https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vlada potrdila dogovor o ureditvi novih plačnih razmerij v sodstvu

06.07.2023 ob 15:00  

Danes je vlada potrdila dogovor o ureditvi novih plačnih razmerij v sodstvu. Vlada se tako strinja z uvrstitvijo sodne veje oblasti na novo plačno lestvico.

Odločitev o dogovoru o sodniških plačah sledi nedavni odločbi ustavnega sodišča, ki je presodilo, da je več členov zakona o sistemu plač v javnem sektorju, ki se nanašajo na plače in materialni položaj sodnikov, neustavnih. Ocenili so, da so plače sodnikov prenizke, s čimer je kršeno ustavno načelo sodniške neodvisnosti ter načelo delitve oblasti.

Z današnjim sklenjenim dogovorom se po besedah ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik določa tudi dodatek za nezdružljivost sodniškega poklica z drugimi poklici v višini 10 odstotkov osnovne plače. Ministrica je po navajanju STA v izjavi za medije v državnem zboru poudarila, da z zadovoljstvom ugotavlja, da je dogovor prepoznan in potrjen ter da so tudi na vladi prepoznali pomen sodstva in neodvisnosti sodstva. Ob tem je dodala, da je vlada že januarja, ko je predlagala 600 evrov dodatka sodnikom, stanje v sodstvu prepoznala kot neustavno in da plače v sodstvu zaostajajo v primerjavi s preostalima vejama oblasti in z rastjo plač v preostalem delu javnega sektorja.

Predstavniki sodstva so tudi pozdravili dogovor o novih plačnih razmerjih. Generalna sekretarka vrhovnega sodišča Helene Miklavčič pa je povedala, sodniki in sodnice današnje dejanje vlade ocenjujejo kot korak v pravo smer pri odpravi neustavnega položaja, na katerega so sodniki opozarjali že več kot 15 let. Predsednica Slovenskega sodniškega društva Vesna Bergant Rakočević pa je izrazila pričakovanje, da bo vlada v roku izvršila ustavno odločbo.

FOTO: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.07.2023 ob 15:22 1x gost

      Glede na sodne zaostanke in oprostitve velikih rib, si ne zaslužijo nič !

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.07.2023 ob 16:44 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.07.2023 ob 15:28 gost

      Večje plače večji sodni zaostanki. Kajti več plače dobijo boj bodo med delavnim časom hodili po opravkih. Da o sočni ulici ne govorim ker se v petek vse zapre ob 10 pa do ponedeljka do 10 ko začnejo kao delati.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.07.2023 ob 19:55 gost

      Tak kak je skorunpirana vlada, tako je sodstvo, zato dodatek, siromačeki, majo male plače za preživet pa jim je treba zvišat za njihovo nedelo in korupcijo. Ta leva vlada ima sodtsvo pod nadzorom in deluje v smeri levice. Dal bi jaz njim dodatek, fleks pa lopato v roke pa v tovarno delat, gamad leva pokvarjena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.07.2023 ob 23:03 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.07.2023 ob 6:47 Karel K. gost

      Si je s to potezo Golob in njegovi titoisitčni politični eliti pripadajoči dokončno zagotovil imuniteto? Morda je to namen tega. Lahko tem titoistično usmerjenim sodnikom in ustavnim sodnikom nekdo da plačo v višini Nemškega državnega proračuna in tudi v tem primeru ne bodo sodili v skladu z Evropskim in mednarodnim pravnim redom ampak v skladu s Titoističnim pravom in sistemom sojenja. To pa pomeni kdo je nasprotna stranka, ali je politično na njihovi strani je že oproščen, ko pride v sodno dvorano. Tako so se pač vzgojili in izobrazili in pri teh svoji startosti ne bodo spremenili svojih osebnostnih lastnosti. Niso nič boljši tudi tisti s Harvarda, saj tudi ti sodijo tako kot to zapoveduje titoisitčni pravni red, manipulativno pristransko, pa še kako negativno. To je ta praksa v Sloveniji, ko se pri zaposlovanju ne gleda, da v državni upravi v sodstvu, v pravosodju, šolstvu....ne zasede kandidat z znanjem ampak tisti kateri sprejme titoistične politične pogoje in sistem dela. To, da ta politika hinavsko predstavlja, da so to vrhunski strokovnjaki izobraženi na tujih univerzah je prevara domače in tuje javnosti v slogu titoisitčne ideologije. Ne glede na to, da je bil izobražen v tujini, ta človek mora sprejeti titoisitčni sistem dela, sojenja, obnašanja, če hoče imeti to delovno mesto. Tako je vse do ustavnega sodišča. Bojimo se lahko, da bo ta politika na ta sistem spravila tudi slovenske zdravnike. Potem smo pa zares na poti sistemske evtanazije po zapovedi te titoisitčne politične elite.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.07.2023 ob 7:28 gost

