https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Župan Kamenšek sprejel državne prvake v namiznem tenisu

Občina Puconci, 05.07.2023 ob 16:10  

V Puconcih je v sredo, 5. julija, potekal slavnostni sprejem letošnjih nosilcev naslovov državnih prvakov v namiznem tenisu in trenerja Namiznoteniškega kluba Kema – Murexin Puconci.

V sejni sobi občine Puconci je tamkajšnji župan Uroš Kamenšek sprejel državne prvake v namiznem tenisu, Blažko Harkai, Damjana Zelka in Nina Šegulo ter trenerja NTK Kema – Murexin Puconci Mirka Ungerja.

Župan Kamenšek je čestital igralcem, ki so v pretekli sezoni dosegli odlične rezultate. »Zelo smo ponosni na vas in na vaš klub. Iskrena zahvala tudi trenerju, brez katerega takšnih rezultatov ne bi dosegali.« Obenem se je športnikom zahvalil za promocijo občine in regije, saj je skozi odlične športne rezultate, ki jih dosegajo, tudi občina bolj prepoznavna.

Kot je povedal župan, je Občina v preteklosti močno podpirala razvoj športa v občini, kot dokaz tega je tudi Zelena dvorana in dvorana za namizni tenis. »To je bilo narejeno z namenom in vaši rezultati dokazujejo, da je bila odločitev pravilna.«

Športnikom je zaželel uspešne rezultate še bodoče: »Pred vami je še uspešna športna kariera, že pri teh mladih letih ste močno opozorili nase in želim, da pri vas motivacija in želja po športu ostaja še naprej«.

Za izjemne uspehe so športnikom čestitali tudi direktorica občinske uprave Ines Magdič in tamkajšnja podžupana.

Blažka Harkai je na državnem prvenstvu osvojila naslov državne prvakinje v dvojicah, tretje mesto posamično na mladinskem državnem prvenstvu, drugo mesto na državnem tekmovanju z mladinsko ekipo Kema-Merexin Puconci in tretje mesto v dvojicah na državnem prvenstvu za članice U21. Tako je v letošnji sezoni osvojila štiri medalje na državnih prvenstvih, odlične igre pa je prikazala tudi v članski kategoriji.

Damjan Zelko je letos osvojil naslov članskega državnega prvaka v mešanih dvojicah, tretje mesto na članskem državnem prvenstvu, pokazal odlične igre v moški članski ekipi Kema-Merexin Puconci, uvrščeno med najboljše štiri ekipe v državi, osvojil članski TOP 8 turnir in zasedel prvo mesto na lestvici namiznoteniške zveze Slovenije za člane.

Nino Šegula in Jure Smodiš sta osvojila naslov državnih prvakov pri mlajših članih v dvojicah, z mladinsko ekipo Kema-Murexin Puconci sta osvojila še tretje mesto na ekipnem državnem prvenstvu in uspešno nastopala v 2.SNTL za člane, saj sta s svojimi zmagami prispevala velik delež k osvojitvi četrtega mesta.

Nino Šegula je poleg osvojenega naslova državnega prvaka v dvojicah U21, tri bronaste medalje na mladinskem državnem prvenstvu, in sicer v posamični konkurenci, v dvojicah in v mešanih dvojicah. Udeležil se bo tudi mladinskega evropskega prvenstva na Poljskem. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija