https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Kolesarji iz Kolesarskega kluba Tropovci uspešni na dirki Kids Tour of Slovenia

4.7.2023  

Na peti izvedbi dirke Kids Tour of Slovenia uspešni tudi mladi kolesarji iz Kolesarskega kluba Tropovci.


Na dirko je bilo prijavljenih 360 kolesarjev iz 11 držav. Poleg domačih so nastopili kolesarke in kolesarji iz Turčije, Bolgarije, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Češke, Norveške, Španije in ZDA. Med njimi tudi mladi kolesarji iz Kolesarskega kluba Tropovci.

Tradicionalno se je dirka Kids Tour of Slovenia začela v Dolenjskih Toplicah, v petek, 30. junija, na progi od Podturna do Baze 20. V soboto, 1. julija, pa sta bili premierno na sporedu dve etapi. Najprej dopoldan v Novem mestu, kjer je bila v Dolenjem Karteljevem vožnja na časna relaciji (Dolenje Karteljevo - Poljane - Dolenje Karteljevo).

Popoldan pa je bila v Kostanjevici na Krki krožna dirka, kriterij na kostanjeviškem otoku, ki pa zaradi nevihte ni bila izvedena v kategoriji dečkov A in mlajših mladincev. Zaključek pa je bil v nedeljo, 2. julija, s kraljevsko etapo v Šentjerneju (Šentjernej - Vrhpolje - Mokro polje - Šentjernej), ki je zadnja potekala na 16 km krožni progi v okolici Šentjerneja. Tekmovalci pa so na krog morali premagati cca. 160 višinskih metrov.

Kolesarji iz Kolesarskega kluba Tropovci so dosegli naslednje rezultate:

- Maša Žalig (deklice B) je na prvih dveh etapah zasedla skupno 1. mesto, na 3. etapi je dosegla 7. mesto. Na 4. etapi (1 krog) je Maši kljub padcu uspelo priti v cilj kot sedma, kar je na koncu bilo dovolj, da je v skupni razvrstitvi končala dirko na odličnem 3. mestu.

- Jan Lebar (dečki C) je na 3. etapi dosegel 35. mesto. Na 4. etapi (1 krog) je Jan dosegel 34. mesto. V skupni razvrstitvi je Jan dirko končal na 29. mestu.

- Denis Lebar (dečki B) je na prvih dveh etapah končal dirki v prvi deseterici, na 3. etapi je dosegel 9. mesto. Na 4. etapi (2 kroga) je Denisu kljub padcu uspelo priti v cilj kot osemnajsti, kar je na koncu bilo dovolj, da je v skupni razvrstitvi dirko končal na 7. mestu.

- Alen Žitnikse je na 1. etapi povzpel na 8. mesto, na drugi etapi na kronometru je postavil najboljši čas in stopil na najvišjo stopničko. Zaradi nevihte v 3. etapi je bila ta dirka prekinjena. Na 4. etapi (2 kroga) zopet izkazal in bil v kategoriji dečkov A najhitrejši. V skupni razvrstitvi je Alen dirko končal na 4. mestu.

- Bor Berlak je na 4. etapi v kategoriji mlajših mladincev (4 krogi) dirko končal na odličnem 4. mestu. V skupni razvrstitvi je Bor dirko končal na 22. mestu med 109 tekmovalci, ki so začeli tour.


FOTO: KK Tropovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2023 ob 7:31 gost

      Kaj sami domači ? Kupite kakšnega ić !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.07.2023 ob 8:06 gost

      ić , ki je za nič .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.