      Tudi v zdravstvo so dali 500M; rezultat pa popoln poraz. Še slabše kot je bilo. 😅😂🤣

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.07.2023 ob 10:44 X gost

      Zaupanje Slovencev v sodstvo je najnižji v EU. Očiten je primer ljubljanskega župana Zorana Jankovića , ki se je javno hvali , da on ,, itak ne bo obsojen , ker je vsa leta velik nasprotnik Janeza Janše ,, Jankovića močno ščiti tudi pravosodna ministrica Dominka Švarc Pipan . Slednje pomeni , da so vezi med družinama ministrice in župana precej globje , saj naj bi njen oče gradil za Jankovića v času , ko je ta še vodil Mercator . Kar štiri od sedmih postopkov naj bi sodnica Mojca Kocjančič vodila tudi postopke v katerem je bil tudi Janković oproščen . Vekakor je to v neskladju s slovensko ustavo , toda ob zadnijh odločitvah sodnikov , ki so se začeli podrejati volji levičarjev , lahko pričakujemo , da bo ljubljanski šerif nadaljeval s svojimi robotami Omeniti je potrebno tudi pri gradnji kanalizacijskega kanala CO , kjer gre kot buldožer prek pravne države in lastninske zasebnikov , nad katere ob asistenci policije pošilja varnostnike , je čudno , da zdaj svojo slo po zemljiščih zavija v celofan predkupne pravice . Še večja korupcija bo Jankoviću omogočena , saj bo Jankoviću omogočeno , da osebno ali prek svojih prijateljskih omrežij , da bi ponizki ceni prodal kmetijska zemljišča , ta pa bi potem postala zazidljiva . Resnici na ljubo je treba povedati , da družina Zorana Jankovića je več kot prvorazredna v državi . Noro kakšna mafijska država smo !

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2023 ob 11:36 Karel K. gost

        Sestaja se z predsednikom vrhovnega sodišča RS Džordževičem in sta sonarodnjaka, kar pove vse o tem zakaj ga ne obsodijo. Kriva je EU. Mislili smo, da bomo z vstopom dobili pravno in demokratično Slovenijo, sedaj pa oni pri življenju vzdržujejo titoistično urejeno državo, saj jim to poše. Dobijo izobraženo in seveda sposobno za delo pripravljeno delovno silo. Že so toliko izropali kadrovsko Slovenijo, da skoraj doma ni nezaposlenih. Nezaposleni so le tisti stari pred penzijo, pa titoistični lenuhi in bolni ljudje. Ne Jankoviča ampak naštete, Pipanovo, Džordževiča bi bilo treba sodno preganjati in jih zamenjati s sedanjih funkcij. To bi morala EU storiti, ne pa da daje neke pozitivne ocene kar se tiče pravosodja in tudi drugih institucij. Seveda je tudi sestava vodstva te EU sporna, saj je Jurlova bila domaq vpletena v neke kriminalno korupcijske zadeve, Von der Leinova je med drugim plagiatorka. Problem je, ker je vodstvo EU sestavljeno iz nacionalno problematičnih kadrov katere se posamezne države rešujejo tako, da jih pošljejo na Bruseljske funkcije.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.07.2023 ob 11:45 Karel K. gost

