o ničemer, ko pa ga je Golobček prisilil, da se je moral opravičiti Ljubljanskemu šerifu Jankoviču, čeprav je povedal resnico. V Titoisitčnem političnem sistemu se nič ne more reformirati, popraviti, izboljšati, zato je potrebno najprej zrušiti ta titoistični sistem. Težave v slovenskem zdravstvu se že nabirajo 32 let. Največji problem te 32 letne anarhije pa je, da bodo zaposleni vsi postali indeferentni, več se ne bodo mogli posvetiti svojemu delu, pa naj bo sistem funkcioniral po zahodnem sistemu, saj se na to niso navadili, prilagodili, mnogi bodo še vedno delali kot to delajo-ne delajo v tej anarhiji. Enako je na RTVS, ko pišejo ure in hodijo po tujini na račun RTVS. Enostavno povedano lenarijo. Človek je pokvarljivo blago, z druge strani pa težko popravljivo ali je to nemogoče.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.06.2023 ob 20:13 gost

      123 Šiptar spokaj u božjo mater si največja smrad v Sloveniji !!Raje se umij , ker smrdiš po prasici !!!!!!! fuj ,fejjjjjjjjjj

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.06.2023 ob 22:12 123 gost

        Če misliš da sem šiptar potem morava z Janšo skupaj spakirati, no jaz sem Prekmurec in tudi oba starša sta prekmurca dočim Janšo sta spočela šiptarska in hrvaška kri

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.06.2023 ob 20:28 Lori gost

      Cas je ka idejo vsi iz ministrstva! Torej šabeder in vsi bivsi ministri kateri dirigirajo,... Loredan je se najmenje krif! Ostale podgane morejo iti! Nastavili so lidi v upravah bolnic kateri nisi sposobni nic! Tudi v MS! Katastrofa! Se ve vemo ka nas caka

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.06.2023 ob 20:35 Karel K. gost

      Morda se še spomnite, kako sem že pred leti predlagal, da mora Sloveijo EU dati pod tutorstvo pod prisilno upravo. Le na ta način se lahko slovenski narod reši teh krvosesov vzgojenih v bivšem sistemu in pa po letu 1990 do danes v njihovih vzgojnih laboratorjih. Sedanja poliitčna elita ni sposobna voditi te države, pa naj je še tako mala, ti ljudje niso sposobni voditi male vaške skupnosti, to so krvosesi, lopovi, lažnivci, ljudje s takšnimi karakteristikami niso za to, da bi vodili državo. Sami jin Slovenci ne moremo odstraniti, ker je med nami mnogo takšnih kot je ta "123", kateri so šprivilegirani in jih ti krvosesi plačujejo, da žalijo vse ljudi kateri mislimo drugače in nas kriminalizirajo, žalijo, sovražno govorijo o nas, potem pa skupaj s to politično elito tulijo po Evropi, da mi razširjamo sovražni govor. Zato je ta obsodba Evropske ljudske stranke le megla za katero se slovenski titoisti skrivajo. Potrebno je konkretno ukrepati. Če nebi Američani in zavezniki Nemce po drugi svetovni vojni učili razmišljati, delati,kl se človeško obnašati, bi ti še danes bili osebnostno taki kot so to bili takrat nacisti in večina Nemškega naroda, saj so naciste podpirali in se jim je njihovo nasilje zdelo zabavno. Tako je s slovenskimi titoisti, ki niso funkcionalno nič drugačni kot so bili nacisti, saj ves čas uničujejo drugačemisleče, zudaj hočejo vpeljati evtanazijo, kot je to hitler delal, vendar to počno zahrbtno izza zavese, da izgleda, kot da oni za to ne vedo. Lažnivci do amena so to.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.06.2023 ob 23:03 Lendavčan gost

      Janševa vlada je vse zajebala,prej je zdravstvo delovalo brezhibno solidarno,nekaterim ta beseda je tuja in samo mečejo drek okoli sebe na vse ampak ne vejo da sebe najbolj umažejo.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.06.2023 ob 7:21 gost

        Zajebala je tvoja majka ka je rodila takšnega kretena !!!!!!!! Lendavčan tupjeni in propalica ničvredna .... za poscat 23:3

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.06.2023 ob 2:17 Karel K. gost

      Že dolgo nekdo na tem portalu piše, da je Janša šiptar, tu je zdaj napisal, da sta ga spočela Hrvat in šiptar (nevem kateri je oče in mama). Pa enkrat napiši verodostojno zakaj to trdiš, jaz sem za Kučana razložil zakaj je pripadnik madžarske manjšine v Sloveniji in ostale parametre njegove družine, njegove preteklosti, ne pa da samo natolcuješ vse skupaj v propagandne namene, da bi Janšo le kompromitiral. Kar pa se tiče zdravstva, si zares neverodostojen ko praviš, da je to zavozil Janša v zadnjih dveh letih ko je vodil vlado. To so bili hudi časi za zdravstvo po celem svetu, saj niso poznali Covida in so ljudje umirali kar na ulicah. Zdravstvo so zavozili najbolj Kučanovi titoisti, ki so bili na vladi 32 let in so dobivali njihovi privilegiranci visoke provizije (Zemljarič) ko so zdravstvu dobavljali material po tri do večkrat višji ceni. To je bilo možno, ker je bilo zdravstvo organizacijsko neustrezno vodeno in kontrolirano, kot je to bila na ta način vodena država v celoti.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.06.2023 ob 7:46 Karel K. gost

        Kaj ti to mene sprašuješ Džaože, koliko se delaš pametnega, bi moral to ti sam zaznati, ne pa da mene sprašuješ. Praviš, da vse veš, to pa ne moreš ugotoviti.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.06.2023 ob 6:52 gost

      Srbin zaleti se v zid , pomoči za tebe ni , ker si že sam sebi v napoto !! !!!!!!! 6:43

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.06.2023 ob 10:58 Lendavčan gost

      Gost si užaljeni če ni po tvoje ampak tak je kot sem naoisal žal.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.06.2023 ob 11:11 gost

      Zakaj bi bil užaljen , od njih nimam nič , mi ne pomenijo nič ! 10:58

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.06.2023 ob 11:46 Lendavčan gost

      Jaz sem original Lendavčan, nekdo pa krade moj nick name.....kaj pa moje češnje????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      30.06.2023 ob 11:54 gost

      Kdo bi pa kradel tvoj nick ,saj pa nimaš nič pametnega , ali pa se ti že blodi ! Verjetno je to ! 11:46

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.