https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prometni kolaps dan za dnem. Kaj pravi ministrica?

11.07.2023 ob 12:30  

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in notranji minister Boštjan Poklukar sta danes na novinarski konferenci podala pojasnila o prometnih kolapsih na slovenskih cestah, ki smo jim v zadnjem času priča.

Z začetkom poletnih počitnic se je na slovenske ceste, še posebej tiste proti turističnim središčem, vrnila gneča. Več kilometrski zastoji so v poletnih mesecih stalnica predvsem ob koncih tedna, razmere na cestah in avtocestah pa še dodatno poslabšujejo delovne zapore nekaterih cest in prometne nesreče.

Kljub ukinitvi avtocestne policije bo policija v prihodnje ostala na slovenskih avtocestah

Notranji minister je pojasnil, da je na slovenskem avtocestnem križu trenutno aktivnih 11 patrulj, v naslednjem letu pa si bo ministrstvo prizadevalo še za njihovo okrepitev. “Ne delujejo pa samo patrulje prometne policije, ampak tudi patrulje za izravnalne ukrepe, ki se ukvarjajo z migracijo na avtocestah in cestah ter preprečujejo nezakonita ravnanja na avtocestnem križu,” je dodal minister Boštjan Poklukar.

Policija bo v bodoče več ukrepala in manj opozarjala

Poklukar je še opozoril, da bo policija na terenu manj opozarjala in več ukrepala. “Vsi vemo, da opozarjanje nima enakega učinka kot finančni ukrep,” je izpostavil.

Policija bo prisotna v nadzornem centru Darsa

Poleg povečanja policijskih patrulj na cestah bodo boljšo pretočnost prometa v prihodnje zagotavljali tudi s stalno prisotnostjo policista v nadzornem centru Darsa, saj naj bi to pripomoglo k večji koordinaciji in boljših ukrepih ob izrednih prometnih dogodkih. “V naslednjem obdobju želimo postaviti stalno ekipo policistov, saj ravno hitrost informacij in pravilno ukrepanje lahko prepreči večje zastoje in pa hitrejšo obravnavo vseh prometnih nesreč in preusmeritev prometnega toka na obvozne ceste,” je še dejal Poklukar.

Promet vseskozi narašča

Na Darsu trdijo, da se zavedajo pomembnosti pretočnosti avtocest in hitrih cest, pa tudi, da problematika naraščanja prometa predstavlja izziv za celotno družbo. "Promet se vseskozi povečuje tudi za 10 odstotkov na leto. Samo v lanskem letu smo imeli več kot 38 tisoč različnih incidentov na našem avtocestnem omrežju, kar zahteva seveda potem tudi dodatne ukrepe in hitro reagiranje naših zaposlenih v nadzornem centru," je povedal predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak.

Za slabše stanje na cestah delno krivi tudi projekti

Ministrica Bratušek je dejala, da je na slovenskih cestah trenutno več tovornega prometa tudi zato, ker tako kot na cestah tudi na železnicah potekajo obnovitvena in gradbena dela. "S projekti, ki so nam bili predstavljeni, se trudimo in v doglednem času nam bo tudi uspelo upravljanje prometa toliko izboljšati, da bodo gneče in zastoji na cestah manjši," je dejala. "Ko bodo te obnove končane, ko bodo projekti, o katerih smo danes govorili, končani, bo situacija na naših cestah absolutno boljša," je dodala.

Foto: Pixabay, izrez videa

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2023 ob 13:08 prekmurec gost

      Kaj pravi ministrica ? Decentralizacija, a je prezabita, da bi razumela kaj to je !?

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2023 ob 22:40 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2023 ob 13:11 gost

      Mah kaj pa še pri nas JE DOBRO, naj mi nekdo napiše ? Jaz ne vem !

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.07.2023 ob 13:16 gost

      Ministrica pripravlja časovnico, ki bo začela veljati leta 2027. 😅😂🤣

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2023 ob 14:29 123 gost

        Če mogoče ti zastoji ne izvirajo iz prejšnjih vlad pa neglede kdo je bil na vladi, malo prej premisli preden kaj napišeš

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.07.2023 ob 13:17 gost

      🤔 Očitno je bila ukinitev avtocestne policije napaka.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.07.2023 ob 13:25 gost

      Šivilija naj gradi brez gradbenega dovoljenja , kot je gradila svojo brunarico .... papire bo pa riktala za nazaj ! Ta banda tako dela !

