https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški vrtec gostil otroke iz Porabja

14.07.2023 ob 6:05  

V Vrtcu Murska Sobota so v okviru izmenjave gostili otroke in starše iz Porabja. 

Vrtec Murska Sobota in Zveza Slovencev na Madžarskem sta v okviru projekta »Kulturna izmenjava nas povezuje« organizirala tabor za otroke iz Porabja. Včeraj so tridnevno druženje sklenili z zaključno prireditvijo, ki so se je udeležili tudi župan Damjan Anželj, generalna konzulka Generalni konzulat RS v Monoštru Metka Lajnšček, predsednica Zveza Slovencev na Madžarskem Andrea Kovač, predsednik Državna slovenska samouprava Karel Holec ter predstojnica Zavoda za šolstvo Darja Farič Klemenčič.

V enoti vrtca Gozdiček so se družili otroci enote ter sedem porabskih otrok, starih med 4 in 6 let, ki so jih spremljali tudi njihovi starši ter vzgojiteljica. Med drugim so na taboru za otroke organizirali različne delavnice, se podali na Petanjce, kjer so si ogledali Vrt spominov in tovarištva ter izvedli slikarsko delavnico. V konjeniškem klubu Zaton pa so lahko otroci tudi jahali konje. 

Župan je pohvalil sodelujoče v projektu in se zahvalil vsem, ki skrbijo, da otrokom v Porabju od malih nog vzbujajo čut in ljubezen do slovenskega jezika.

Foto: FB MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2023 ob 1:40 Lissa gost

      Vroča dekleta čakajo na vas na ---- www.Xmiss.pw

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.