https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na slovenskih ekošolah raziskujejo nizkoogljične vire energije

05.07.2023 ob 6:05  

Program Ekošola je skupaj s partnerjem GEN energija tudi v letošnjem šolskem letu uspešno zaključil projekt Mladi v svetu energije. Letošnje osrednje sporočilo projekta je bilo »Nizkoogljično je odlično!«. V projektu je sodelovalo 800 mladih iz 62 ustanov iz vse Slovenije, med drugim tudi otroci iz OŠ Kapela in OŠ Sveti Jurij, Rogašovci, POŠ Pertoča. Oboji iz starostne skupine Malčki - 1. do 3. razred OŠ.


S projektom »Mladi v svetu energije« partnerja stremita k povečanju energetske pismenosti in zanimanja za tehnične in naravoslovne vede med mladimi. Projekt se je uspešno zaključil že štirinajsto leto zapored in je namenjen spodbujanju celovitega razmišljanja o pomenu električne energije za razvoj družbe, poseben poudarek namenja tudi pregledu različnih virov in tehnologij za proizvodnjo električne energije (s poudarkom na nizkoogljičnih virih), oskrbi z električno energijo in njeni rabi, ukrepom za učinkovito rabo energije ter prihodnosti oskrbe z električno energijo v Sloveniji in svetu.

Nagradni natečaj Mladi v svetu energije je v šolskem letu 2022/2023 razpisan za štiri starostne skupine. Glede na starostno skupino je prilagojena tudi vrsta in težavnost pričakovanih izdelkov. Projekt se je zaključil s podelitvijo nagrad najboljšim v Svetu Energije, kjer so nagrajenci ogledali Informacijsko središče GEN in Svet energije. 

FOTO: Program Ekošola.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2023 ob 7:44 kilonja gost

      Za začetek morejo vaši starši z vami vred odvreči pametne telefone in se odpovedati električnim avtomobilom, kajti baterije za te električne igrače delajo hude posege v naravo . Staršem morete obvezno povedati da leti z letali na dopuste niso okolju prijazni, pa tudi ne kolone avtomobilov na hrvaško obalo ne .Potem bo treba ločevati odpadke kot je treba. še bolj pomembno je da greste v države tretjega Sveta, lahko začnete v Bosni, nadaljujete po celem balkanu in nato v Afriko in Azijo in jim razložite da več kot je ljudi več bo lakote in industrije, da bi mogoče razmislili o tem da si omislijo kontracepcijo ? V Albaniji je recimor popularen šport odvoz smeti v Morje, podobno v Italiji z italijansko mafijo . V Indiji v reki Ind plavajo tudi avtomobili in avtobusi .Tudi sončni paneli na strehah hiš kazijo podobo okolice, ob odtranitvi le teh bodo pa starši drago plačali uničenje teh panelov, ki imajo vsaj 2 krat preslab izkoristek glede na velikost ki jo zasedajo na strehah . Staršem morete tudi razložiti da Toplotna črpalka ni zastonj ogrevanje, začetni vložek 10 in več tisoč € potem pa še ogrevanje pozimi 200 € plus elektrike itd..

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.