https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Minister Felda si je ogledal škodo na OŠ Cankova

14.07.2023 ob 12:35  

Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda se je danes odpravil na terenski obisk v Pomurje. Najprej si je ogledal nastalo škodo sinočnjega neurja na OŠ Cankova. Odpravil pa se bo še v Turnišče in Rakičan.

Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda je danes na terenskem obisku v Pomurju. Na Osnovni šoli Cankova, Osnovni šoli Turnišče in na Biotehniški šoli Rakičan si bo ogledal posledice četrtkovega neurja.

Najprej se je minister z nekaterimi predstavniki ministrstva, županom Občine Cankova Danilom Kacijanom in ravnateljico OŠ Cankova Jolando Maruško ogledal posledice včerajšnjega neurja, ki je povzročilo pravo razdejanje, na OŠ Cankova, ob čemer so stekli tudi pogovori o popravilu oziroma sanaciji nastale škode, da se zagotovi izvedba pouka v novem šolskem letu.

Vodstvo zavoda je s pomočjo občine že zagotovilo izvajalca, ki je pričel z najnujnejšimi deli na strehi šole, da se objekt čim prej zaščiti pred vremenskimi vplivi. Ministrstvo bo v najkrajšem času zagotovilo začetna interventna sredstva za pokritje stroškov najnujnejših opravljenih del, zagotovitev nadaljnjih sredstev pa je vezana na ugotovitev višine škode in višino sredstev, ki jih bo za odpravo škode šoli zagotovila zavarovalnica.

"Čim prej moramo pristopiti k sanaciji šole, ne smemo odlašati z deli, saj si želimo, da se 1. septembra pouk lahko začne," je dejal župan Kacijan.

"Občina je takoj pristopila k iskanju rešitev. Kot ste videli, je poškodovanih okoli 200 kvadratnih metrov strehe, premaknilo je tudi dve zunanji steni, poplavilo nekatere prostore v šoli, zalilo je kuhinjo, knjižnico in še nekaj drugih prostorov. Župan pa je odredil tudi pregled strehe na vrtcu. Na oceno škode pa bomo morali počakati. Kot je že minister povedal, škoda je velika, upamo pa seveda na najboljše," je dejala ravnateljica. 

Felda je po koncu obiska na Cankovi povedal, da se zahvaljuje lokalnemu prebivalstvu, zaposlenim in ljudem na občini, da so takoj pristopili k sanaciji, da škoda ne bi bila še večja. "Sedaj moramo počakati na oceno škode, nato pa bodo postopki stekli naprej. Vsekakor pa si vsi želimo, in sem vesel, da je župan zelo odločen, da 1. septembra tukaj pouk bo, kar je nujno tudi iz naše strani," je povedal minister.

 Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija