https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

13.07.2023 ob 16:20  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo izbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.


Petek, 14. julij

Sočna vilica

Ulična avantura se nadaljuje. Tokrat bo z vami med 11. in 20. uro ponovno pestra ulična ponudba. Za razvajanje brbončic bodo tokrat skrbeli: Gostilnica Franc, Iskreno gostinstvo, Street bar Dvorec Rakičan, Langoš Vinarium, Corralejo Bowls, Koru sladoled in Bernies pancakes. Za hladne napitke pa Lajf plus in Bevog. Na glasbenem odru bodo nastopili Živa Hegeduš in Erik Toplak, Natalija Krulec in Isaac Palma.  

Radgonsko poletje - Yu Generacija

Za vse ljubitelje dobre glasbe, so letos za Radgonsko poletje izbrali prav poseben program v katerem se najde za vsakega nekaj. Tokrat bo pred Mladinskim centrom Gornja Radgona od 20. ure dalje nastopila Yu Generacija. Gre za rock zasedbo, ki raste na slovenskih tleh. Korenine je pognala že kar nekaj let nazaj, ko je s svojo energijo in odrsko prezenco začela preigravati komade naše bivše republike. Vstopnine ni. 

Ribiški dnevi na Hotizi

Vljudno vabljeni opoldan na eno izmed največjih turistično-kulturnih prireditev v občini Lendava. Dvodnevno dogajanje se bo začelo s kulturnim programom. Zvečer pa bo za glasbo poskrbela skupina Mambo Kings.

MIKK Murska Sobota- Galerija Odprto obrobje: Katarina Snoj - "V tišini"

Študentka slikarstva Katarina Snoj se na prvi samostojni razstavi, ki nosi naslov "V tišini," predstavlja z deli, nastalimi med letoma 2021 in 2023. Mlada slikarka se v iskanju svojega lastnega likovnega izraza na komaj začeti ustvarjalni poti podaja v raziskovanje različnih medijev, predvsem slikarstva in grafike. Odprtje razstave je ob 18. uri. Vstopnine ni.

Soboško poletje 2023: Tinkara Kovač

Na Trgu kulture v Murski Soboti bodo ob 21. uri nastopili v v sklopu Soboškega poletja: Tinkara Kovač (vokal, flavta), Daniel Matič (kitara, spremljevalni vokal), Maksim Vergan (bas), Žiga Klun (bobni) in Julija Fajhtinger (kitara, spremljevalni vokal).

8. Tradicionalni turnir za pokal Občine Odranci

Turnir se bo odvijal na ŠRC Odranci. Na njem bodo poleg domače ekipe NK Odranci sodelovali še drugoligaš ND Beltinci Klima Tratnjek, ki je bil v preteklosti tudi 3x zmagovalec tega turnirja, prleški tretjeligaš NK Avto Rajh Ljutomer in ekipa Čarda Martjanci. Turnir se bo začel ob 16:30. 

Sobota, 15. julij

Soboško poletje 2023 - program za otroke: NANA, MALA OPICA, LUTKE VELENJE

Na grajskem dvorišču v Murski Soboti bo potekala ob 10. uri otroška predstava NANA, MALA OPICA, v izvedbi Lutke Velenje. Scenarij, režija in glasba: Alice Čop. Nastopata: Tajda Podvratnik in Noemi Čop.

Skoči v novo sezono z MURAŠI & ČARNO-BEJLO DEBATO

Na Letnem kopališču Murska Sobota bo od 11. ure potekala ČARNO-BEJLA DEBATA. Obenem bodo poskrbeli tudi za NAJBOLJ nore, odštekane skoke v vodo ter najbolj nore tri tudi nagradili.

Nočno kopanje v Letnem kopališču Murska Sobota

Doživite čar nočnega kopanja vse do 23. ure. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbo. 

Skrito dvorišče: PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

Za Hranilnico prekmurskih dobrot Murska Sobota - Skrito dvorišče bo ob 21. uri nastopila skupina PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA. Zasedba: Julijan Erič (električna kitara, glas), Zlatko Djogić (bobni, glas), Miha Ribarić (basovska kitara, glas) in Aleš Uhan (klaviature, klaviatara).

22. JANIŠPERSKA NOČ 

PGD Janžev Vrh vas vabi od 17. ure dalje na Tradicionalno 22. Janišpersko noč s skupino POLKAHOLIKI, pod velikim šotorom ter bogatim srečelovom. Predskupina bo ansambel Šenk. Letos obiskovalce čakajo tudi vroči koktejli.

Grajsko dvorišče Murska Sobota / MIKK: VULVA FEAST FEST OPEN AIR

MIKK v sodelovanju s Festivalom Tolminator in glasbeno zasedbo Vulvathrone ob 20. obletnici odrskega dela zasedbe pripravlja ob 18:30 VULVA FEAST FEST. Vstopnina: early Bird 15 €; Predprodaja (po early Bird) 18 €; Na dan koncerta 22 €. 

Prevzem GVC-2 in 11. pokal Pertoče 2023 – Memorial Simona Čontala @ Calypso + Blue planet

PGD Pertoča vas vabi na svečani prevzem gasilskega vozila GVC-2 in 11. gasilsko tekmovanje za pokal Pertoče. Dogajanje bo potekalo od 17. ure dalje na nogometnem igrišču na Pertoči. Po tekmovanju sledi zabava s skupino Blue planet in gosti večera Skupino Calypso. Vstopnine ni. 