      Do sprememb lahko pride le s pomočjo pomoči iz demokratične zahodne tujine iz Bruslja, da se Slovenija za deset let postavi pod njihovo „tutorstvo“-varstvo in se tako z njihovo pomočjo v Sloveniji aktivira največja politična skupina, njih 50 odstotkov plus. Ta tretja politična skupina, ki je v Sloveniji edina dejansko prozahodno in demokratično usmerjena, lahko le s pomočjo iz tujine izpelje resen upor proti sedanjima dvema titoistično usmerjenima in ju zruši. Da se ta tretja in številčno največja politična skupina, sama ne more profilirati in predstaviti domači javnosti, ter na ta način dosečti spremembe na slovenskem političnem parketu, njeni pripadniki se dejansko sploh ne udeležuje volitev, saj nima svojih kandidatov na volitvah, tiči v tem, ker nima v rokah svojih medijev, kot drugi dve, v sloveniji pa ne obstaja nobeden neodvisen medij. Vse to, kar se v sloveniji dogaja, ta institucionalni, medijski in politični kaos, da imajo državljani nataknjene plašnice in nagobčnike, da molčijo o stranpoteh in zlorabah oblasti s strani enih in drugih, v svojo in svojih privilegirancev korist, obema in edinima dejansko dovoljenima političnima opcijama, ustreza. V tem kaosu oboji tiste, kateri odkrivajo njihove barabije, kriminalna dejanja in kršenje človekovih pravic državljanom, javnosti prikazujejo kot psihično bolne. Na njihove probleme se ne odzivajo ali zavlačujejo z reševanjem teh. Če se žrtev zaradi te ignorance nenehno oglaša rečejo, da je ta človek umsko bolan.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.07.2023 ob 11:47 Karel K. gost

      V Sloveniji je potrebno izpeljati korenite sistemske politične in institucionalne spremembe na vseh področjih funkcioniranja države, družbe in seveda v prvi vrsti ljudi, če se želi dosečti, da bi ta država in slovenski narod imela perspektivo in neko svetlo proevropsko bodočnost. Funkcioniranje države na temelju sedanje politične in družbene ureditve ni mogoče reformirati, saj reforma pomeni le izboljšati obstoječe, tega kar imamo sedaj pa ni mogoče izboljšati, ker nič ne funkcionira. Ni ga junaka, kateri bi parcialno reformiral tisto, kar ne funkcionira. V tej nefunkcionirajoči greznici ni mogoče reformirati zdravstva. Ne more funkcionirati zdravstvo, če ne funkcionirajo drugi segmenti funkcioniranja države, kot so politika, pravosodje, družba in državljani, da bi to funkcioniralo tako kot funkcionira v politično, družbeno pravosodno urejenih državah. Ja, tudi državljani ne funkcionirajo kot je to primer v zahodnih državah. Pozna se jim skoraj osemdesetletno pranje možganov, omejevanje sposobnosti razmišljanja s svojo glavo, posiljevanje z lažnimi novicami o delu poliitčne elite in funkcioniranju države. Tudi zavezniki so leta 1945 Nemce najprej učili, kako se morajo v demokratično in pravno urejeni državi sploh obnašati do sočloveka, do institucij države in njihovih uradnikov ter funkcionarjev, katere so najprej preobrazili in vzgojili na novo, kako se morajo odzivati na dogodke okrog sebe, da morajo spregovoriti o negativnostih katere se dogajajo v njihovi okolici, ne pa o tem molčati. Nacizem jim je nataknil nagobčnike in plašnice, da niso smeli nič videti, slišati in spregovorili. Šele nato, ko so nemci spremenili svoje politično značajsko in vedenjsko mnenje, se je lahko država Nemčija in družba nastavljala kot urejena in je začela funkcionirati v skladu s standardi zahodne civilizacije.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.07.2023 ob 11:47 Karel K. gost

      Ker je titoizem izpeljanka nacizma, je rešitev Slovenije in slovenskega naroda izpod njegove ideologije in političnega sistema le v tovrstni koreniti spremembi, začenši pri ljudeh, kot sta to pot spremembe iz diktature v pravno, demokratično in vsesplošno urejeno državo, od leta 1945 naprej prehodila Nemčija in nemški narod. Slovenski narod mora ravno tako kot takrat Nemce po Hitlerjevi eri, nekdo naučiti trezno razmišljati, da ne bo več razmišljal hlapčevsko in titoistično manipulativno, lažnivo in maščevalno.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.07.2023 ob 22:40 gost

      Bravo Karel,s takimi politiki levimi in desnimi mi tonemo vsaki dan bolj.Rabimo prave kadre poštene na vseh pozicijah,ker slovenci smo delaven pošten narod.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.