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.07.2023 ob 14:44 gost

      123Ni se razmišljalo kaj šele delalo in razultat je takšen kot je !!!!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.07.2023 ob 14:56 gost

      Dnevne kvote za tovornjake in zanje stroga prepoved prehitevanja. Če se dela na AC, naj se ne dela še na vzporedni regionalki in obratno. Hitrejše posredovanje ob trkih, ne da se ure in ure čaka, da odstranijo 3 palete. AC so postale divji zahod, iz uvoza direktno na prehitevalni pas, vožnja po odstavnem, strnjena kolona tovornjakov, da ne moreš na izvoz, motoristi slalomisti...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.07.2023 ob 15:25 Karel K. gost

      Ti zastoji imajo temelj v delovanje vseh vlad v zadnjih 32. letih obstoja Slovenije. Prve avtoceste so se gradil tako kot pozneje TEŠ, Zidar in njegov lobi je kasiral dvojno, zato so se podražile za enkrat, ko so bile gotove. Gotove so bile vendar preozke kot kašne dvopasovne vozne poti. Te dograditve tretjega pasu si Sloveija več ne more privoščiti, saj država pod to politično elito ne stremi za to, da bi podjetja funkcionirala in ustvarjala dobiček, tudi za državno blagajno, posojila pa počasi Slovenija več ne bo dobila. Leta 1990 in nekaj let pozneje je Sloveija dobila posojila iz tujine, da so lahko Zidar in politična elita kradli in si polnili bančen račune v tujini. Takrat so se ustvarjali tajkuni. Obstaja verjetnost, da se bodo Hrvati, Madžati Italijani in Avstrijci usmerili drugam, zgradili bodo obvoze okoli Sloveije katera bo ostala svobodna oaza, za medvede, volkove, šakale in seveda titoisitčno izobražene in vzgojene politike.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.07.2023 ob 15:31 Karel K. gost

      Ja, res je, treeba bo delat, kot prepeva Smolar, ne pa da ob eni lopati na gradbišči stojijo trije, njih pet in vsi so neki preddelavci, vodje gradbišča. Večina jih ima telefone v rokah in vsi se z njimi igrajo ali berejo novice ali kldo bi vedel kaj zganjajo. Na zahodu tega na gradbiščih ne vidiš. Tam tudi delovodje delajo enako kot ostali delavci, morda še bolj vneto. Torej slovenski narod se bo moral potruditi in spremeniti svoje mnenje, da me tako malo nihče ne more plačati kot malo lahko delam. Seveda je delavcev največ z Balkana, vendar tudi ti bodo morali delati kot to delajo na zahodnih gradbiščih, ne pa da so prišli v Sloveijo na temelju pregovora, da nisem prišel sem, da delam ampak da zaslužim. Sloveija in slovenski narod ima velike organizacijske, sociološke in strukturne probleme.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.07.2023 ob 16:08 gost

      Kaj je že Janez Janša neredi na tem področju v 30 letih. Nič, ZIRO, nula. Pa je imel 2 leti zaprto državo brez prometa pa ni mrdnil z,,,, kurcem,,, za nobeno rešitev.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.07.2023 ob 16:10 gost

      To imaš prav ko je bil kovid bi se dalo čuda narediti v prometu. Samo niso bili pravi ljudje na položaju. Kajti prejšnja vlada je samo oligarhe tajkune lobiste zalagala z davkoplačevalskim denarjem.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.07.2023 ob 18:39 gost gost

      ŠKODA PISAVE ZA BUDALE PA JANŠA KRIV ZA GUŽBO EDNI STE REJSAN TOTALNU PIKJENI ŠTO VLADA LEVAKI POLICIJA MORA BITI MUS NA AC V VSAKEM TRENUTKO POJAVI SE NENADOMA PELAJTE SE NA DUNAJ KOLKO KRAT TE PREHITIJO ALI PA STOJIJO NA PAR KM NESREČO POSPRAVIJO JA PA NEJ PRINAS 5,UR ČAKAŠ

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2023 ob 18:54 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        No gost Janša je sokriv absolutno nej pa rejsan za čista se. Si politiki zadnjih 30 lejt so pokvarjeni, ka delajo samo za svoj žep, država pa narod so samo sredstvo ka izvajajo lopovščino.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      11.07.2023 ob 19:14 gost

      Štef kaj imaš ti s tem problem ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      11.07.2023 ob 19:39 gost gost

      MOŠKI VINSKI BRATJE TA VLADA NAM ŠE ZA ŠANKOM NAPRAVI ZASTOJE TAK VEN VIJDI NA ZDRAVLJE SLOVENIJA

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      11.07.2023 ob 21:29 gost

      Krava rdeća naj še bolj dvigne vinjete.Saj drugo itak ne znajo dvigovat davke in vse preostalo.levuharstvo - pojma o ničemer nimajo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.