130- letnica PGD KOKORIČI 

PGD Kokoriči vas vabi ob 18. uri pred Gasilski dom Kokoriči, da skupaj z njimi proslavite 130 -letnico PGD KOKORIČI. Prireditev se bo začela z gasilsko parado s proslavo. Ob 20. uri pa sledi gasilska veselica z ansamblom PRISRČNIKI. Za dobro počutje, hladno pijačo in okusno hrano bodo poskrbeli članice in člani PGD KOKORIČI. Vstop prost. 

Soboško poletje 2023: KONCERTI UDELEŽENCEV POLETNEGA GLASBENEGA TABORA GLASBENE MLADINE SLOVENIJE 

V Koncertni dvorani Glasbene šole Murska Sobota se bo z začetkom ob 19.30 odvil KONCERT UDELEŽENCEV POLETNEGA GLASBENEGA TABORA GLASBENE MLADINE SLOVENIJE. Letošnji glasbeni tabor je namenjen mladim pevcem, skladateljem, harmonikarjem, violistom in interpretom sodobne glasbe ter glasbenim publicistom. Mentorica v razredu petja bo Tatjana Vasle, mentorja za kompozicijo bosta Dušan Bavdek in Nenad Firšt, razred harmonike bo vodil Luka Juhart, mentorica v razredu viole pa bo Maja Rome.

Ribiški dnevi na Hotizi

Vljudno vabljeni na eno izmed največjih turistično-kulturnih prireditev v občini Lendava. Številne domačine in druge ljubitelje ribjih specialitet bo od 14. ure naprej zabaval Duo Amadeus. Obiskovalci pa si bodo lahko ogledali skok padalcev na prireditveni prostor ter se od 20. ure dalje zavrteli ob glasbi Ansambla Petra Finka.  

Poletje v Moravskih Toplicah, sobotni večeri: Špirit Band   

V okviru Poletja v Moravskih Toplicah je TIC Moravske Toplice pripravil pestro poletno dogajanje na zelenici v središču Moravskih Toplic. Tokrat bo ob 19:30 nastopila skupina Špirit Band, ki je na sceni, v različnih zasedbah, že več kot 50 let. 

Razstava podarjenih likovnih del

Ob 18. uri bo na Veberičevi domačiji v Seliščih v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici potekalo odprtje razstave likovnih del, ki so jih podarili slovenski umetniki in umetnice novoustanovljenemu namenskemu dediščinskemu skladu (heritage fund) DOTA.SI. Zbrana sredstva bodo namenjena obnavljanju kulturne dediščine, najprej Veberičevi domačiji v Seliščih (Prlekija) in Mežnariji v Kropi (Gorenjska). 

Nedelja, 16. julij 

17. Panonski maraton treh dežel (CRO)

Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi Madžari in Hrvati. Prireditev se bo letos odvijala že sedemnajstič in je zajeta v akciji »Slovenija kolesari«. Start in cilj maratona bo letos v Sv. Martinu na Muri R. Hrvaška. Trase maratona: 9:00 – Veliki maraton – (100 km); 9:10 – Srednji maraton – (50 km) in 9:20 – Družinski maraton – (15 km). Več informacij na PANONSKIMARATON.SI. Predprijave – 20 evrov. Prijavnina na dan dogodka 30 evrov. Po uspešnem zaključku maratona vas bo pričakala malica in medalja. 

Soboško poletje 2023: KONCERTI UDELEŽENCEV POLETNEGA GLASBENEGA TABORA GLASBENE MLADINE SLOVENIJE  

 V Koncertni dvorani Glasbene šole Murska Sobota se bo z začetkom ob 19.30 odvil KONCERT UDELEŽENCEV POLETNEGA GLASBENEGA TABORA GLASBENE MLADINE SLOVENIJE. Letošnji glasbeni tabor je namenjen mladim pevcem, skladateljem, harmonikarjem, violistom in interpretom sodobne glasbe ter glasbenim publicistom. Mentorica v razredu petja bo Tatjana Vasle, mentorja za kompozicijo bosta Dušan Bavdek in Nenad Firšt, razred harmonike bo vodil Luka Juhart, mentorica v razredu viole pa bo Maja Rome.  

Ansambel SPEV na 100. letnici PGD Bodonci 

PGD Bodonci vas vabi na svečano proslavo ob 100-letnici obstoja PGD Bodonci z začetkom ob 10. uri pri gasilskem domu v Bodoncih. Za zabavo bo poskrbel Ansambel SPEV.

8. Tradicionalni turnir za pokal Občine Odranci

Turnir se bo odvijal na ŠRC Odranci. Na njem bodo poleg domače ekipe NK Odranci sodelovali še drugoligaš ND Beltinci Klima Tratnjek, ki je bil v preteklosti tudi 3x zmagovalec tega turnirja, prleški tretjeligaš NK Avto Rajh Ljutomer in ekipa Čarda Martjanci. Turnir se bo začel ob 16:00. 

  

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com. 

* FOTO: Arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.07.2023 ob 18:27 bljak gost

      Sprašujem se kako je Prekmurski človek gratal taki požeruh ,da bi eni pogeli tudi drek če bi njim ponudil .Ta perovnosti ni bilo pred 50 leti kot sedaj .Drugo ne znajo gesti kak hamburgerje z puno prezlinami .Fuj blak poserem se na to hrano .Dober tek

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.