https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi so se pomerili v kuhanju ribje čorbe

09.07.2023 ob 11:00  

V soboto so v Lendavi, pripravili XV. mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, ki se ga je udeležilo 16 ekip. Obenem pa potekalo letos prvič vzporedno tudi Madžarsko prvenstvo karpatskega bazena, v katerem je sodelovalo 19 ekip iz celotnega karpatskega bazena.

Madžarska ribja čorba v kotličku je specialiteta Prekmurja od Pinc do Hodoša. Je ribja juha, ki se pripravi v kotličku na odprtem ognju iz več različnih vrst rib.

Na tradicionalni zabavno-kulinarični prireditvi, ki jo že vrsto let organizira Madžarska samoupravna narodna skupnost, so obiskovalci lahko poskusili to tradicionalno jed Panonske nižine ali pa se sami preizkusili v kuhanju te jedi.

Zraven ribje čorbe je bilo možno poskusiti tudi druge ribje in lokalne jedi (langaš, gibanica, trdelnik – kürtöskalács) h katerim se priležejo vrhunska lendavska vina.

Ob tekmovanju je bilo tudi poskrbljeno za pester otroški in razvedrilni program (delavnica ročnih del, napihljiva igrala, lončarjenje, vrtiljak, tetoviranje z bleščicami ter poslikava obraza).

Ob tem pa je potekal še XII. mednarodni folklorni festival »Zajemite iz pomurskega madžarskega radia.«

Obiskovalci so tako ob pokušnji ribje čorbe in ostale hrane, lahko spremljali nastope več odličnih folklornih skupin.

Tekmovanja se je udeležilo 16 ekip. Poleg domačih so prišli tudi iz Ljubljane, Radomelj, madžarskega Lentija, Zalaegerszega, Csókakőra ter iz Vojvodine – Novi Sad.

  1. mesto: Prostovoljno gasilsko društvo Dolina pri Lendavi - ÖTE Völgyifalu (Slovenija)
  2. mesto: Csókakói Tűzoltók (Madžarska)
  3. mesto: Betyárbanda (Madžarska)

Nagrado za najlepše urejen štant za kuhanje je prejela ekipa DOB-SZA-KO-MA z Madžarske.

Komisijo za ocenjevanje ribje čorbe so sestavljali Fülöp András, ki je bil predsednik, in člani Sabo Jožef, Császár Dezső in Čotar Irenan.

Po razglasitvi rezultatov je sledil koncert skupine Kocsmazaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: Tomaž Galič. 

    Fotogalerija

    Komentarji

      • gost
        09.07.2023 ob 21:50 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.