https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovensko podjetje odpira največjo tovarno sladoleda

16.07.2023 ob 11:10  

Slovensko podjetje Aroma Global odpira proizvodnjo sladoleda v hrvaškem mestu Ogulin, ki bo po besedah soustanovitelja podjetja Primoža Ogrizka največja tovarna sladoleda iz povsem naravnih sestavin na svetu. V širitev podjetja so v zadnjem letu vložili 7,3 milijona evrov in odprli 50 prodajnih butikov na Hrvaškem. 

Primož Ogrizek je podjetje ustanovil z ženo Tjašo pred desetimi leti v Trzinu. Veliko širitev na Hrvaškem so s svojo blagovno znamko sladoledov Aroma Gelato Experience začeli pred 15 meseci. V tem času so poleg treh že obstoječih lokacij odprli še 47 novih, od tega štiri franšize.

V Sloveniji niso prisotni. Po besedah Ogrizka sta z ženo že ob ustanovitvi podjetja, ko sta začela "tako rekoč iz garaže", pripravila poslovni načrt o globalni širitvi in za njen začetek izbrala Hrvaško.

"Hrvaški trg se nam je za našo širitev zdel primeren zaradi velikega turističnega potenciala, dolge obale in daljše poletne sezone," je za STA pojasnil Ogrizek. Dodal je, da je bila njihova želja 100 lokacij v eni državi, za kar je Slovenija premajhna. "V Sloveniji bi lahko odprli le nekaj lokacij, mogoče v Ljubljani, Portorožu in nekaterih drugih obalnih destinacijah," je dodal.

Na Hrvaškem nameravajo v naslednjih dveh letih v širitev podjetja vložiti še okoli 7 milijonov evrov in odpreti dodatnih 50 butikov, tako da jih bodo na koncu imeli 100. Obenem načrtujejo tudi širitev na druge trge. Evropski trg še raziskujejo, tako da se bo širitev najprej nadaljevala zunaj Evrope, od Savdske Arabije, Združenih arabskih emiratov in Katarja do Bahrajna in Kuvajta.

V podjetju je trenutno zaposlenih več kot 300 ljudi, do konca leta jih bo okoli 350, v naslednjih dveh letih pa skupno 700. Širitev prodajnih lokacij je povzročila tudi potrebe po večji proizvodnji. Ta se zdaj seli iz Slovenije v mesto v osrčju Hrvaške Ogulin, ki so ga izbrali zaradi dobre povezave s Kvarnerjem, hrvaško Istro, Dalmacijo in Zagrebom ter tudi zaradi nižjih poletnih temperatur.

S 4500 kvadratnih metrov velikim proizvodnim obratom v Ogulinu bo Aroma Global postal največja tovarna naravnega sladoleda na svetu. Sladoled po Ogrizkovih besedah namreč delajo iz 100-odstotno naravnih sestavin, brez umetnih barvil, ojačevalcev okusa in drugih umetnih dodatkov ter ga ročno zaključujejo. Zaenkrat ga izdelujejo v več kot 50 okusih. V prodajnih butikih v vrhuncu sezone ponujajo 34 okusov, na manjših lokacijah 17, piše STA.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2023 ob 11:30 gost

      Ja ka pa te nej doma,če je pri nas tak vse lepo in fajn.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2023 ob 22:52 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.07.2023 ob 11:46 gost

      Zakaj ni odprl tovarne v Sloveniji? Golobova vlada je nacionalna katastrofa, najhujše pa še sledi.

      12 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2023 ob 19:13 Štef gost

        Zakaj pa potem Janševa vlada ni naredila nič razen začasnega znižanja davkov za časa covida, svinje cerkvene poiščite vzrok pa potem komentirajte

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2023 ob 20:02 AAAAAAAAAAAAA gost

        Ka pa bluziš vej pa na Hrvaškom de se v večijni odavo tej sladolejd, ka ti je nej jasno. Paka mijsliš ka je tou projekt od včeraj, či že mijsliš ka je politika krijva se obrni na Janšo ali pa še na prejšnjo vlado.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.07.2023 ob 12:44 gost

      Tele na Hrvaškem pa je prihodnost. Sladoled za kepico na Hrvaškem 5 ali več evrov bo imel velik dobiček. Malo morgen.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2023 ob 17:35 gost

        Drugače ne bi šel , gre pa na boljše ! Tele pa ti je bil tvoj ničvreden oče , ki te je vzgajal v slabem duhu . 12:44

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.07.2023 ob 20:04 Gajdar gost

      Slovenija ni v EU davčno konkurenčna. Sedeži firm se selijo izven Slovenije - davčna optimalizacija. Premier in ministri sedanje vlade na obvladajo ne ekonomije ne davkarije. V slovenski Parlament so bili izvoljeni nekompetentni člani, posebej še iz levice po načelu; "Ni pomembno če kaj ve, važno je da dviga roko za naše predloge in se ne sprašuje, če je kaj v redu ali ne." Sobočani bi morali zahtevati, da se poslanci opredelijo zakaj so za nekaj glasovali in zakaj niso. Zakaj recimo niso glasovali, da se izgradi Urgentni infekcijski center v UKC Mariboru. Zakaj podpirajo izgradnjo dvotirne železniške proge na Gorenjskem s podzemno postajo,. ko pa je največji zamašek pri Zidanem mostu, kjer bi bilo potrebno izgraditi obvoznico. Sobočani moramo poslancem vladne koalicije, predvsem pa golobove stranke pokazati rdeči karton.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.07.2023 ob 23:17 gost

      Bedaki a niste prebrali, da je zavestna odločitev za začetek prodaje na Hrvaškem, ki je neprimerno večji trg kot je slovenski. Vi pa vedno o Golobu, golobih, golobicah, svobodi..... A res ne premorete neke normalne širine razmišljanja.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.