https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prehajamo v nov vročinski val

15.07.2023 ob 6:05  

Vremenoslovci napovedujejo, da je pred vrati tretji vročinski val letos. Že danes naj bi se ozračje večinoma segrelo nad 30 stopinj Celzija, najbolj vroče pa bo predvidoma na začetku prihodnjega tedna, ko bodo najvišje dnevne temperature po Sloveniji dosegle od 32 do 37 stopinj Celzija.

Na ARSO opozarjajo, da bo po izjemno pestrem vremenskem dogajanju, ki je zajelo državo v minulih dneh, v prihodnjih dneh večji del Slovenije ponovno zajela vročina.

“Ob koncu tedna pričakujemo povsod sončno vreme. Že danes se bo znova večinoma segrelo nad 30 stopinj Celzija, najbolj vroče pa bo predvidoma v dneh od jutri do srede, ko bodo najvišje dnevne temperature po Sloveniji dosegale od 32 do 37 stopinj Celzija,” napovedujejo na Arsu.

Do nedelje po napovedih vremenoslovcev neviht ni pričakovati, a se bo verjetnost njihovega nastanka v prihodnjem tednu spet povečevala. V sredini prihodnjega tedna lahko tako ponovno pričakujemo tudi kakšno krajevno neurje.

Prvi vročinski val letos smo zabeležili med 19. in 23. junijem, drugega med 8. in 12. julijem, tretji vročinski val pa se bo po napovedih vremenoslovčev začel jutri ter bo vztrajal predvidoma do srede, 19. julija.

“Zanimivo je, da je dolžina vseh treh zelo podobna, povečini med 4 in 5 dni,” še opozarjajo na Agenciji RS za okolje ter dodajajo, da srednjeročne napovedi za zdaj ne kažejo, da bi se do konca julija lahko pojavil še kakšen vročinski val. 

Foto: arhiv Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.