https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

To so rezultati splošne mature pomurskih srednjih šol

10.07.2023 ob 10:25  

Danes so dijaki prejeli težko pričakovane rezultate mature. Splošno maturo je uspešno opravilo 91 odstotkov maturantov, od tega jih je 316 doseglo izjemen rezultat, imamo tudi 18 diamantnih, ki so zbrali vse točke. Poklicno maturo je uspešno zaključilo 89 odstotkov, izjemen uspeh pa doseglo 356 kandidatov iz 81 šol. Odlične rezultate so dosegli tudi maturanti ljutomerske gimnazije. 

Splošno maturo je v spomladanskem roku na 82 šolah po Sloveniji opravljalo 5.965 kandidatov. Splošno maturo je uspešno opravilo 91,6 odstotka kandidatov. V Pomurju je k splošni maturi pristopilo 231 kandidatov. 

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Tudi letošnja 57. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat, so sporočili iz ljutomerske gimnazije.

Četrti letnik splošne gimnazije je obiskovalo 94 dijakinj in dijakov, k spomladanskemu roku mature jih je pristopilo 92. Vsi, razen enega, ki opravlja maturo v dveh delih, so maturo uspešno opravili in dosegli povprečno število točk 21,26. Štirje maturantje splošne gimnazije, kar predstavlja 4,3 odstotka, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti.

Letos je k splošni maturi pristopila tudi 3. generacija dijakov in dijakinj umetniške gimnazije, smer gledališče in film. Četrti letnik je obiskovalo 29 dijakinj in dijakov, 24 jih je pristopilo k spomladanskemu roku mature. Vsi, razen dveh, so maturo uspešno opravili in dosegli povprečno kar 20 točk. Dve dijakinji pa sta postali zlati maturantki, kar je prvič v triletnem obdobju maturantov umetniške gimnazije.

Zlati maturanti spomladanske splošne mature 2023 so:

• Nela Copot (Občina Murska Sobota),
• Rene Zorman (Občina Murska Sobota),
• Rene Žižek (Občina Tišina),
• Iza Šiftar (Občina Murska Sobota),
• Ema Kovač (Občina Beltinci) in
• Zigi Omerzel (Občina Novo Mesto).

Tudi dijaki maturitetnega tečaja so bili uspešni. K maturi je pristopilo pet dijakov in dijakinj. Vsi so maturo uspešno opravili, z zavidljivim povprečjem 23,2 točke, so še zapisali.

Gimnazija Murska Sobota

Na Gimnaziji Murska Sobota je splošno maturo opravljalo 77 dijakov, od tega jih je 73 oziroma 94,8 odstotka uspešno opravilo maturo. Najbolje sta se odrezala Vita Škarabot, ki je dosegla 32 točk, in Rok Gerič, ki je dosegel 30 točk. Tako je gimnazija bogatejša za dva zlata maturanta.

Ekonomska šola Murska Sobota

Na Ekonomski šoli Murska Sobota je v spomladanskem roku k splošni maturi pristopilo 14 dijakov, vsi so bili uspešni.

DSŠ Lendava

Na DSŠ Lendava je splošno maturo opravljalo 10 gimnazijcev, najboljši rezultat pa je dosegla Nika Ferenc z 28 točkami. Dijaki so na splošni maturi dosegli povprečno oceno 20,1 točke. 

Uspešni so bili tudi vsi dijaki, ki so opravljali 5. predmet. 

Naslovna Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2023 ob 18:57 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.07.2023 ob 22:19 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.07.2023 ob 22:19 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.