https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Zrinijada s kulturo in tradicijo Pomurja

16.07.2023 ob 6:00  

HKD Pomurje je v Hrvaškem kulturnem centru Zrinski v Lendavi v soboto, 15. julija, organiziralo kulturno-turistično prireditev Zrinijada. 

Na prireditvi so predstavili kulturo, turistično ponudbo in tradicijo dveh sosednjih pokrajin, Medžimurja in Pomurja. V kulturnem programu so najprej skupaj nastopili tamburaška skupina in folkloristi HKD Pomurje in KUD Žiškovec.

Sledila je gledališka predstava "Nesrečne vrečke" v izvedbi dramske sekcije Društva žena Gornji Kraljevec, prihod Nikole Zrinskega Čakovečkega, polaganje venca in nastop mešane vokalne skupine "Zvon" iz Male Subotice.

Kulinarična ponudba, ki je vsebovala "živo" kuhinjo kuharskih ekip iz Velenja, Žiškovec in Lendave, je ponujala pester izbor dobrot ob spremljavi lendavskih vin ter domačih napitkov. Obiskovalci so lahko poskusili srednjeveške jedi: trganci, pretepeni fižol, langaš, kotlovino in drugo.

Že tako pester program na Zrinijadi pa so popestrili še srednjeveški obrtniki iz Koprivnice, Društvo starin iz Lendave in Preloga, ter Društvo za razvoj Pomelaj, ki so predstavili svoje tradicionalne izdelke in običaje.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 


Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2023 ob 7:07 gost

      Mladino tradicija v Pomurju in na sploh ne zanima ....le peščica starejših ....

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2023 ob 8:20 Marija 66 gost

        Res je skoda. Ampak vse ima svoj zacetek in konec. Dosti stvari iz nasih let je lepih.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.07.2023 ob 9:30 gost

      Zanimivo pomurec com postaja ali pa jekot dva stara zakonca ,ki se pogovarjata samo še o vremenu . notranja politika se več ne analizira . A se bojite za drobtinice ???

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2023 ob 10:42 Jurcek gost

        Ja mali nafči se .starejsi lidje majo sce neksi bonton obnasanja tudi pohvalijo pa pogucavati se znajo. To je dostim tuje.te moti ka se clanek ne kritizira, ka se ne sinfa ljudi ki so na slikah.?? Ka neje naposano ka je kdo jedel pa kelko se spilo???

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.07.2023 ob 10:57 gost

      Oni se znajo , ti pa še slovnice ne obladaš ,,, nauči se nato piši ! Jurček sčurček !

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.