https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pred nami je daljši vročinski val

10.07.2023 ob 8:00  

Pred nami je drugi vročinski val tega poletja. Vroče vreme z manjšimi nihanji bo vztrajalo dlje časa. Na vrhuncu vročinskega vala se bodo temperature dvignile tudi nad 35 stopinj Celzija, vročino pa bo marsikje spremljala tudi sopara, zato bo toplotna obremenitev še večja, opozarjajo vremenoslovci. 

Nad naše kraje se v zadnjih dneh širi vroč afriški zrak, kar pomeni, da se počasi vzpenjamo po temperaturni lestvici. Danes bo sončno in vroče. Proti večeru lahko predvsem na severu nastane kakšna vročinska nevihta. Najvišje temperature bodo med 30 in 35 stopinj Celzija. Tudi jutri in v sredo se bo nadaljevalo jasno in vroče vreme. Najnižje jutranje temperature bodo med 15 in 20, ob morju 22, najvišje dnevne pa od 31 do 35 stopinj Celzija.

Vroč afriški zrak bo nad južnim delom Evrope vztrajal naslednja dva tedna, pri nas pa bo vročina v četrtek in petek popustila. A že ob koncu tedna bodo temperature spet višje, vroče vreme pa bi nas lahko nato z manjšimi nihanji spremljalo vse do zadnjega julijskega tedna. 

Možnost nastanka večjih krajevnih neurij 

Medtem ko bo na južni strani vroče, bo severna polovica celine preplavljena z občutno hladnejšo zračno maso, kar bo predvsem srednjemu delu Evrope prineslo pestro vremensko dogajanje, saj bo na voljo veliko energije za nastanek krajevnih neviht in neurij.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2023 ob 13:06 gost

      Dobru ka je poletje in je vroče. Kao. Nevem ali bi moralo biti zdaj 5 stupinj. Halo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.07.2023 ob 13:10 gost

      V zgodovini človeštva so bila tudi poletja pa je tudi takrat bilo vroče še posebej ko se je žetva delala na roke in ko je še maganjar mlatu pšenico. Pa ni bilo klime pa ne kreme za sončiti z fakturo 50. Pa tisti ljudje keri so to doživeli imajo danes 90 ali več let in so lahko vsem mevzam današnjim navdih.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.